
Met groene kool kun je heel veel kanten uit en het is bovendien supergezond omdat het boordevol beschermstoffen zit. Gesnipperde groene kool is natuurlijk lekker met spekjes, maar de bladeren lenen zich ook uitstekend om er groene wraps van te maken. Jeroen vult ze met avocadospread en geeft er een dipsaus op basis van Griekse yoghurt bij voor een vegetarische lunch of hapje.
Ingrediënten
- 1 groene kool
- 2 avocado
- 140 g geitenkaas
- 1 citroen
- 2 eetlepel olijfolie
- 0.5 eetlepel cayennepeper
- snuifje paprikapoeder
- zout
- 4 eetlepel yoghurt
- 1 koffielepel mierikswortelpuree
- peper
- 1 bussel waterkers
- 1 bussel radijs
- 1 komkommer
- 2 eetlepel walnotenolie
- 3 eetlepel dragonazijn
- zout
- peper
- 4 handvol nacho
Benodigdheden
Bereiding
De wraps
Haal de minder mooie buitenste bladeren van de groene kool. Trek dan voorzichtig 6 grote bladeren van de kool en spoel ze onder stromend water. Gebruik de rest van de kool in een andere bereiding.
Breng water aan de kook in een grote pan en blancheer de bladeren 1 minuut.
Haal de bladeren uit het water en dompel ze meteen in ijskoud water om de garing te stoppen en ze mooi groen te houden. De bladeren mogen nog een beetje krokant zijn.
Laat de bladeren uitlekken tussen propere keukenhanddoeken.
Avocadospread
Rasp de schil van de citroen en houd de zeste apart voor de dipsaus.
Pel de avocado’s, verwijder de pit en plet het vruchtvlees met de geitenkaas. Meng er een scheutje olijfolie en het sap van een kwartje citroen door.
Breng de spread op smaak met cayennepeper, een snuif paprikapoeder en zout.
De dipsaus
Meng de yoghurt met de helft van de citroenzeste en de mierikswortelpuree. Breng op smaak met peper.
De salade
Was de waterkers en de radijzen. Haal ze uit het water en laat ze uitlekken.
Snijd de radijzen in dunne plakjes.
Halveer de komkommer. Snijd de helften overlangs in twee en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).
Meng de waterkers met de radijzen en de komkommer. Breng op smaak met walnotenolie, azijn, zout en peper.
Afwerken en serveren
Zorg dat de koolbladeren goed droog zijn. Leg ze open op het werkblad en snijd de harde kern weg.
Bestrijk het blad tot in de helft royaal met avocadospread.
Verdeel er de salade over en verkruimel een handvol nacho’s over elke wrap.
Rol de koolbladeren voorzichtig op en ‘kleef’ ze dicht met een beetje avocadospread.
Snijd de wraps in stukken en serveer ze met de dipsaus.