
Een worstenbroodje is een van de populairste hartige snacks. In de handel wordt vaak een curryworst in een lapje bladerdeeg gerold, maar met een kruidige zelfgemaakte gehaktvulling smaakt zo’n broodje veel authentieker. De worstenbroodjes gaan met wat ‘ingebouwde’ curryketchup in de oven. Serveer ze knapperig warm.
Ingrediënten
- 400 g gehakt
- 2 sneetje brood
- 1 sjalot
- 0.5 teentje look
- kruiden
- 1 scheutje olijfolie
- 0.5 dl melk
- peper
- zout
- 2 ei
- 2 vel bladerdeeg
- curryketchup
- bloem
Benodigdheden
- een deegrol
- een keukenpenseel
- een siliconenmatje of een vel bakpapier
Bereiding
De gehaktvulling
Was je handen en meng het geweekte brood tot een papje. Doe ook het gehakt in de mengschaal samen met het ei, de sjalotsnippers met look, een snuifje gedroogde dragon, salie en Provençaalse kruiden bij. (gebruik kruiden naar persoonlijke smaak)
De worstenbroodjes
De afwerking
Breek het extra ei en hou de dooier apart. Het eiwit gebruiken we niet. Voeg een piepklein scheutje water toe en roer het eigeel los. Hou een keukenpenseel bij de hand.
Leg de worstenbroodjes op een ovenschaal waar een vel bakpapier of een siliconenmatje opligt.
Maak met een scherp mesje kruisgewijs enkele ondiepe insnijdingen in elk broodje. Strijk ze vervolgens in met de losgeklopte dooier. (doreren)
Bak de broodjes zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. (Controleer het resultaat, want de exacte baktijd is afhankelijk van het type oven.)
Serveer de broodjes warm.