
Wraps zijn rollen, het liefst van al rijkelijk en smaakvol gevuld. Een pak kant-en-klare maistortila’s zijn de perfecte verpakking voor een opgerolde vegetarische lunch die je zelfs ‘uit het vuistje’ kan eten. Jeroen belegt elke hartige pannenkoek met een dunne omelet, zelfgemaakte humus, verse groenten en plakjes smaakvolle feta
Ingrediënten
- 250 g kikkererwten
- 0.5 citroen
- 1 eetlepel room
- snuifje komijnpoeder
- snuifje paprikapoeder
- snuifje cayennepeper
- snuifje zout
- 600 g wortel
- scheutje rijstazijn
- scheutje olijfolie
- snuifje kardemompoeder
- peper
- zout
- scheutje melk
- platte peterselie
- boter
- peper
- zout
- 4 maistortilla
- 100 g veldsla
- 200 g feta
- 4 ei
Benodigdheden
- een hakmolen
- een groenterasp
- een pan met anti-aanbaklaag
Bereiding
De humus
De wortelsla
Schil de wortelen. Gebruik een mix van divers gekleurde wortelen voor een ongewoon aantrekkelijke salade, of hou het bij de klassieke oranje wortelen.
Gebruik een grove groenterasp om de wortelen te raspen.
Verzamel de geraspte wortelen in een schaal en schenk er een scheut rijstazijn en fijne olijfolie over. Kruid de salade met een mespunt kardemompoeder, versgemalen peper en zout.
Meng de inhoud van de schaal en laat de wortelen even marineren.
De omeletten voorbereiden
Spoel de platte peterselie schoon en snipper de blaadjes fijn.
Breek de eieren in een kom en kluts ze los, samen met de snippers peterselie, een scheutje melk, wat versgemalen peper en een snuifje zout.