dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Slasoep met caesar baguette (thumbnail)Slasoep met caesar baguette

Slasoep met caesar baguette

1u
25
-
1.9K
Recepten

Slasoep met caesar baguette

Jeroens moeder maakte vaak slasoep met ‘uitgeschoten’ sla. Het is dus een recept dat hij heel goed kent. Bij de fluwelige soep past een broodje dat geïnspireerd is op de bekende caesarsalade.
Slasoep met caesar baguette (thumbnail)Slasoep met caesar baguette

Slasoep met caesar baguette

1u
25
-
1.9K
Recepten

Slasoep met caesar baguette

Jeroens moeder maakte vaak slasoep met ‘uitgeschoten’ sla. Het is dus een recept dat hij heel goed kent. Bij de fluwelige soep past een broodje dat geïnspireerd is op de bekende caesarsalade.
Type gerechtSoep
Totale tijd1u
Ingrediënten25
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Groentebouillon
3 l
Arachideolie
Arachideolie
0,2 l
Ajuinen
3
Selder
4 stengels
Prei
1 stengel
Look
1,5 teentjes
Aardappel
1
Tijm
Laurier
3 blaadjes
Sla
2 krop
Peper
Zout
Kipfilets
2
Olijfolie
Spek
100 g
Eierdooiers
2
Mosterd
1 tl
Worcestershire saus
Dragonazijn
1 scheutje
Ansjovisfilets
6
Cayennepeper
Citroenen
0,25
Yoghurt
5 el
Stokbrood
1
Parmezaanse kaas
100 g

Benodigdheden

Staafmixer, een elektrische staafmixer, een grillpan, een ovenschaal, een maatbeker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De soep

3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.
arachideolie
2
Verwarm een scheut olie in een soepketel.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze in stukken. Stoof ze in de olie.
4 stengels selder, 1 stengel prei
4
Spoel de selder en de prei. Snijd de selderstengels en het wit van de prei in stukken en doe ze bij de ui.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Doe het teentje bij de rest van de groenten.
1 aardappel
6
Schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Doe de blokjes in de soepketel en laat mee stoven.
tijm, 3 blaadjes laurier
7
Leg tijm en laurier in de soepketel.
2 krop sla
8
Trek de kroppen sla uit elkaar. Houd de binnenste krokante blaadjes apart voor op het broodje.
peper, zout
9
Doe de rest van de sla bij de groenten. Giet er warme bouillon bij en kruid met peper en zout.
10
Laat de soep 20 tot 30 minuten garen met een deksel schuin op de soepketel.

De caesar baguette

11
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
12
Laat een grillpan heet worden op het vuur.
2 kipfilets, olijfolie
13
Strijk de kipfilets in met olijfolie en kruid met peper en zout.
14
Grill de kipfilets aan beide kanten in de grillpan. Leg ze in een ovenschaal en laat verder garen in de voorverwarmde oven.
100 g spek
15
Leg de plakjes spek op een ovenplaat. Laat ze krokant worden in de oven.

De dressing

2 eierdooiers, 0,5 teentjes Look
16
Doe de eierdooiers in een hoge maatbeker. Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de eierdooiers.
TIPIn een caesardressing hoort knoflook, maar gebruik niet te veel. De smaak van rauwe look kan erg overheersend zijn.
1 tl mosterd, Worcestershire saus, 1 scheutje dragonazijn, 6 ansjovisfilets
17
Voeg er worcestersaus, mosterd, een scheutje water, een scheutje azijn en de ansjovisfilets aan toe.
0,2 l arachideolie
18
Mix met een staafmixer en giet er intussen de olie bij.
cayennepeper, 0,25 citroenen
19
Kruid met cayennepeper en een klein snuifje zout. Pers er het partje citroen bij.
5 el Yoghurt
20
Voeg er de yoghurt aan toe en mix tot een gladde dressing.

Afwerken en serveren

21
Haal de tijm en laurier uit de soep en mix glad met de staafmixer.
22
Haal het spek uit de oven en laat het uitlekken op keukenpapier zodat het krokant wordt.
23
Haal de kip uit de oven en draai de filets om. Laat even rusten.
1 stokbrood
24
Snijd het stokbrood open. Smeer er wat dressing op. Verdeel enkele blaadjes sla over het brood.
25
Snijd de kipfilets in plakjes. Leg de plakjes kip op de sla en ga verder met het krokant spek.
100 g Parmezaanse kaas
26
Snijd de Parmezaanse kaas in krullen met een dunschiller. Leg de krullen op het broodje en werk af met een lepel dressing.
27
Serveer de baguette met een kom slasoep.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.
2
Verwarm een scheut olie in een soepketel.

Instructies

De soep

3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.
arachideolie
2
Verwarm een scheut olie in een soepketel.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze in stukken. Stoof ze in de olie.
4 stengels selder, 1 stengel prei
4
Spoel de selder en de prei. Snijd de selderstengels en het wit van de prei in stukken en doe ze bij de ui.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Doe het teentje bij de rest van de groenten.
1 aardappel
6
Schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Doe de blokjes in de soepketel en laat mee stoven.
tijm, 3 blaadjes laurier
7
Leg tijm en laurier in de soepketel.
2 krop sla
8
Trek de kroppen sla uit elkaar. Houd de binnenste krokante blaadjes apart voor op het broodje.
peper, zout
9
Doe de rest van de sla bij de groenten. Giet er warme bouillon bij en kruid met peper en zout.
10
Laat de soep 20 tot 30 minuten garen met een deksel schuin op de soepketel.

De caesar baguette

11
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
12
Laat een grillpan heet worden op het vuur.
2 kipfilets, olijfolie
13
Strijk de kipfilets in met olijfolie en kruid met peper en zout.
14
Grill de kipfilets aan beide kanten in de grillpan. Leg ze in een ovenschaal en laat verder garen in de voorverwarmde oven.
100 g spek
15
Leg de plakjes spek op een ovenplaat. Laat ze krokant worden in de oven.

De dressing

2 eierdooiers, 0,5 teentjes Look
16
Doe de eierdooiers in een hoge maatbeker. Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de eierdooiers.
TIPIn een caesardressing hoort knoflook, maar gebruik niet te veel. De smaak van rauwe look kan erg overheersend zijn.
1 tl mosterd, Worcestershire saus, 1 scheutje dragonazijn, 6 ansjovisfilets
17
Voeg er worcestersaus, mosterd, een scheutje water, een scheutje azijn en de ansjovisfilets aan toe.
0,2 l arachideolie
18
Mix met een staafmixer en giet er intussen de olie bij.
cayennepeper, 0,25 citroenen
19
Kruid met cayennepeper en een klein snuifje zout. Pers er het partje citroen bij.
5 el Yoghurt
20
Voeg er de yoghurt aan toe en mix tot een gladde dressing.

Afwerken en serveren

21
Haal de tijm en laurier uit de soep en mix glad met de staafmixer.
22
Haal het spek uit de oven en laat het uitlekken op keukenpapier zodat het krokant wordt.
23
Haal de kip uit de oven en draai de filets om. Laat even rusten.
1 stokbrood
24
Snijd het stokbrood open. Smeer er wat dressing op. Verdeel enkele blaadjes sla over het brood.
25
Snijd de kipfilets in plakjes. Leg de plakjes kip op de sla en ga verder met het krokant spek.
100 g Parmezaanse kaas
26
Snijd de Parmezaanse kaas in krullen met een dunschiller. Leg de krullen op het broodje en werk af met een lepel dressing.
27
Serveer de baguette met een kom slasoep.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.
2
Verwarm een scheut olie in een soepketel.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Slasoep met caesar baguette (thumbnail)Slasoep met caesar baguette
4 personen
1u
Ingrediënten
Groentebouillon
3 l
Arachideolie
Arachideolie
0,2 l
Ajuinen
3
Selder
4 stengels
Prei
1 stengel
Look
1,5 teentjes
Aardappel
1
Tijm
Laurier
3 blaadjes
Sla
2 krop
Peper
Zout
Kipfilets
2
Olijfolie
Spek
100 g
Eierdooiers
2
Mosterd
1 tl
Worcestershire saus
Dragonazijn
1 scheutje
Ansjovisfilets
6
Cayennepeper
Citroenen
0,25
Yoghurt
5 el
Stokbrood
1
Parmezaanse kaas
100 g

Slasoep met caesar baguette

Jeroens moeder maakte vaak slasoep met ‘uitgeschoten’ sla. Het is dus een recept dat hij heel goed kent. Bij de fluwelige soep past een broodje dat geïnspireerd is op de bekende caesarsalade.
Instructies

De soep

3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.
arachideolie
2
Verwarm een scheut olie in een soepketel.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze in stukken. Stoof ze in de olie.
4 stengels selder, 1 stengel prei
4
Spoel de selder en de prei. Snijd de selderstengels en het wit van de prei in stukken en doe ze bij de ui.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Doe het teentje bij de rest van de groenten.
1 aardappel
6
Schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Doe de blokjes in de soepketel en laat mee stoven.
tijm, 3 blaadjes laurier
7
Leg tijm en laurier in de soepketel.
2 krop sla
8
Trek de kroppen sla uit elkaar. Houd de binnenste krokante blaadjes apart voor op het broodje.
peper, zout
9
Doe de rest van de sla bij de groenten. Giet er warme bouillon bij en kruid met peper en zout.
10
Laat de soep 20 tot 30 minuten garen met een deksel schuin op de soepketel.

De caesar baguette

11
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
12
Laat een grillpan heet worden op het vuur.
2 kipfilets, olijfolie
13
Strijk de kipfilets in met olijfolie en kruid met peper en zout.
14
Grill de kipfilets aan beide kanten in de grillpan. Leg ze in een ovenschaal en laat verder garen in de voorverwarmde oven.
100 g spek
15
Leg de plakjes spek op een ovenplaat. Laat ze krokant worden in de oven.

De dressing

2 eierdooiers, 0,5 teentjes Look
16
Doe de eierdooiers in een hoge maatbeker. Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de eierdooiers.
TIPIn een caesardressing hoort knoflook, maar gebruik niet te veel. De smaak van rauwe look kan erg overheersend zijn.
1 tl mosterd, Worcestershire saus, 1 scheutje dragonazijn, 6 ansjovisfilets
17
Voeg er worcestersaus, mosterd, een scheutje water, een scheutje azijn en de ansjovisfilets aan toe.
0,2 l arachideolie
18
Mix met een staafmixer en giet er intussen de olie bij.
cayennepeper, 0,25 citroenen
19
Kruid met cayennepeper en een klein snuifje zout. Pers er het partje citroen bij.
5 el Yoghurt
20
Voeg er de yoghurt aan toe en mix tot een gladde dressing.

Afwerken en serveren

21
Haal de tijm en laurier uit de soep en mix glad met de staafmixer.
22
Haal het spek uit de oven en laat het uitlekken op keukenpapier zodat het krokant wordt.
23
Haal de kip uit de oven en draai de filets om. Laat even rusten.
1 stokbrood
24
Snijd het stokbrood open. Smeer er wat dressing op. Verdeel enkele blaadjes sla over het brood.
25
Snijd de kipfilets in plakjes. Leg de plakjes kip op de sla en ga verder met het krokant spek.
100 g Parmezaanse kaas
26
Snijd de Parmezaanse kaas in krullen met een dunschiller. Leg de krullen op het broodje en werk af met een lepel dressing.
27
Serveer de baguette met een kom slasoep.