Doe de boter in een kommetje en kruid met zout. Voeg er de zeste van 1 limoen bij. Halveer de limoen en doe het sap van de halve limoen bij de boter. Snijd de rode chilipeper in kleine stukjes en meng onder de boter. Kruid met flink wat peper en breng op smaak met enkele takjes dille en dragon.
5
Giet de tarwe op tijd af en spoel meteen met koud water. Laat nadien even rusten.
Makreel op barbecue
peper, zout, rozemarijn, zout, olijfolie
6
Snijd de andere helft van de limoen in fijne schijfjes. Leg deze in de buikholte van de makreel. Kruid de binnenkant met flink wat peper en zout en leg er enkele takjes rozemarijn in. Kruid het vel langs beide kanten met wat peper en grof zout en besprenkel met olijfolie.
7
Gril de vis 10 minuten. Draai de vis na 5 minuten om en laat verder grillen.
Vang het sap op in een kommetje en voeg er de mierikswortelpasta, de honing en een stukje geraspte gember aan toe. Doe er de Griekse yoghurt bij en besprenkel het geheel met dragonazijn. Meng alles goed onder elkaar en kruid met peper en zout.
Salade met pompelmoes
peper, zout, olijfolie, dragonazijn
10
Haal de venkel uit het ijswater en laat de venkel uitlekken. Breng de tarwe, venkel en kwartjes pompelmoes samen in een mengkom. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie en dragonazijn.
Afwerking
11
Haal de makreel op tijd van de barbecue.
12
Schik de venkel-pompelmoessalade op een langwerpig bord. Leg hier de gegrilde makreel op. Doe flink wat kruidenboter op de makreel om te laten smelten.
lightbulb_outline
TIPAls de vis al is afgekoeld kan je dit doen met een bunsenbrander of doe dit al op de barbecue voor een optimaal resultaat.
dragon, dille
13
Werk af met enkele stukjes venkel, pompelmoes, dille en dragon. Giet er nog wat yoghurtdressing over.