De Warmste Marmerwafeltjes
De Warmste Marmerwafeltjes
De Warmste Marmerwafeltjes
De Warmste Marmerwafeltjes
Ingrediënten
4 personen
Patisseriebloem
500 g
Suiker
300 g
Boter
400 g
Vanillepoeder
1 el
Cacaopoeder
50 g
Bakpoeder
0,5 koffielepel
Vanillestokje
1
Zout
1 snuifje
Eieren
6
Benodigdheden
Een keukenmachine met k hulpstuk om beslag te mengen, een wafelijzer, taartrooster
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De wafeltjes
500 g patisseriebloem, 300 g suiker, 400 g boter, 1 el vanillepoeder, 50 g cacaopoeder, 0,5 koffielepel bakpoeder, 1 vanillestokje, 1 snuifje zout, 6 eieren
1
Doe de bloem met de suiker, het vanillepoeder en het bakpoeder in de kom van de keukenmachine.
2
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze bij de bloem en meng met de keukenmachine.
3
Doe er de in stukjes gesneden boter en de eieren bij. Voeg een snuifje zout toe aan het deeg en meng alles goed met de keukenmachine.
4
Verdeel het deeg in twee porties. Meng één deel met cacaopoeder.
5
Verwarm het wafelijzer.
6
Neem twee lepels. Schep een lepel wit deeg en een lepel chocoladedeeg en draai ze in elkaar. Doe het deeg in het wafelijzer en bak wafeltjes.
7
Laat de wafels afkoelen op een taartrooster.
De wafeltjes
500 g patisseriebloem, 300 g suiker, 400 g boter, 1 el vanillepoeder, 50 g cacaopoeder, 0,5 koffielepel bakpoeder, 1 vanillestokje, 1 snuifje zout, 6 eieren
1
Doe de bloem met de suiker, het vanillepoeder en het bakpoeder in de kom van de keukenmachine.
2
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze bij de bloem en meng met de keukenmachine.
3
Doe er de in stukjes gesneden boter en de eieren bij. Voeg een snuifje zout toe aan het deeg en meng alles goed met de keukenmachine.
4
Verdeel het deeg in twee porties. Meng één deel met cacaopoeder.
5
Verwarm het wafelijzer.
6
Neem twee lepels. Schep een lepel wit deeg en een lepel chocoladedeeg en draai ze in elkaar. Doe het deeg in het wafelijzer en bak wafeltjes.
7
Laat de wafels afkoelen op een taartrooster.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Patisseriebloem
500 g
Suiker
300 g
Boter
400 g
Vanillepoeder
1 el
Cacaopoeder
50 g
Bakpoeder
0,5 koffielepel
Vanillestokje
1
Zout
1 snuifje
Eieren
6
De Warmste Marmerwafeltjes
Speciaal voor de Warmste Week bakt Jeroen wafels met een deel vanille en een deel chocola. Deze marmerwafels bewaren heel goed en zijn dus ideaal om te verkopen voor het goede doel.Instructies
De wafeltjes
500 g patisseriebloem, 300 g suiker, 400 g boter, 1 el vanillepoeder, 50 g cacaopoeder, 0,5 koffielepel bakpoeder, 1 vanillestokje, 1 snuifje zout, 6 eieren
1
Doe de bloem met de suiker, het vanillepoeder en het bakpoeder in de kom van de keukenmachine.
2
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze bij de bloem en meng met de keukenmachine.
3
Doe er de in stukjes gesneden boter en de eieren bij. Voeg een snuifje zout toe aan het deeg en meng alles goed met de keukenmachine.
4
Verdeel het deeg in twee porties. Meng één deel met cacaopoeder.
5
Verwarm het wafelijzer.
6
Neem twee lepels. Schep een lepel wit deeg en een lepel chocoladedeeg en draai ze in elkaar. Doe het deeg in het wafelijzer en bak wafeltjes.
7
Laat de wafels afkoelen op een taartrooster.