Gebakken rode poon met zuiderse groenten en rijst
Gebakken rode poon met zuiderse groenten en rijst
Gebakken rode poon met zuiderse groenten en rijst
Gebakken rode poon met zuiderse groenten en rijst
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Rode poon
600 g
Pepers
Zout
Ajuin
1
Venkel
1
Courgette
1
Rode chilipepers
0,5
Rode paprika's
2
Rijst
250 g
Kristalsuiker
2 el
Tijm
Rozemarijn
Balsamicoazijn
Kappertjes
3 tl
Olijven
2 el
Tomaten passata
680 ml
Kerstomaten
250 g
Benodigdheden
Een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Rode poon met zuiderse groenten en rijst
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
olijfolie
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan.
600 g rode poon
3
Verwijder eventueel resterende graten uit de vis met een pincet.
pepers, zout
4
Maak inkepingen in het vel van de rode poon zodat de vis niet opkrult tijdens het bakken. Kruid met peper en zout.
5
Bak de rode poon op de velkant in de olie. Duw de vis eventueel plat met een spatel als hij toch wat opkrult. De vis moet nog niet helemaal gaar zijn.
6
Leg de vis op de niet-gebakken kant in een ovenschaal. Houd even apart.
7
Breng gezouten water aan de kook voor de rijst.
1 ajuin
8
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve maantjes. Bak in dezelfde pan als de vis.
1 venkel, 1 courgette, 0,5 rode chilipepers
9
Snijd de venkel, de courgette en de chilipeper fijn en stoof ze met de ui.
2 rode paprika's
10
Schil de paprika’s. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in fijne reepjes. Doe de paprikajulienne bij de rest van de groenten.
250 g rijst
11
Kook de rijst gaar in het water.
2 el kristalsuiker
12
Strooi de suiker over de groenten.
tijm, rozemarijn, balsamicoazijn, 3 tl kappertjes, 2 el olijven, 680 ml Tomaten passata
13
Doe de tijm en de rozemarijn bij de groenten. Breng op smaak met zout. Voeg er een flinke scheut balsamicoazijn, kappertjes en olijven aan toe. Giet ten slotte de passata bij de groenten. Laat de groenten op een zacht vuur pruttelen tot ze gaar zijn. Dat duurt ongeveer 5 minuten.
14
Laat de vis intussen kort verder garen in de voorverwarmde oven.
250 g kerstomaten
15
Halveer de kerstomaten en doe ze bij de groenten.
16
Giet de rijst af en laat uitlekken.
17
Serveer de vis met de zoetzure groenten en de rijst.
Rode poon met zuiderse groenten en rijst
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
olijfolie
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan.
600 g rode poon
3
Verwijder eventueel resterende graten uit de vis met een pincet.
pepers, zout
4
Maak inkepingen in het vel van de rode poon zodat de vis niet opkrult tijdens het bakken. Kruid met peper en zout.
5
Bak de rode poon op de velkant in de olie. Duw de vis eventueel plat met een spatel als hij toch wat opkrult. De vis moet nog niet helemaal gaar zijn.
6
Leg de vis op de niet-gebakken kant in een ovenschaal. Houd even apart.
7
Breng gezouten water aan de kook voor de rijst.
1 ajuin
8
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve maantjes. Bak in dezelfde pan als de vis.
1 venkel, 1 courgette, 0,5 rode chilipepers
9
Snijd de venkel, de courgette en de chilipeper fijn en stoof ze met de ui.
2 rode paprika's
10
Schil de paprika’s. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in fijne reepjes. Doe de paprikajulienne bij de rest van de groenten.
250 g rijst
11
Kook de rijst gaar in het water.
2 el kristalsuiker
12
Strooi de suiker over de groenten.
tijm, rozemarijn, balsamicoazijn, 3 tl kappertjes, 2 el olijven, 680 ml Tomaten passata
13
Doe de tijm en de rozemarijn bij de groenten. Breng op smaak met zout. Voeg er een flinke scheut balsamicoazijn, kappertjes en olijven aan toe. Giet ten slotte de passata bij de groenten. Laat de groenten op een zacht vuur pruttelen tot ze gaar zijn. Dat duurt ongeveer 5 minuten.
14
Laat de vis intussen kort verder garen in de voorverwarmde oven.
250 g kerstomaten
15
Halveer de kerstomaten en doe ze bij de groenten.
16
Giet de rijst af en laat uitlekken.
17
Serveer de vis met de zoetzure groenten en de rijst.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Olijfolie
Rode poon
600 g
Pepers
Zout
Ajuin
1
Venkel
1
Courgette
1
Rode chilipepers
0,5
Rode paprika's
2
Rijst
250 g
Kristalsuiker
2 el
Tijm
Rozemarijn
Balsamicoazijn
Kappertjes
3 tl
Olijven
2 el
Tomaten passata
680 ml
Kerstomaten
250 g
Gebakken rode poon met zuiderse groenten en rijst
Dit is een licht en gezond recept dat bovendien snel klaar is. Rode poon of knorhaan is een fijne vis die gemakkelijk uit elkaar valt. Laat hem daarom liever niet in de saus garen, maar zet hem in een ovenschaal in de oven.Instructies
Rode poon met zuiderse groenten en rijst
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
olijfolie
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan.
600 g rode poon
3
Verwijder eventueel resterende graten uit de vis met een pincet.
pepers, zout
4
Maak inkepingen in het vel van de rode poon zodat de vis niet opkrult tijdens het bakken. Kruid met peper en zout.
5
Bak de rode poon op de velkant in de olie. Duw de vis eventueel plat met een spatel als hij toch wat opkrult. De vis moet nog niet helemaal gaar zijn.
6
Leg de vis op de niet-gebakken kant in een ovenschaal. Houd even apart.
7
Breng gezouten water aan de kook voor de rijst.
1 ajuin
8
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve maantjes. Bak in dezelfde pan als de vis.
1 venkel, 1 courgette, 0,5 rode chilipepers
9
Snijd de venkel, de courgette en de chilipeper fijn en stoof ze met de ui.
2 rode paprika's
10
Schil de paprika’s. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in fijne reepjes. Doe de paprikajulienne bij de rest van de groenten.
250 g rijst
11
Kook de rijst gaar in het water.
2 el kristalsuiker
12
Strooi de suiker over de groenten.
tijm, rozemarijn, balsamicoazijn, 3 tl kappertjes, 2 el olijven, 680 ml Tomaten passata
13
Doe de tijm en de rozemarijn bij de groenten. Breng op smaak met zout. Voeg er een flinke scheut balsamicoazijn, kappertjes en olijven aan toe. Giet ten slotte de passata bij de groenten. Laat de groenten op een zacht vuur pruttelen tot ze gaar zijn. Dat duurt ongeveer 5 minuten.
14
Laat de vis intussen kort verder garen in de voorverwarmde oven.
250 g kerstomaten
15
Halveer de kerstomaten en doe ze bij de groenten.
16
Giet de rijst af en laat uitlekken.
17
Serveer de vis met de zoetzure groenten en de rijst.