Bhaji van broccolini en rode ui met amandelhummus
Bhaji van broccolini en rode ui met amandelhummus
Bhaji van broccolini en rode ui met amandelhummus
Bhaji van broccolini en rode ui met amandelhummus
Ingrediënten
4 personen
Broccolini
1 pakje
Look
2 teentjes
Kikkererwten
1 blik
Amandelschilfers
100 g
Komijn
2 snuifjes
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Sriracha
1 tl
Zout
2 snuifjes
Olijfolie
1 scheutje
Griekse yoghurt
2 el
Citroenen
0,5
Za'atar
1 snuifje
Oregano
1 takje
Rode uien
2
Kikkererwtenbloem
200 g
Water
240 ml
Arachideolie
1 scheutje
Kardemom
1 snuifje
Curry
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Amandelhummus
1 pakje broccolini
1
Snijd de steeltjes van de broccolini en houd de roosjes apart. De steeltjes dienen voor de hummus en de roosjes voor de beignets.
2 teentjes Look, 1 blik Kikkererwten
2
Kook de broccolinisteeltjes gaar samen met de look en de kikkererwten. Giet de kikkererwten en steeltjes af als ze gaar zijn en koel ze af onder koud water.
100 g amandelschilfers
3
Rooster de amandelschilfers in een pannetje met olijfolie.
4
Doe ¾ van de geroosterde amandelschilfers in de cutter en mix fijn.
1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 tl sriracha, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie, 2 el Griekse yoghurt, 0,5 citroenen
5
Bij in de cutter komen de afgekoelde kikkererwten en broccolinisteeltjes met wat kruiding van onder andere komijn, gerookt paprikapoeder, sriracha en zout. Voor de smeuïgheid van de hummus voeg je best een flinke scheut olijfolie, de Griekse yoghurt en het citroensap toe. Mix het geheel heel fijn tot je een mooie gladde hummus krijgt.
citroenen, 1 snuifje Za'atar, 1 takje oregano
6
Doe de hummus in een potje, werk af met de rest van de amandelschilfers, za’atar, citroenzeste en oregano.
Bhaji
2 rode uien
7
Snijd de roosjes van de broccolini en de rode uien in ringen.
200 g kikkererwtenbloem, 240 ml Water, 1 scheutje arachideolie, 1 snuifje kardemom, 1 snuifje curry, 1 snuifje komijn, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
8
Doe de kikkererwtenbloem in een mengkom samen met het water en de arachideolie. Klop het mengsel los tot een beslag en kruid vervolgens met kruiden als kardemom, komijn, kurkuma, cayenne, curry en zout.
9
Zet een pan met flink wat arachideolie op het vuur.
10
Haal de roosjes van de broccolini en de uienringen door het bhaji-beslag en bak ze in de arachideolie. Zorg dat de roosjes en de ringen bijna volledig in de arachideolie bakken. Laat ze uitlekken en kruid af met wat zout.
11
Leg ze op een bord naast de hummus.
Amandelhummus
1 pakje broccolini
1
Snijd de steeltjes van de broccolini en houd de roosjes apart. De steeltjes dienen voor de hummus en de roosjes voor de beignets.
2 teentjes Look, 1 blik Kikkererwten
2
Kook de broccolinisteeltjes gaar samen met de look en de kikkererwten. Giet de kikkererwten en steeltjes af als ze gaar zijn en koel ze af onder koud water.
100 g amandelschilfers
3
Rooster de amandelschilfers in een pannetje met olijfolie.
4
Doe ¾ van de geroosterde amandelschilfers in de cutter en mix fijn.
1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 tl sriracha, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie, 2 el Griekse yoghurt, 0,5 citroenen
5
Bij in de cutter komen de afgekoelde kikkererwten en broccolinisteeltjes met wat kruiding van onder andere komijn, gerookt paprikapoeder, sriracha en zout. Voor de smeuïgheid van de hummus voeg je best een flinke scheut olijfolie, de Griekse yoghurt en het citroensap toe. Mix het geheel heel fijn tot je een mooie gladde hummus krijgt.
citroenen, 1 snuifje Za'atar, 1 takje oregano
6
Doe de hummus in een potje, werk af met de rest van de amandelschilfers, za’atar, citroenzeste en oregano.
Bhaji
2 rode uien
7
Snijd de roosjes van de broccolini en de rode uien in ringen.
200 g kikkererwtenbloem, 240 ml Water, 1 scheutje arachideolie, 1 snuifje kardemom, 1 snuifje curry, 1 snuifje komijn, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
8
Doe de kikkererwtenbloem in een mengkom samen met het water en de arachideolie. Klop het mengsel los tot een beslag en kruid vervolgens met kruiden als kardemom, komijn, kurkuma, cayenne, curry en zout.
9
Zet een pan met flink wat arachideolie op het vuur.
10
Haal de roosjes van de broccolini en de uienringen door het bhaji-beslag en bak ze in de arachideolie. Zorg dat de roosjes en de ringen bijna volledig in de arachideolie bakken. Laat ze uitlekken en kruid af met wat zout.
11
Leg ze op een bord naast de hummus.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Broccolini
1 pakje
Look
2 teentjes
Kikkererwten
1 blik
Amandelschilfers
100 g
Komijn
2 snuifjes
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Sriracha
1 tl
Zout
2 snuifjes
Olijfolie
1 scheutje
Griekse yoghurt
2 el
Citroenen
0,5
Za'atar
1 snuifje
Oregano
1 takje
Rode uien
2
Kikkererwtenbloem
200 g
Water
240 ml
Arachideolie
1 scheutje
Kardemom
1 snuifje
Curry
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Bhaji van broccolini en rode ui met amandelhummus
Een lekkere, kleurrijke en vegetarische aperitiefsnack, dat vind je terug in dit recept. De klassieke Indiase bhaji is een soort beignet op basis van (rode) ui, die Jeroen ook klaarmaakt, maar hier gebruikt hij ook broccolini om het geheel wat meer kleur en smaak te geven. Deze heerlijk kruidige Indiase beignets op basis van kikkererwtenbloem vormen in combinatie met de amandelhummus de ideale vegetarische aperitiefsnack.Instructies
Amandelhummus
1 pakje broccolini
1
Snijd de steeltjes van de broccolini en houd de roosjes apart. De steeltjes dienen voor de hummus en de roosjes voor de beignets.
2 teentjes Look, 1 blik Kikkererwten
2
Kook de broccolinisteeltjes gaar samen met de look en de kikkererwten. Giet de kikkererwten en steeltjes af als ze gaar zijn en koel ze af onder koud water.
100 g amandelschilfers
3
Rooster de amandelschilfers in een pannetje met olijfolie.
4
Doe ¾ van de geroosterde amandelschilfers in de cutter en mix fijn.
1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 tl sriracha, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie, 2 el Griekse yoghurt, 0,5 citroenen
5
Bij in de cutter komen de afgekoelde kikkererwten en broccolinisteeltjes met wat kruiding van onder andere komijn, gerookt paprikapoeder, sriracha en zout. Voor de smeuïgheid van de hummus voeg je best een flinke scheut olijfolie, de Griekse yoghurt en het citroensap toe. Mix het geheel heel fijn tot je een mooie gladde hummus krijgt.
citroenen, 1 snuifje Za'atar, 1 takje oregano
6
Doe de hummus in een potje, werk af met de rest van de amandelschilfers, za’atar, citroenzeste en oregano.
Bhaji
2 rode uien
7
Snijd de roosjes van de broccolini en de rode uien in ringen.
200 g kikkererwtenbloem, 240 ml Water, 1 scheutje arachideolie, 1 snuifje kardemom, 1 snuifje curry, 1 snuifje komijn, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
8
Doe de kikkererwtenbloem in een mengkom samen met het water en de arachideolie. Klop het mengsel los tot een beslag en kruid vervolgens met kruiden als kardemom, komijn, kurkuma, cayenne, curry en zout.
9
Zet een pan met flink wat arachideolie op het vuur.
10
Haal de roosjes van de broccolini en de uienringen door het bhaji-beslag en bak ze in de arachideolie. Zorg dat de roosjes en de ringen bijna volledig in de arachideolie bakken. Laat ze uitlekken en kruid af met wat zout.
11
Leg ze op een bord naast de hummus.