dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gegrilde makreel met limoenboter en salade met pompelmoes (thumbnail)Gegrilde makreel met limoenboter en salade met pompelmoes

Gegrilde makreel met limoenboter en salade met pompelmoes

30m
18
-
1.5K
Recepten

Gegrilde makreel met limoenboter en salade met pompelmoes

Het eerste barbecuegerecht van dit jaar om je nu al naar zomerse sferen te tillen. Makreel gegrild op de barbecue, op smaak gebracht met verse kruidenboter en gecombineerd met een frisse salade van pompelmoes en venkel.
Gegrilde makreel met limoenboter en salade met pompelmoes (thumbnail)Gegrilde makreel met limoenboter en salade met pompelmoes

Gegrilde makreel met limoenboter en salade met pompelmoes

30m
18
-
1.5K
Recepten

Gegrilde makreel met limoenboter en salade met pompelmoes

Het eerste barbecuegerecht van dit jaar om je nu al naar zomerse sferen te tillen. Makreel gegrild op de barbecue, op smaak gebracht met verse kruidenboter en gecombineerd met een frisse salade van pompelmoes en venkel.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes1.5K

Ingrediënten

4 personen
Tarwe korrels
200 g
Ijsblokjes
handvol
Venkels
0,5
Boter
100 g
Zout
1 snuifje
Zout
Limoen
1
Rode chilipepers
0,5
Peper
Dragon
Dille
Rozemarijn
Olijfolie
Pompelmoes
1
Mierikswortel pasta
2 tl
Honing
1 tl
Gember
1 stuk
Griekse yoghurt
2 el
Dragonazijn
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g tarwe korrels
1
Zet een kookpot met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de tarwe gaar (ongeveer 10 minuten).
handvol ijsblokjes
2
Leg wat ijsblokjes in een kom en doe er water aan toe.
0,5 venkels
3
Snijd een venkel in twee en snijd het hart eruit. Snijd de venkel fijn met een mandoline of een scherp mes. Krul de stukjes venkel in het ijswater.

Limoenboter

100 g boter, 1 snuifje zout, 1 limoen, 0,5 rode chilipepers, peper, dragon, dille
4
Doe de boter in een kommetje en kruid met zout. Voeg er de zeste van 1 limoen bij. Halveer de limoen en doe het sap van de halve limoen bij de boter. Snijd de rode chilipeper in kleine stukjes en meng onder de boter. Kruid met flink wat peper en breng op smaak met enkele takjes dille en dragon.
5
Giet de tarwe op tijd af en spoel meteen met koud water. Laat nadien even rusten.

Makreel op barbecue

peper, zout, rozemarijn, zout, olijfolie
6
Snijd de andere helft van de limoen in fijne schijfjes. Leg deze in de buikholte van de makreel. Kruid de binnenkant met flink wat peper en zout en leg er enkele takjes rozemarijn in. Kruid het vel langs beide kanten met wat peper en grof zout en besprenkel met olijfolie.
7
Gril de vis 10 minuten. Draai de vis na 5 minuten om en laat verder grillen.

Dressing

1 Pompelmoes
8
Pel de pompelmoes en snijd ' à vif '.
TIPhttps://dagelijksekost.een.be/kookvragen/wat-is-a-vif-snijden
2 tl mierikswortel pasta, 1 tl honing, 1 stuk gember, 2 el Griekse yoghurt, dragonazijn, peper, zout
9
Vang het sap op in een kommetje en voeg er de mierikswortelpasta, de honing en een stukje geraspte gember aan toe. Doe er de Griekse yoghurt bij en besprenkel het geheel met dragonazijn. Meng alles goed onder elkaar en kruid met peper en zout.

Salade met pompelmoes

peper, zout, olijfolie, dragonazijn
10
Haal de venkel uit het ijswater en laat de venkel uitlekken. Breng de tarwe, venkel en kwartjes pompelmoes samen in een mengkom. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie en dragonazijn.

Afwerking

11
Haal de makreel op tijd van de barbecue.
12
Schik de venkel-pompelmoessalade op een langwerpig bord. Leg hier de gegrilde makreel op. Doe flink wat kruidenboter op de makreel om te laten smelten.
TIPAls de vis al is afgekoeld kan je dit doen met een bunsenbrander of doe dit al op de barbecue voor een optimaal resultaat.
dragon, dille
13
Werk af met enkele stukjes venkel, pompelmoes, dille en dragon. Giet er nog wat yoghurtdressing over.
1
Zet een kookpot met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de tarwe gaar (ongeveer 10 minuten).
2
Leg wat ijsblokjes in een kom en doe er water aan toe.

Instructies

200 g tarwe korrels
1
Zet een kookpot met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de tarwe gaar (ongeveer 10 minuten).
handvol ijsblokjes
2
Leg wat ijsblokjes in een kom en doe er water aan toe.
0,5 venkels
3
Snijd een venkel in twee en snijd het hart eruit. Snijd de venkel fijn met een mandoline of een scherp mes. Krul de stukjes venkel in het ijswater.

Limoenboter

100 g boter, 1 snuifje zout, 1 limoen, 0,5 rode chilipepers, peper, dragon, dille
4
Doe de boter in een kommetje en kruid met zout. Voeg er de zeste van 1 limoen bij. Halveer de limoen en doe het sap van de halve limoen bij de boter. Snijd de rode chilipeper in kleine stukjes en meng onder de boter. Kruid met flink wat peper en breng op smaak met enkele takjes dille en dragon.
5
Giet de tarwe op tijd af en spoel meteen met koud water. Laat nadien even rusten.

Makreel op barbecue

peper, zout, rozemarijn, zout, olijfolie
6
Snijd de andere helft van de limoen in fijne schijfjes. Leg deze in de buikholte van de makreel. Kruid de binnenkant met flink wat peper en zout en leg er enkele takjes rozemarijn in. Kruid het vel langs beide kanten met wat peper en grof zout en besprenkel met olijfolie.
7
Gril de vis 10 minuten. Draai de vis na 5 minuten om en laat verder grillen.

Dressing

1 Pompelmoes
8
Pel de pompelmoes en snijd ' à vif '.
TIPhttps://dagelijksekost.een.be/kookvragen/wat-is-a-vif-snijden
2 tl mierikswortel pasta, 1 tl honing, 1 stuk gember, 2 el Griekse yoghurt, dragonazijn, peper, zout
9
Vang het sap op in een kommetje en voeg er de mierikswortelpasta, de honing en een stukje geraspte gember aan toe. Doe er de Griekse yoghurt bij en besprenkel het geheel met dragonazijn. Meng alles goed onder elkaar en kruid met peper en zout.

Salade met pompelmoes

peper, zout, olijfolie, dragonazijn
10
Haal de venkel uit het ijswater en laat de venkel uitlekken. Breng de tarwe, venkel en kwartjes pompelmoes samen in een mengkom. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie en dragonazijn.

Afwerking

11
Haal de makreel op tijd van de barbecue.
12
Schik de venkel-pompelmoessalade op een langwerpig bord. Leg hier de gegrilde makreel op. Doe flink wat kruidenboter op de makreel om te laten smelten.
TIPAls de vis al is afgekoeld kan je dit doen met een bunsenbrander of doe dit al op de barbecue voor een optimaal resultaat.
dragon, dille
13
Werk af met enkele stukjes venkel, pompelmoes, dille en dragon. Giet er nog wat yoghurtdressing over.
1
Zet een kookpot met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de tarwe gaar (ongeveer 10 minuten).
2
Leg wat ijsblokjes in een kom en doe er water aan toe.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gegrilde makreel met limoenboter en salade met pompelmoes (thumbnail)Gegrilde makreel met limoenboter en salade met pompelmoes
4 personen
30m
Ingrediënten
Tarwe korrels
200 g
Ijsblokjes
handvol
Venkels
0,5
Boter
100 g
Zout
1 snuifje
Zout
Limoen
1
Rode chilipepers
0,5
Peper
Dragon
Dille
Rozemarijn
Olijfolie
Pompelmoes
1
Mierikswortel pasta
2 tl
Honing
1 tl
Gember
1 stuk
Griekse yoghurt
2 el
Dragonazijn

Gegrilde makreel met limoenboter en salade met pompelmoes

Het eerste barbecuegerecht van dit jaar om je nu al naar zomerse sferen te tillen. Makreel gegrild op de barbecue, op smaak gebracht met verse kruidenboter en gecombineerd met een frisse salade van pompelmoes en venkel.
Instructies
200 g tarwe korrels
1
Zet een kookpot met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de tarwe gaar (ongeveer 10 minuten).
handvol ijsblokjes
2
Leg wat ijsblokjes in een kom en doe er water aan toe.
0,5 venkels
3
Snijd een venkel in twee en snijd het hart eruit. Snijd de venkel fijn met een mandoline of een scherp mes. Krul de stukjes venkel in het ijswater.

Limoenboter

100 g boter, 1 snuifje zout, 1 limoen, 0,5 rode chilipepers, peper, dragon, dille
4
Doe de boter in een kommetje en kruid met zout. Voeg er de zeste van 1 limoen bij. Halveer de limoen en doe het sap van de halve limoen bij de boter. Snijd de rode chilipeper in kleine stukjes en meng onder de boter. Kruid met flink wat peper en breng op smaak met enkele takjes dille en dragon.
5
Giet de tarwe op tijd af en spoel meteen met koud water. Laat nadien even rusten.

Makreel op barbecue

peper, zout, rozemarijn, zout, olijfolie
6
Snijd de andere helft van de limoen in fijne schijfjes. Leg deze in de buikholte van de makreel. Kruid de binnenkant met flink wat peper en zout en leg er enkele takjes rozemarijn in. Kruid het vel langs beide kanten met wat peper en grof zout en besprenkel met olijfolie.
7
Gril de vis 10 minuten. Draai de vis na 5 minuten om en laat verder grillen.

Dressing

1 Pompelmoes
8
Pel de pompelmoes en snijd ' à vif '.
TIPhttps://dagelijksekost.een.be/kookvragen/wat-is-a-vif-snijden
2 tl mierikswortel pasta, 1 tl honing, 1 stuk gember, 2 el Griekse yoghurt, dragonazijn, peper, zout
9
Vang het sap op in een kommetje en voeg er de mierikswortelpasta, de honing en een stukje geraspte gember aan toe. Doe er de Griekse yoghurt bij en besprenkel het geheel met dragonazijn. Meng alles goed onder elkaar en kruid met peper en zout.

Salade met pompelmoes

peper, zout, olijfolie, dragonazijn
10
Haal de venkel uit het ijswater en laat de venkel uitlekken. Breng de tarwe, venkel en kwartjes pompelmoes samen in een mengkom. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie en dragonazijn.

Afwerking

11
Haal de makreel op tijd van de barbecue.
12
Schik de venkel-pompelmoessalade op een langwerpig bord. Leg hier de gegrilde makreel op. Doe flink wat kruidenboter op de makreel om te laten smelten.
TIPAls de vis al is afgekoeld kan je dit doen met een bunsenbrander of doe dit al op de barbecue voor een optimaal resultaat.
dragon, dille
13
Werk af met enkele stukjes venkel, pompelmoes, dille en dragon. Giet er nog wat yoghurtdressing over.