500 g patisseriebloem, 300 g suiker, 400 g boter, 1 el vanillepoeder, 50 g cacaopoeder, 0,5 koffielepel bakpoeder, 1 vanillestokje, 1 snuifje zout, 6 eieren
1
Doe de bloem met de suiker, het vanillepoeder en het bakpoeder in de kom van de keukenmachine.
Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
2
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze bij de bloem en meng met de keukenmachine.
3
Doe er de in stukjes gesneden boter en de eieren bij. Voeg een snuifje zout toe aan het deeg en meng alles goed met de keukenmachine.
4
Verdeel het deeg in twee porties. Meng één deel met cacaopoeder.
5
Verwarm het wafelijzer.
6
Neem twee lepels. Schep een lepel wit deeg en een lepel chocoladedeeg en draai ze in elkaar. Doe het deeg in het wafelijzer en bak wafeltjes.