dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp (thumbnail)Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp

Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp

40m
13
-
2.5K
Recepten

Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp

Dagelijkse kost ten top: vlees met stoemp! Jeroen kiest voor een stevige en sappige varkenskotelet met een lekkere korst op basis van pickles. Als groente gebruikt hij andijvie, een lekkere en veelzijdige groente die je vaak in slaatjes kan terugvinden, maar even lekker is warm in witte saus of zoals nu in stoemp. Meer dagelijkse kost dan dit wordt het niet!
Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp (thumbnail)Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp

Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp

40m
13
-
2.5K
Recepten

Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp

Dagelijkse kost ten top: vlees met stoemp! Jeroen kiest voor een stevige en sappige varkenskotelet met een lekkere korst op basis van pickles. Als groente gebruikt hij andijvie, een lekkere en veelzijdige groente die je vaak in slaatjes kan terugvinden, maar even lekker is warm in witte saus of zoals nu in stoemp. Meer dagelijkse kost dan dit wordt het niet!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Frietaardappelen
800 g
Andijvie
1
Look
1 teentje
Ajuin
1
Boter
3 een klontje
Boter
20 g
Panko
50 g
Picklessaus
2 el
Varkenskoteletten
4
Tijm
Rozemarijn
Eierdooiers
2
Nootmuskaat
1 snuifje
Peterselie

Benodigdheden

Blender, cutter of blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar.
1 Andijvie
2
Snijd de andijvie grof, kuis en was hem goed. Laat andijvie uitlekken in een vergiet.
1 teentje Look, 1 ajuin, 1 een klontje boter
3
Snijd de ui in repen en plet de look. Stoof beiden aan in wat boter en voeg de andijvie toe.
50 g panko, 2 el Picklessaus, 20 g boter
4
Doe de panko met de pickles en de boter in de blender en mix even.
4 varkenskoteletten, 1 een klontje boter, tijm, rozemarijn
5
Kruid de koteletten met peper en zout, laat wat boter smelten in een pan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin. Voeg er een takje tijm en rozemarijn aan toe.
6
Leg de koteletten op een ovenschaal en verdeel er een laagje pickleskorst over. Gratineer onder de grill.
1 een klontje boter, 2 eierdooiers, 1 snuifje nootmuskaat
7
Giet de aardappelen af en ga er met een pureestamper door. Schep de aardappelen bij de gestoofde andijvie en voeg er een klontje boter en de dooiers aan toe. Meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
peterselie
8
Serveer de gebakken koteletten met pickleskorst met de andijviestoemp. Snipper wat peterselie fijn en werk het gerecht ermee af.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar.
2
Snijd de andijvie grof, kuis en was hem goed. Laat andijvie uitlekken in een vergiet.

Instructies

800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar.
1 Andijvie
2
Snijd de andijvie grof, kuis en was hem goed. Laat andijvie uitlekken in een vergiet.
1 teentje Look, 1 ajuin, 1 een klontje boter
3
Snijd de ui in repen en plet de look. Stoof beiden aan in wat boter en voeg de andijvie toe.
50 g panko, 2 el Picklessaus, 20 g boter
4
Doe de panko met de pickles en de boter in de blender en mix even.
4 varkenskoteletten, 1 een klontje boter, tijm, rozemarijn
5
Kruid de koteletten met peper en zout, laat wat boter smelten in een pan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin. Voeg er een takje tijm en rozemarijn aan toe.
6
Leg de koteletten op een ovenschaal en verdeel er een laagje pickleskorst over. Gratineer onder de grill.
1 een klontje boter, 2 eierdooiers, 1 snuifje nootmuskaat
7
Giet de aardappelen af en ga er met een pureestamper door. Schep de aardappelen bij de gestoofde andijvie en voeg er een klontje boter en de dooiers aan toe. Meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
peterselie
8
Serveer de gebakken koteletten met pickleskorst met de andijviestoemp. Snipper wat peterselie fijn en werk het gerecht ermee af.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar.
2
Snijd de andijvie grof, kuis en was hem goed. Laat andijvie uitlekken in een vergiet.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp (thumbnail)Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp
4 personen
40m
Ingrediënten
Frietaardappelen
800 g
Andijvie
1
Look
1 teentje
Ajuin
1
Boter
3 een klontje
Boter
20 g
Panko
50 g
Picklessaus
2 el
Varkenskoteletten
4
Tijm
Rozemarijn
Eierdooiers
2
Nootmuskaat
1 snuifje
Peterselie

Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp

Dagelijkse kost ten top: vlees met stoemp! Jeroen kiest voor een stevige en sappige varkenskotelet met een lekkere korst op basis van pickles. Als groente gebruikt hij andijvie, een lekkere en veelzijdige groente die je vaak in slaatjes kan terugvinden, maar even lekker is warm in witte saus of zoals nu in stoemp. Meer dagelijkse kost dan dit wordt het niet!
Instructies
800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar.
1 Andijvie
2
Snijd de andijvie grof, kuis en was hem goed. Laat andijvie uitlekken in een vergiet.
1 teentje Look, 1 ajuin, 1 een klontje boter
3
Snijd de ui in repen en plet de look. Stoof beiden aan in wat boter en voeg de andijvie toe.
50 g panko, 2 el Picklessaus, 20 g boter
4
Doe de panko met de pickles en de boter in de blender en mix even.
4 varkenskoteletten, 1 een klontje boter, tijm, rozemarijn
5
Kruid de koteletten met peper en zout, laat wat boter smelten in een pan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin. Voeg er een takje tijm en rozemarijn aan toe.
6
Leg de koteletten op een ovenschaal en verdeel er een laagje pickleskorst over. Gratineer onder de grill.
1 een klontje boter, 2 eierdooiers, 1 snuifje nootmuskaat
7
Giet de aardappelen af en ga er met een pureestamper door. Schep de aardappelen bij de gestoofde andijvie en voeg er een klontje boter en de dooiers aan toe. Meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
peterselie
8
Serveer de gebakken koteletten met pickleskorst met de andijviestoemp. Snipper wat peterselie fijn en werk het gerecht ermee af.