Wrap met oosterse kip en rode coleslaw
Wrap met oosterse kip en rode coleslaw
Coleslaw is het lekkerst als je de kool, wortelen en appels raspt. Jeroen gebruikt rodekool om hem wat winterser te maken en verpakt de salade samen met de gekarameliseerde kip in een tortillavel. Een lekker gezonde snack of lunch met een oosterse toets.
Wrap met oosterse kip en rode coleslaw
Wrap met oosterse kip en rode coleslaw
Coleslaw is het lekkerst als je de kool, wortelen en appels raspt. Jeroen gebruikt rodekool om hem wat winterser te maken en verpakt de salade samen met de gekarameliseerde kip in een tortillavel. Een lekker gezonde snack of lunch met een oosterse toets.
Ingrediënten
4 personen
Rode kolen
0,25
Wortels
3
Appels
2
Zure room
2 el
Rode ui
1
Mayonaise
2 el
Rode wijn
1 scheutje
Peper
Zout
Peterselie
1 bosje
Kipfilets
400 g
Arachideolie
Gember
2 cm
Honing
2 el
Look
1 teentje
Sesamolie
1 el
Sojasaus
2 el
Limoenen
0,25
Tortilla's
4
Pinda's
4 el
Koriander
Benodigdheden
Een rasp, aluminiumfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,25 rode kolen, 3 Wortels, 2 appels, 2 el Zure room
1
Rasp de rodekool. Schil de wortelen en de appels en rasp ze ook. Meng de rodekool, wortelen en appels met de zure room.
1 rode ui, 2 el mayonaise, 1 scheutje rode wijn, peper, zout
2
Pel en snipper de ui. Schep hem door de koolsla. Doe er mayonaise en een scheutje rode wijn bij. Kruid met peper en zout.
1 bosje peterselie
3
Snipper de peterselie en schep hem door de koolsla. Houd apart.
400 g kipfilets
4
Snijd de kipfilet in fijne reepjes. Kruid ze met peper en zout.
arachideolie
5
Verhit een scheut olie in een wok en bak de kip krokant. Bak kleine porties zodat de wok niet te veel afkoelt en je het risico loopt dat de kip kookt in plaats van bakt.
2 cm gember, 2 el honing, 1 teentje Look, 1 el sesamolie, 2 el sojasaus, 0,25 limoenen
6
Schil en rasp de gember en de knoflook. Meng met de honing, sesamolie en sojasaus. Knijp er de limoen bij uit en meng goed. Giet het mengsel over de kip. Laat het karamelliseren.
4 tortilla's
7
Verwarm de tortillavellen in een droge pan. Leg elk vel op een stuk aluminiumfolie.
4 el pinda's, koriander
8
Schep een flinke portie koolsla op de vellen en leg er wat gelakte kip op. Hak de pinda’s grof en strooi ze over de vulling. Werk af met plukjes koriander.
9
Rol de wraps op. Verpak ze eventueel in de aluminiumfolie als je ze wilt meenemen als lunch of voor onderweg.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!0,25 rode kolen, 3 Wortels, 2 appels, 2 el Zure room
1
Rasp de rodekool. Schil de wortelen en de appels en rasp ze ook. Meng de rodekool, wortelen en appels met de zure room.
1 rode ui, 2 el mayonaise, 1 scheutje rode wijn, peper, zout
2
Pel en snipper de ui. Schep hem door de koolsla. Doe er mayonaise en een scheutje rode wijn bij. Kruid met peper en zout.
1 bosje peterselie
3
Snipper de peterselie en schep hem door de koolsla. Houd apart.
400 g kipfilets
4
Snijd de kipfilet in fijne reepjes. Kruid ze met peper en zout.
arachideolie
5
Verhit een scheut olie in een wok en bak de kip krokant. Bak kleine porties zodat de wok niet te veel afkoelt en je het risico loopt dat de kip kookt in plaats van bakt.
2 cm gember, 2 el honing, 1 teentje Look, 1 el sesamolie, 2 el sojasaus, 0,25 limoenen
6
Schil en rasp de gember en de knoflook. Meng met de honing, sesamolie en sojasaus. Knijp er de limoen bij uit en meng goed. Giet het mengsel over de kip. Laat het karamelliseren.
4 tortilla's
7
Verwarm de tortillavellen in een droge pan. Leg elk vel op een stuk aluminiumfolie.
4 el pinda's, koriander
8
Schep een flinke portie koolsla op de vellen en leg er wat gelakte kip op. Hak de pinda’s grof en strooi ze over de vulling. Werk af met plukjes koriander.
9
Rol de wraps op. Verpak ze eventueel in de aluminiumfolie als je ze wilt meenemen als lunch of voor onderweg.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Rode kolen
0,25
Wortels
3
Appels
2
Zure room
2 el
Rode ui
1
Mayonaise
2 el
Rode wijn
1 scheutje
Peper
Zout
Peterselie
1 bosje
Kipfilets
400 g
Arachideolie
Gember
2 cm
Honing
2 el
Look
1 teentje
Sesamolie
1 el
Sojasaus
2 el
Limoenen
0,25
Tortilla's
4
Pinda's
4 el
Koriander
Wrap met oosterse kip en rode coleslaw
Coleslaw is het lekkerst als je de kool, wortelen en appels raspt. Jeroen gebruikt rodekool om hem wat winterser te maken en verpakt de salade samen met de gekarameliseerde kip in een tortillavel. Een lekker gezonde snack of lunch met een oosterse toets.Instructies
0,25 rode kolen, 3 Wortels, 2 appels, 2 el Zure room
1
Rasp de rodekool. Schil de wortelen en de appels en rasp ze ook. Meng de rodekool, wortelen en appels met de zure room.
1 rode ui, 2 el mayonaise, 1 scheutje rode wijn, peper, zout
2
Pel en snipper de ui. Schep hem door de koolsla. Doe er mayonaise en een scheutje rode wijn bij. Kruid met peper en zout.
1 bosje peterselie
3
Snipper de peterselie en schep hem door de koolsla. Houd apart.
400 g kipfilets
4
Snijd de kipfilet in fijne reepjes. Kruid ze met peper en zout.
arachideolie
5
Verhit een scheut olie in een wok en bak de kip krokant. Bak kleine porties zodat de wok niet te veel afkoelt en je het risico loopt dat de kip kookt in plaats van bakt.
2 cm gember, 2 el honing, 1 teentje Look, 1 el sesamolie, 2 el sojasaus, 0,25 limoenen
6
Schil en rasp de gember en de knoflook. Meng met de honing, sesamolie en sojasaus. Knijp er de limoen bij uit en meng goed. Giet het mengsel over de kip. Laat het karamelliseren.
4 tortilla's
7
Verwarm de tortillavellen in een droge pan. Leg elk vel op een stuk aluminiumfolie.
4 el pinda's, koriander
8
Schep een flinke portie koolsla op de vellen en leg er wat gelakte kip op. Hak de pinda’s grof en strooi ze over de vulling. Werk af met plukjes koriander.
9
Rol de wraps op. Verpak ze eventueel in de aluminiumfolie als je ze wilt meenemen als lunch of voor onderweg.