Instructies

4 personen

Rode poon met zuiderse groenten en rijst

1

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

olijfolie
2

Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan.

600 g rode poon
3

Verwijder eventueel resterende graten uit de vis met een pincet.

pepers, zout
4

Maak inkepingen in het vel van de rode poon zodat de vis niet opkrult tijdens het bakken. Kruid met peper en zout.

5

Bak de rode poon op de velkant in de olie. Duw de vis eventueel plat met een spatel als hij toch wat opkrult. De vis moet nog niet helemaal gaar zijn.

6

Leg de vis op de niet-gebakken kant in een ovenschaal. Houd even apart.

7

Breng gezouten water aan de kook voor de rijst.

1 ajuin
8

Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve maantjes. Bak in dezelfde pan als de vis.

1 venkel, 1 courgette, 0,5 rode chilipepers
9

Snijd de venkel, de courgette en de chilipeper fijn en stoof ze met de ui.

2 rode paprika's
10

Schil de paprika’s. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in fijne reepjes. Doe de paprikajulienne bij de rest van de groenten.

250 g rijst
11

Kook de rijst gaar in het water.

2 el kristalsuiker
12

Strooi de suiker over de groenten.

tijm, rozemarijn, balsamicoazijn, 3 tl kappertjes, 2 el olijven, 680 ml Tomaten passata
13

Doe de tijm en de rozemarijn bij de groenten. Breng op smaak met zout. Voeg er een flinke scheut balsamicoazijn, kappertjes en olijven aan toe. Giet ten slotte de passata bij de groenten. Laat de groenten op een zacht vuur pruttelen tot ze gaar zijn. Dat duurt ongeveer 5 minuten.

14

Laat de vis intussen kort verder garen in de voorverwarmde oven.

250 g kerstomaten
15

Halveer de kerstomaten en doe ze bij de groenten.

16

Giet de rijst af en laat uitlekken.

17

Serveer de vis met de zoetzure groenten en de rijst.