Instructies
4 personen
Amandelhummus
1 pakje broccolini
1
Snijd de steeltjes van de broccolini en houd de roosjes apart. De steeltjes dienen voor de hummus en de roosjes voor de beignets.
2 teentjes Look, 1 blik Kikkererwten
2
Kook de broccolinisteeltjes gaar samen met de look en de kikkererwten. Giet de kikkererwten en steeltjes af als ze gaar zijn en koel ze af onder koud water.
100 g amandelschilfers
3
Rooster de amandelschilfers in een pannetje met olijfolie.
4
Doe ¾ van de geroosterde amandelschilfers in de cutter en mix fijn.
1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 tl sriracha, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie, 2 el Griekse yoghurt, 0,5 citroenen
5
Bij in de cutter komen de afgekoelde kikkererwten en broccolinisteeltjes met wat kruiding van onder andere komijn, gerookt paprikapoeder, sriracha en zout. Voor de smeuïgheid van de hummus voeg je best een flinke scheut olijfolie, de Griekse yoghurt en het citroensap toe. Mix het geheel heel fijn tot je een mooie gladde hummus krijgt.
citroenen, 1 snuifje Za'atar, 1 takje oregano
6
Doe de hummus in een potje, werk af met de rest van de amandelschilfers, za’atar, citroenzeste en oregano.
Bhaji
2 rode uien
7
Snijd de roosjes van de broccolini en de rode uien in ringen.
200 g kikkererwtenbloem, 240 ml Water, 1 scheutje arachideolie, 1 snuifje kardemom, 1 snuifje curry, 1 snuifje komijn, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
8
Doe de kikkererwtenbloem in een mengkom samen met het water en de arachideolie. Klop het mengsel los tot een beslag en kruid vervolgens met kruiden als kardemom, komijn, kurkuma, cayenne, curry en zout.
9
Zet een pan met flink wat arachideolie op het vuur.
10
Haal de roosjes van de broccolini en de uienringen door het bhaji-beslag en bak ze in de arachideolie. Zorg dat de roosjes en de ringen bijna volledig in de arachideolie bakken. Laat ze uitlekken en kruid af met wat zout.
11