Bouletten met witloof en puree
Een lekker recept voor bouletten met witloof en puree. Echte Dagelijkse kost! De bouletten worden gemaakt van gemengd gehakt en geserveerd met romige aardappelpuree en zacht gestoofd witloof.
Bouletten met witloof en puree
Een lekker recept voor bouletten met witloof en puree. Echte Dagelijkse kost! De bouletten worden gemaakt van gemengd gehakt en geserveerd met romige aardappelpuree en zacht gestoofd witloof.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
600 g
Melk
Eierdooiers
2
Paneermeel
50 g
Peterselie
Sjalotten
1
Grondwitloof
6
Balsamicoazijn
2 el
Nootmuskaat
Kippenbouillon
2 dl
Loskokende aardappelen
1.000 g
Botereen klont
Mosterd
1 el
Peper
Zout
Arachideolie
Voor de puree
1.000 g Loskokende aardappelen, zout
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 eierdooier, melk, boter (een klont)
2
Giet de gare aardappelen af, voeg er een dooier, een scheut melk en een klont boter aan toe en stamp ze tot een smeuïge puree.
peper, zout, nootmuskaat, 1 el mosterd
3
Breng de puree op smaak met peper, zout, nootmuskaat en mosterd.
Voor de bouletten en het witloof
600 g gemengd gehakt, 1 Sjalotten, peterselie, 1 eierdooier, 50 g paneermeel
4
Meng het gehakt in een kom met de fijngesnipperde sjalot, peterselie, een dooier en het paneermeel.
boter, arachideolie
5
Vorm ballen van het gehakt en bak ze goudbruin in een klont boter met een scheutje arachideolie.
6 grondwitloof
6
Haal de gebakken bouletten uit de pan. Snijd het witloof in grote stukken en bak ze in dezelfde pan.
2 el balsamicoazijn, peper, zout, nootmuskaat
7
Voeg de balsamicoazijn toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Leg de bouletten terug in de pan.
2 dl Kippenbouillon
8
Giet de kippenbouillon erbij, zet een deksel op de pan en laat het witloof en de bouletten zachtjes garen.
Om af te werken
9
Schep een portie puree op een bord en serveer met het gestoofde witloof en de bouletten.
peterselie
10
Werk af met wat fijngesneden peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voor de puree
1.000 g Loskokende aardappelen, zout
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 eierdooier, melk, boter (een klont)
2
Giet de gare aardappelen af, voeg er een dooier, een scheut melk en een klont boter aan toe en stamp ze tot een smeuïge puree.
peper, zout, nootmuskaat, 1 el mosterd
3
Breng de puree op smaak met peper, zout, nootmuskaat en mosterd.
Voor de bouletten en het witloof
600 g gemengd gehakt, 1 Sjalotten, peterselie, 1 eierdooier, 50 g paneermeel
4
Meng het gehakt in een kom met de fijngesnipperde sjalot, peterselie, een dooier en het paneermeel.
boter, arachideolie
5
Vorm ballen van het gehakt en bak ze goudbruin in een klont boter met een scheutje arachideolie.
6 grondwitloof
6
Haal de gebakken bouletten uit de pan. Snijd het witloof in grote stukken en bak ze in dezelfde pan.
2 el balsamicoazijn, peper, zout, nootmuskaat
7
Voeg de balsamicoazijn toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Leg de bouletten terug in de pan.
2 dl Kippenbouillon
8
Giet de kippenbouillon erbij, zet een deksel op de pan en laat het witloof en de bouletten zachtjes garen.
Om af te werken
9
Schep een portie puree op een bord en serveer met het gestoofde witloof en de bouletten.
peterselie
10
Werk af met wat fijngesneden peterselie.