Pasta met mosselen en tapijtschelpen
Pasta met mosselen en tapijtschelpen
Pasta met mosselen en tapijtschelpen
Pasta met mosselen en tapijtschelpen
Ingrediënten
4 personen
Tapijtschelpen
500 g
Bouchotmosselen
500 g
Rode chilipepers
4
Rode ui
1
Look
4 teentjes
Tomatenpuree
70 g
Pasta
500 g
Sjalotten
2
Tijm
1 takje
Ansjovis
1 blikje
Kappertjes
4 el
Witte wijn
0,2 l
Peterselie
0,5 bosjes
Kerstomaten
1 bakje
Benodigdheden
Blender, een vergiet, een blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De voorbereiding
500 g tapijtschelpen, 500 g bouchotmosselen
1
Spoel de zeevruchten meerdere keren onder stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet.
De chilipasta
4 rode chilipepers, 1 rode ui, 4 teentjes Look
2
Snijd de chili (met pitjes), de rode ui en de look fijn. Mix alles in de blender tot een pasta.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
70 g Tomatenpuree
3
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en stoof de chilipasta samen met de tomatenpuree aan.
TIPBewaar de rest van de chilipasta in een afgesloten pot in de koelkast om in andere bereidingen te gebruiken.
4
Schep de chilipasta in een kommetje en zet even apart.
De pasta met zeevruchten
500 g pasta
5
Kook de pasta gaar.
6
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
2 Sjalotten, 1 takje tijm
7
Snipper de sjalotten fijn en stoof ze aan. Leg er een takje tijm bij.
8
Schep 2 eetlepels van de chilipasta bij de sjalotten.
9
Doe de tapijtschelpen en mosselen mee in de pan en roer alles goed om.
1 blikje Ansjovis, 4 el kappertjes
10
Snijd de ansjovis grof en laat ze samen met de kappertjes meestoven.
0,2 l witte wijn
11
Giet de wijn erbij en laat alles garen onder een deksel.
De afwerking
0,5 bosjes peterselie, 1 bakje kerstomaten
12
Snijd de peterselie fijn. Halveer de kerstomaten.
13
Giet de pasta af en doe ze samen met een pollepel van het kookvocht bij de mosselen. Meng alles door elkaar in de pan.
14
Serveer de pittige pasta en zeevruchten met de fijngesnipperde peterselie en wat kerstomaten. Smakelijk!
De voorbereiding
500 g tapijtschelpen, 500 g bouchotmosselen
1
Spoel de zeevruchten meerdere keren onder stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet.
De chilipasta
4 rode chilipepers, 1 rode ui, 4 teentjes Look
2
Snijd de chili (met pitjes), de rode ui en de look fijn. Mix alles in de blender tot een pasta.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
70 g Tomatenpuree
3
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en stoof de chilipasta samen met de tomatenpuree aan.
TIPBewaar de rest van de chilipasta in een afgesloten pot in de koelkast om in andere bereidingen te gebruiken.
4
Schep de chilipasta in een kommetje en zet even apart.
De pasta met zeevruchten
500 g pasta
5
Kook de pasta gaar.
6
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
2 Sjalotten, 1 takje tijm
7
Snipper de sjalotten fijn en stoof ze aan. Leg er een takje tijm bij.
8
Schep 2 eetlepels van de chilipasta bij de sjalotten.
9
Doe de tapijtschelpen en mosselen mee in de pan en roer alles goed om.
1 blikje Ansjovis, 4 el kappertjes
10
Snijd de ansjovis grof en laat ze samen met de kappertjes meestoven.
0,2 l witte wijn
11
Giet de wijn erbij en laat alles garen onder een deksel.
De afwerking
0,5 bosjes peterselie, 1 bakje kerstomaten
12
Snijd de peterselie fijn. Halveer de kerstomaten.
13
Giet de pasta af en doe ze samen met een pollepel van het kookvocht bij de mosselen. Meng alles door elkaar in de pan.
14
Serveer de pittige pasta en zeevruchten met de fijngesnipperde peterselie en wat kerstomaten. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Tapijtschelpen
500 g
Bouchotmosselen
500 g
Rode chilipepers
4
Rode ui
1
Look
4 teentjes
Tomatenpuree
70 g
Pasta
500 g
Sjalotten
2
Tijm
1 takje
Ansjovis
1 blikje
Kappertjes
4 el
Witte wijn
0,2 l
Peterselie
0,5 bosjes
Kerstomaten
1 bakje
Pasta met mosselen en tapijtschelpen
Deze snelle pasta maak je à la minute en zit boordevol zeevruchten. Haal je grootste pan alvast boven want Jeroen kiest voor de smaakvolle bouchot mosselen én tapijtschelpen (venusschelpen). Die laatste ken je vast ook van de heerlijke pasta alle vongole. Om dit gerecht op smaak te brengen maak je eerst een eenvoudige maar pittige chilipasta waarvan je de rest kan bewaren.Instructies
De voorbereiding
500 g tapijtschelpen, 500 g bouchotmosselen
1
Spoel de zeevruchten meerdere keren onder stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet.
De chilipasta
4 rode chilipepers, 1 rode ui, 4 teentjes Look
2
Snijd de chili (met pitjes), de rode ui en de look fijn. Mix alles in de blender tot een pasta.
70 g Tomatenpuree
3
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en stoof de chilipasta samen met de tomatenpuree aan.
TIPBewaar de rest van de chilipasta in een afgesloten pot in de koelkast om in andere bereidingen te gebruiken.
4
Schep de chilipasta in een kommetje en zet even apart.
De pasta met zeevruchten
500 g pasta
5
Kook de pasta gaar.
6
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
2 Sjalotten, 1 takje tijm
7
Snipper de sjalotten fijn en stoof ze aan. Leg er een takje tijm bij.
8
Schep 2 eetlepels van de chilipasta bij de sjalotten.
9
Doe de tapijtschelpen en mosselen mee in de pan en roer alles goed om.
1 blikje Ansjovis, 4 el kappertjes
10
Snijd de ansjovis grof en laat ze samen met de kappertjes meestoven.
0,2 l witte wijn
11
Giet de wijn erbij en laat alles garen onder een deksel.
De afwerking
0,5 bosjes peterselie, 1 bakje kerstomaten
12
Snijd de peterselie fijn. Halveer de kerstomaten.
13
Giet de pasta af en doe ze samen met een pollepel van het kookvocht bij de mosselen. Meng alles door elkaar in de pan.
14
Serveer de pittige pasta en zeevruchten met de fijngesnipperde peterselie en wat kerstomaten. Smakelijk!