Instructies

4 personen

De wafeltjes

500 g patisseriebloem, 300 g suiker, 400 g boter, 1 el vanillepoeder, 50 g cacaopoeder, 0,5 koffielepel bakpoeder, 1 vanillestokje, 1 snuifje zout, 6 eieren
1

Doe de bloem met de suiker, het vanillepoeder en het bakpoeder in de kom van de keukenmachine.

2

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze bij de bloem en meng met de keukenmachine.

3

Doe er de in stukjes gesneden boter en de eieren bij. Voeg een snuifje zout toe aan het deeg en meng alles goed met de keukenmachine.

4

Verdeel het deeg in twee porties. Meng één deel met cacaopoeder.

5

Verwarm het wafelijzer.

6

Neem twee lepels. Schep een lepel wit deeg en een lepel chocoladedeeg en draai ze in elkaar. Doe het deeg in het wafelijzer en bak wafeltjes.

7

Laat de wafels afkoelen op een taartrooster.