Wraps van pannenkoek met banaan en chocoladesaus
Wraps van pannenkoek met banaan en chocoladesaus
Als de geur van verse pannenkoeken in huis hangt, dan is het sowieso al een beetje feest. Het beslag maak je in een wip dankzij de blender. Met enkele bananen en een eenvoudige chocoladesaus erbij, tover je de pannenkoeken om in zoete wraps. ’t Is een dessert om naar uit te kijken, of de perfecte hap op een kinderfeestje.
Wraps van pannenkoek met banaan en chocoladesaus
Wraps van pannenkoek met banaan en chocoladesaus
Als de geur van verse pannenkoeken in huis hangt, dan is het sowieso al een beetje feest. Het beslag maak je in een wip dankzij de blender. Met enkele bananen en een eenvoudige chocoladesaus erbij, tover je de pannenkoeken om in zoete wraps. ’t Is een dessert om naar uit te kijken, of de perfecte hap op een kinderfeestje.
Ingrediënten
4 personen
Melk
0,5 l
Eieren
2
Patisseriebloem
200 g
Boter
40 g
Vanille-extract
Zout
1 snuifje
Chocolade
200 g
Room
0,1 l
Hazelnootolie
1 scheutje
Arachideolie
Benodigdheden
Blender, een keukenweegschaal, een maatbeker, een blende, een aardappel, een bakpan voor pannenkoeken met antikleeflaag, een vel aluminiumfolie, houten prikkers
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Pannenkoekenbeslag (tot 20 stuks)
0,5 l melk, 2 eieren, 200 g patisseriebloem, 40 g boter, vanille-extract, 1 snuifje zout
1
Meet en weeg alle ingrediënten zorgvuldig.
2
Schenk de melk in de beker van de blender. Voeg de eieren toe en de bloem.
3
Verwarm de boter op een zacht vuur en giet de gesmolten boter bij de rest van de ingrediënten.
4
Voeg een paar druppels vanille-extract toe en een snuifje zout.
5
Laat de blender draaien tot je een klontervrij pannenkoekenbeslag hebt.
Snelle chocoladesaus
200 g Chocolade, 0,1 l Room, 1 scheutje hazelnootolie
6
Schenk een bodem room in een kleine pan. Verwarm de pan op een zacht vuur.
7
Breek de donkere chocolade in stukjes en roer ze door de room. Gebruik de garde en ga door tot de chocolade weggesmolten is.
8
Voeg tenslotte een scheutje hazelnootolie toe en roer tot je een mooie glanzende saus overhoudt.
Pannenkoeken bakken
arachideolie
9
Spies een halve aardappel op een vork. Dip de aardappel in een beetje plantaardige olie en wrijf er je bakpan mee in.
10
Verhit de pannenkoekenpan op een stevig vuur. Schenk een portie beslag in de pan en laat de pannenkoek kleuren. Zet het vuur wat zachter en draai de koek om. Laat nu de ommezijde kleuren.
11
Ga zo door tot het beslag opgebruikt is. Zet het vuur afwisseld hoger of lager om de ideale pannenkoeken te bakken. Bewaar de pannenkoeken onder een vel aluminiumfolie.
De pannenkoekenwraps met banaan
12
Pel de bananen en snij ze overlangs in twee.
13
Leg een halve banaan op een warme pannenkoek en wikkel ze erin.
14
Snij elke wrap in gelijke stukken, en druk er telkens een prikker in.
15
Hak enkele hazelnoten fijn en strooi ze over de wraps.
16
Schenk porties warme chocoladesaus in kleine potjes. Serveer iedereen z’n portie zoete wraps, met zo’n potje dipsaus ernaast.
17
Bewaar de rest van de pannenkoeken voor later.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Pannenkoekenbeslag (tot 20 stuks)
0,5 l melk, 2 eieren, 200 g patisseriebloem, 40 g boter, vanille-extract, 1 snuifje zout
1
Meet en weeg alle ingrediënten zorgvuldig.
2
Schenk de melk in de beker van de blender. Voeg de eieren toe en de bloem.
3
Verwarm de boter op een zacht vuur en giet de gesmolten boter bij de rest van de ingrediënten.
4
Voeg een paar druppels vanille-extract toe en een snuifje zout.
5
Laat de blender draaien tot je een klontervrij pannenkoekenbeslag hebt.
Snelle chocoladesaus
200 g Chocolade, 0,1 l Room, 1 scheutje hazelnootolie
6
Schenk een bodem room in een kleine pan. Verwarm de pan op een zacht vuur.
7
Breek de donkere chocolade in stukjes en roer ze door de room. Gebruik de garde en ga door tot de chocolade weggesmolten is.
8
Voeg tenslotte een scheutje hazelnootolie toe en roer tot je een mooie glanzende saus overhoudt.
Pannenkoeken bakken
arachideolie
9
Spies een halve aardappel op een vork. Dip de aardappel in een beetje plantaardige olie en wrijf er je bakpan mee in.
10
Verhit de pannenkoekenpan op een stevig vuur. Schenk een portie beslag in de pan en laat de pannenkoek kleuren. Zet het vuur wat zachter en draai de koek om. Laat nu de ommezijde kleuren.
11
Ga zo door tot het beslag opgebruikt is. Zet het vuur afwisseld hoger of lager om de ideale pannenkoeken te bakken. Bewaar de pannenkoeken onder een vel aluminiumfolie.
De pannenkoekenwraps met banaan
12
Pel de bananen en snij ze overlangs in twee.
13
Leg een halve banaan op een warme pannenkoek en wikkel ze erin.
14
Snij elke wrap in gelijke stukken, en druk er telkens een prikker in.
15
Hak enkele hazelnoten fijn en strooi ze over de wraps.
16
Schenk porties warme chocoladesaus in kleine potjes. Serveer iedereen z’n portie zoete wraps, met zo’n potje dipsaus ernaast.
17
Bewaar de rest van de pannenkoeken voor later.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Melk
0,5 l
Eieren
2
Patisseriebloem
200 g
Boter
40 g
Vanille-extract
Zout
1 snuifje
Chocolade
200 g
Room
0,1 l
Hazelnootolie
1 scheutje
Arachideolie
Wraps van pannenkoek met banaan en chocoladesaus
Als de geur van verse pannenkoeken in huis hangt, dan is het sowieso al een beetje feest. Het beslag maak je in een wip dankzij de blender. Met enkele bananen en een eenvoudige chocoladesaus erbij, tover je de pannenkoeken om in zoete wraps. ’t Is een dessert om naar uit te kijken, of de perfecte hap op een kinderfeestje.Instructies
Pannenkoekenbeslag (tot 20 stuks)
0,5 l melk, 2 eieren, 200 g patisseriebloem, 40 g boter, vanille-extract, 1 snuifje zout
1
Meet en weeg alle ingrediënten zorgvuldig.
2
Schenk de melk in de beker van de blender. Voeg de eieren toe en de bloem.
3
Verwarm de boter op een zacht vuur en giet de gesmolten boter bij de rest van de ingrediënten.
4
Voeg een paar druppels vanille-extract toe en een snuifje zout.
5
Laat de blender draaien tot je een klontervrij pannenkoekenbeslag hebt.
Snelle chocoladesaus
200 g Chocolade, 0,1 l Room, 1 scheutje hazelnootolie
6
Schenk een bodem room in een kleine pan. Verwarm de pan op een zacht vuur.
7
Breek de donkere chocolade in stukjes en roer ze door de room. Gebruik de garde en ga door tot de chocolade weggesmolten is.
8
Voeg tenslotte een scheutje hazelnootolie toe en roer tot je een mooie glanzende saus overhoudt.
Pannenkoeken bakken
arachideolie
9
Spies een halve aardappel op een vork. Dip de aardappel in een beetje plantaardige olie en wrijf er je bakpan mee in.
10
Verhit de pannenkoekenpan op een stevig vuur. Schenk een portie beslag in de pan en laat de pannenkoek kleuren. Zet het vuur wat zachter en draai de koek om. Laat nu de ommezijde kleuren.
11
Ga zo door tot het beslag opgebruikt is. Zet het vuur afwisseld hoger of lager om de ideale pannenkoeken te bakken. Bewaar de pannenkoeken onder een vel aluminiumfolie.
De pannenkoekenwraps met banaan
12
Pel de bananen en snij ze overlangs in twee.
13
Leg een halve banaan op een warme pannenkoek en wikkel ze erin.
14
Snij elke wrap in gelijke stukken, en druk er telkens een prikker in.
15
Hak enkele hazelnoten fijn en strooi ze over de wraps.
16
Schenk porties warme chocoladesaus in kleine potjes. Serveer iedereen z’n portie zoete wraps, met zo’n potje dipsaus ernaast.
17
Bewaar de rest van de pannenkoeken voor later.