Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 rode ui, 2 teentjes Look, 1 courgette, 1 rode paprika
2
Snijd de rode ui fijn en pers de knoflook. Snijd courgette en rode paprika in blokjes.
500 g lamsgehakt, 1 el gedroogde oregano, peper, zout, 0,5 tl nootmuskaat, 0,5 tl komijnpoeder, 0,5 tl korianderpoeder
3
Bak de ui met de look glazig in olie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met de oregano, de specerijen, peper en zout.
300 g spinazie
4
Voeg de courgetteblokjes, paprika en spinazie (in delen) toe en bak tot de spinazie is geslonken.
150 g geitenkaas, 1 bosje peterselie, 1 bosje Munt
5
Rasp de geitenkaas grof. Snipper de peterselie en munt fijn.
6
Schep er de verse kruiden en de geitenkaas onder.
10 filodeeg, zonnebloemolie
7
Bestrijk een 6-tal vellen filodeeg met olie en leg ze haaks in een ingevette springvorm. Schep de gehaktvulling in de vorm. Bestrijk de rest van de vellen filodeeg met olie, probeer wat propjes te maken van elk vel en verdeel alles over de schotel.
8