Filotaart met spinazie, geitenkaas en gehakt
Filotaart met spinazie, geitenkaas en gehakt
Filotaart met spinazie, geitenkaas en gehakt
Filotaart met spinazie, geitenkaas en gehakt
Ingrediënten
4 personen
Rode ui
1
Look
2 teentjes
Lamsgehakt
500 g
Courgette
1
Rode paprika
1
Spinazie
300 g
Peterselie
1 bosje
Munt
1 bosje
Geitenkaasharde
150 g
Filodeegvellen
10
Gedroogde oregano
1 el
Nootmuskaat
0,5 tl
Komijnpoeder
0,5 tl
Korianderpoeder
0,5 tl
Zonnebloemolie
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 rode ui, 2 teentjes Look, 1 courgette, 1 rode paprika
2
Snijd de rode ui fijn en pers de knoflook. Snijd courgette en rode paprika in blokjes.
500 g lamsgehakt, 1 el gedroogde oregano, peper, zout, 0,5 tl nootmuskaat, 0,5 tl komijnpoeder, 0,5 tl korianderpoeder
3
Bak de ui met de look glazig in olie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met de oregano, de specerijen, peper en zout.
300 g spinazie
4
Voeg de courgetteblokjes, paprika en spinazie (in delen) toe en bak tot de spinazie is geslonken.
150 g geitenkaas, 1 bosje peterselie, 1 bosje Munt
5
Rasp de geitenkaas grof. Snipper de peterselie en munt fijn.
6
Schep er de verse kruiden en de geitenkaas onder.
10 filodeeg, zonnebloemolie
7
Bestrijk een 6-tal vellen filodeeg met olie en leg ze haaks in een ingevette springvorm. Schep de gehaktvulling in de vorm. Bestrijk de rest van de vellen filodeeg met olie, probeer wat propjes te maken van elk vel en verdeel alles over de schotel.
8
Plaats 20 minuten in de oven.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 rode ui, 2 teentjes Look, 1 courgette, 1 rode paprika
2
Snijd de rode ui fijn en pers de knoflook. Snijd courgette en rode paprika in blokjes.
500 g lamsgehakt, 1 el gedroogde oregano, peper, zout, 0,5 tl nootmuskaat, 0,5 tl komijnpoeder, 0,5 tl korianderpoeder
3
Bak de ui met de look glazig in olie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met de oregano, de specerijen, peper en zout.
300 g spinazie
4
Voeg de courgetteblokjes, paprika en spinazie (in delen) toe en bak tot de spinazie is geslonken.
150 g geitenkaas, 1 bosje peterselie, 1 bosje Munt
5
Rasp de geitenkaas grof. Snipper de peterselie en munt fijn.
6
Schep er de verse kruiden en de geitenkaas onder.
10 filodeeg, zonnebloemolie
7
Bestrijk een 6-tal vellen filodeeg met olie en leg ze haaks in een ingevette springvorm. Schep de gehaktvulling in de vorm. Bestrijk de rest van de vellen filodeeg met olie, probeer wat propjes te maken van elk vel en verdeel alles over de schotel.
8
Plaats 20 minuten in de oven.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Rode ui
1
Look
2 teentjes
Lamsgehakt
500 g
Courgette
1
Rode paprika
1
Spinazie
300 g
Peterselie
1 bosje
Munt
1 bosje
Geitenkaasharde
150 g
Filodeegvellen
10
Gedroogde oregano
1 el
Nootmuskaat
0,5 tl
Komijnpoeder
0,5 tl
Korianderpoeder
0,5 tl
Zonnebloemolie
Peper
Zout
Filotaart met spinazie, geitenkaas en gehakt
Met deze zelfgemaakte filotaart met spinazie, geitenkaas en gehakt maak je indruk op je tafelgenoten. Comfort food waar je allemaal blij van wordt!Instructies
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 rode ui, 2 teentjes Look, 1 courgette, 1 rode paprika
2
Snijd de rode ui fijn en pers de knoflook. Snijd courgette en rode paprika in blokjes.
500 g lamsgehakt, 1 el gedroogde oregano, peper, zout, 0,5 tl nootmuskaat, 0,5 tl komijnpoeder, 0,5 tl korianderpoeder
3
Bak de ui met de look glazig in olie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met de oregano, de specerijen, peper en zout.
300 g spinazie
4
Voeg de courgetteblokjes, paprika en spinazie (in delen) toe en bak tot de spinazie is geslonken.
150 g geitenkaas, 1 bosje peterselie, 1 bosje Munt
5
Rasp de geitenkaas grof. Snipper de peterselie en munt fijn.
6
Schep er de verse kruiden en de geitenkaas onder.
10 filodeeg, zonnebloemolie
7
Bestrijk een 6-tal vellen filodeeg met olie en leg ze haaks in een ingevette springvorm. Schep de gehaktvulling in de vorm. Bestrijk de rest van de vellen filodeeg met olie, probeer wat propjes te maken van elk vel en verdeel alles over de schotel.
8
Plaats 20 minuten in de oven.