dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Heek met havermoutkorst, salade van rode biet en gebakken krieltjes (thumbnail)Heek met havermoutkorst, salade van rode biet en gebakken krieltjes

Heek met havermoutkorst, salade van rode biet en gebakken krieltjes

35m
15
-
6.4K
Recepten

Heek met havermoutkorst, salade van rode biet en gebakken krieltjes

Om de week af te sluiten en Schotland nog een laatste eer te bewijzen, bakt Jeroen een lekker stukje heek of 'mooie meid' met een knapperige korst van mosterd en havermout. Een salade met rode biet en gebakken krieltjes zorgen voor een mooi evenwicht.
Heek met havermoutkorst, salade van rode biet en gebakken krieltjes (thumbnail)Heek met havermoutkorst, salade van rode biet en gebakken krieltjes

Heek met havermoutkorst, salade van rode biet en gebakken krieltjes

35m
15
-
6.4K
Recepten

Heek met havermoutkorst, salade van rode biet en gebakken krieltjes

Om de week af te sluiten en Schotland nog een laatste eer te bewijzen, bakt Jeroen een lekker stukje heek of 'mooie meid' met een knapperige korst van mosterd en havermout. Een salade met rode biet en gebakken krieltjes zorgen voor een mooi evenwicht.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes6.4K

Ingrediënten

4 personen
Ijsbergsla
0,5
Rode bietenvoorgekookt
400 g
Lente-uien
2 stengels
MosterdColemans
1 el
Graanmosterd
3 el
Honing
2 el
Xeresazijnof malt
2 el
Water
1 scheutje
Arachideolie
2 scheutjes
Arachideolie
1 een flinke scheut
Peper
Zout
Krielaardappelen
800 g
Havermoutof steelcut of pinhead oats
8 el
Heek met vel
600 g
Boter
1 een klontje

Benodigdheden

Keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,5 ijsbergsla, 400 g Rode bieten, 2 stengels lente-uien
1
Snijd de ijsbergsla in slierten en doe ze in een kom. Snijd de bietjes in stukken enschik ze tussen de sla. Snipper de lente-ui fijn en voeg hem toe aan de salade.
1 el mosterd, 1 el graanmosterd, 2 el honing, 2 el xeresazijn, 1 scheutje Water, 1 scheutje arachideolie, peper, zout
2
Doe de twee soorten mosterd met de honing, de azijn en het water in eenkommetje. Voeg deolie toe terwijl je alles mengt met een garde. Breng devinaigrette op smaak met peper en zout.
3
Lepel de dressing over de sla, kruid met peper en zout en meng de salade. Houeven apart.
800 g krielaardappelen
4
Spoel de krieltjes onder koud water en kook ze gaar in gezouten water. Giet deaardappelen af als ze gaar zijn en laat een beetje afkoelen.
8 el havermout, 2 el graanmosterd
5
Doe de fijne havermout in een kommetje en voeg er de mosterd aan toe. Meng metje handen.
600 g heek met vel, peper, zout
6
Snijd de vis in gelijke porties en kruid ze met peper en zout.
7
Dop de stukken vis met het vel naar boven in de mosterd-havermoutmengeling.
TIPOp de velkant van de vis hoeft geen mosterdkorst te komen.
1 een flinke scheut arachideolie
8
Zet een pan op het vuur en laat er de olie in heet worden. Leg de vis met demosterdkorst naar beneden in de pan en laat rustig bakken.
1 scheutje arachideolie, 1 een klontje boter
9
Zet een tweede pan op het vuur met een klontje boter en olie. Bak de aardappelengoudbruin. Laat ze daarna kort uitlekken op wat keukenpapier en kruid met extrapeper en zout.
TIPDraai de vis om wanneer de mosterdkorst begint te kleuren en bak de vis verder op de andere kant.
10
Schep wat salade op een groot bord en leg er een stuk gebakken vis bij. Serveermet de gebakken aardappelen.
1
Snijd de ijsbergsla in slierten en doe ze in een kom. Snijd de bietjes in stukken enschik ze tussen de sla. Snipper de lente-ui fijn en voeg hem toe aan de salade.
2
Doe de twee soorten mosterd met de honing, de azijn en het water in eenkommetje. Voeg deolie toe terwijl je alles mengt met een garde. Breng devinaigrette op smaak met peper en zout.

Instructies

0,5 ijsbergsla, 400 g Rode bieten, 2 stengels lente-uien
1
Snijd de ijsbergsla in slierten en doe ze in een kom. Snijd de bietjes in stukken enschik ze tussen de sla. Snipper de lente-ui fijn en voeg hem toe aan de salade.
1 el mosterd, 1 el graanmosterd, 2 el honing, 2 el xeresazijn, 1 scheutje Water, 1 scheutje arachideolie, peper, zout
2
Doe de twee soorten mosterd met de honing, de azijn en het water in eenkommetje. Voeg deolie toe terwijl je alles mengt met een garde. Breng devinaigrette op smaak met peper en zout.
3
Lepel de dressing over de sla, kruid met peper en zout en meng de salade. Houeven apart.
800 g krielaardappelen
4
Spoel de krieltjes onder koud water en kook ze gaar in gezouten water. Giet deaardappelen af als ze gaar zijn en laat een beetje afkoelen.
8 el havermout, 2 el graanmosterd
5
Doe de fijne havermout in een kommetje en voeg er de mosterd aan toe. Meng metje handen.
600 g heek met vel, peper, zout
6
Snijd de vis in gelijke porties en kruid ze met peper en zout.
7
Dop de stukken vis met het vel naar boven in de mosterd-havermoutmengeling.
TIPOp de velkant van de vis hoeft geen mosterdkorst te komen.
1 een flinke scheut arachideolie
8
Zet een pan op het vuur en laat er de olie in heet worden. Leg de vis met demosterdkorst naar beneden in de pan en laat rustig bakken.
1 scheutje arachideolie, 1 een klontje boter
9
Zet een tweede pan op het vuur met een klontje boter en olie. Bak de aardappelengoudbruin. Laat ze daarna kort uitlekken op wat keukenpapier en kruid met extrapeper en zout.
TIPDraai de vis om wanneer de mosterdkorst begint te kleuren en bak de vis verder op de andere kant.
10
Schep wat salade op een groot bord en leg er een stuk gebakken vis bij. Serveermet de gebakken aardappelen.
1
Snijd de ijsbergsla in slierten en doe ze in een kom. Snijd de bietjes in stukken enschik ze tussen de sla. Snipper de lente-ui fijn en voeg hem toe aan de salade.
2
Doe de twee soorten mosterd met de honing, de azijn en het water in eenkommetje. Voeg deolie toe terwijl je alles mengt met een garde. Breng devinaigrette op smaak met peper en zout.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Heek met havermoutkorst, salade van rode biet en gebakken krieltjes (thumbnail)Heek met havermoutkorst, salade van rode biet en gebakken krieltjes
4 personen
35m
Ingrediënten
Ijsbergsla
0,5
Rode bietenvoorgekookt
400 g
Lente-uien
2 stengels
MosterdColemans
1 el
Graanmosterd
3 el
Honing
2 el
Xeresazijnof malt
2 el
Water
1 scheutje
Arachideolie
2 scheutjes
Arachideolie
1 een flinke scheut
Peper
Zout
Krielaardappelen
800 g
Havermoutof steelcut of pinhead oats
8 el
Heek met vel
600 g
Boter
1 een klontje

Heek met havermoutkorst, salade van rode biet en gebakken krieltjes

Om de week af te sluiten en Schotland nog een laatste eer te bewijzen, bakt Jeroen een lekker stukje heek of 'mooie meid' met een knapperige korst van mosterd en havermout. Een salade met rode biet en gebakken krieltjes zorgen voor een mooi evenwicht.
Instructies
0,5 ijsbergsla, 400 g Rode bieten, 2 stengels lente-uien
1
Snijd de ijsbergsla in slierten en doe ze in een kom. Snijd de bietjes in stukken enschik ze tussen de sla. Snipper de lente-ui fijn en voeg hem toe aan de salade.
1 el mosterd, 1 el graanmosterd, 2 el honing, 2 el xeresazijn, 1 scheutje Water, 1 scheutje arachideolie, peper, zout
2
Doe de twee soorten mosterd met de honing, de azijn en het water in eenkommetje. Voeg deolie toe terwijl je alles mengt met een garde. Breng devinaigrette op smaak met peper en zout.
3
Lepel de dressing over de sla, kruid met peper en zout en meng de salade. Houeven apart.
800 g krielaardappelen
4
Spoel de krieltjes onder koud water en kook ze gaar in gezouten water. Giet deaardappelen af als ze gaar zijn en laat een beetje afkoelen.
8 el havermout, 2 el graanmosterd
5
Doe de fijne havermout in een kommetje en voeg er de mosterd aan toe. Meng metje handen.
600 g heek met vel, peper, zout
6
Snijd de vis in gelijke porties en kruid ze met peper en zout.
7
Dop de stukken vis met het vel naar boven in de mosterd-havermoutmengeling.
TIPOp de velkant van de vis hoeft geen mosterdkorst te komen.
1 een flinke scheut arachideolie
8
Zet een pan op het vuur en laat er de olie in heet worden. Leg de vis met demosterdkorst naar beneden in de pan en laat rustig bakken.
1 scheutje arachideolie, 1 een klontje boter
9
Zet een tweede pan op het vuur met een klontje boter en olie. Bak de aardappelengoudbruin. Laat ze daarna kort uitlekken op wat keukenpapier en kruid met extrapeper en zout.
TIPDraai de vis om wanneer de mosterdkorst begint te kleuren en bak de vis verder op de andere kant.
10
Schep wat salade op een groot bord en leg er een stuk gebakken vis bij. Serveermet de gebakken aardappelen.