Instructies
4 personen
0,5 ijsbergsla, 400 g Rode bieten, 2 stengels lente-uien
1
Snijd de ijsbergsla in slierten en doe ze in een kom. Snijd de bietjes in stukken enschik ze tussen de sla. Snipper de lente-ui fijn en voeg hem toe aan de salade.
1 el mosterd, 1 el graanmosterd, 2 el honing, 2 el xeresazijn, 1 scheutje Water, 1 scheutje arachideolie, peper, zout
2
Doe de twee soorten mosterd met de honing, de azijn en het water in eenkommetje. Voeg deolie toe terwijl je alles mengt met een garde. Breng devinaigrette op smaak met peper en zout.
3
Lepel de dressing over de sla, kruid met peper en zout en meng de salade. Houeven apart.
800 g krielaardappelen
4
Spoel de krieltjes onder koud water en kook ze gaar in gezouten water. Giet deaardappelen af als ze gaar zijn en laat een beetje afkoelen.
8 el havermout, 2 el graanmosterd
5
Doe de fijne havermout in een kommetje en voeg er de mosterd aan toe. Meng metje handen.
600 g heek met vel, peper, zout
6
Snijd de vis in gelijke porties en kruid ze met peper en zout.
7
Dop de stukken vis met het vel naar boven in de mosterd-havermoutmengeling.
TIPOp de velkant van de vis hoeft geen mosterdkorst te komen.
1 een flinke scheut arachideolie
8
Zet een pan op het vuur en laat er de olie in heet worden. Leg de vis met demosterdkorst naar beneden in de pan en laat rustig bakken.
1 scheutje arachideolie, 1 een klontje boter
9
Zet een tweede pan op het vuur met een klontje boter en olie. Bak de aardappelengoudbruin. Laat ze daarna kort uitlekken op wat keukenpapier en kruid met extrapeper en zout.
TIPDraai de vis om wanneer de mosterdkorst begint te kleuren en bak de vis verder op de andere kant.
10