dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gnocchi met venkelballen (thumbnail)Gnocchi met venkelballen

Gnocchi met venkelballen

45m
19
100%
2.3K
Recepten

Gnocchi met venkelballen

Salsiccia is een Italiaanse worst van varkensgehakt die gekruid wordt met venkel of anijs. Maakt je slager dit type worst niet? Gebruik dan varkensgehakt dat je flink kruidt met venkelzaad.Dit type worst doet het fantastisch in een stevige tomatensaus die je met gnocchi (aardappelballetjes) maar net zo goed met pasta kunt serveren. Je kan ook zelf verse gnocchi maken.
Gnocchi met venkelballen (thumbnail)Gnocchi met venkelballen

Gnocchi met venkelballen

45m
19
100%
2.3K
Recepten

Gnocchi met venkelballen

Salsiccia is een Italiaanse worst van varkensgehakt die gekruid wordt met venkel of anijs. Maakt je slager dit type worst niet? Gebruik dan varkensgehakt dat je flink kruidt met venkelzaad.Dit type worst doet het fantastisch in een stevige tomatensaus die je met gnocchi (aardappelballetjes) maar net zo goed met pasta kunt serveren. Je kan ook zelf verse gnocchi maken.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten19
Beoordeling100%
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Gnocchi
500 g
Venkelworsten
4
Pancetta
3 sneetjes
Venkel
1
Witte wijn
0,4 l
Sjalotten
4
Look
1 teentje
Chilipeper
1
Tomatenpuree
140 g
Tomaat
1 blik
Tomaten passata
300 g
Boter
Olijfolie
Suiker
1 snuifje
Rozemarijn
1 takje
Tijm
3 takjes
Oregano
Peper
Zout
Pecorino
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voorbereiding

1
Zet een pot gezouten water op voor de gnocchi.

De gnocci met venkelballen

500 g gnocchi, 4 venkelworsten, 3 sneetjes pancetta, 1 venkel, 0,4 l witte wijn, 4 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 chilipeper, 140 g Tomatenpuree, 1 blik tomaat, 300 g Tomaten passata, boter, olijfolie, 1 snuifje suiker, 1 takje rozemarijn, 3 takjes tijm, oregano, peper, zout
2
Duw het gehakt uit de worsten.
3
Smelt een klont boter in een pan en doe er een scheutje olijfolie bij. Bak het gehakt in de pan en duw het plat met een vork. Er mogen nog grote stukken in zitten.
4
Snijd de pancetta in reepjes en bak het samen met het gehakt.
5
Pel de sjalotten en hak ze grof. Pel en snipper de look en plet hem. Verwijder zaden en zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Snijd het groen en de harde kern van de venkel en snijd hem in lange repen.
6
Verhit een scheut olijfolie in een tweede pan en stoof de sjalotten. Doe er look, chilipeper en venkel bij.
7
Doe de tomatenpuree in de pan als de venkel bijna gaar is en laat mee bakken.
8
Schep het vlees bij de groenten en blus met witte wijn. Kruid met rozemarijn, tijm en oregano en laat de wijn volledig inkoken.
9
Doe tomatenblokjes en passata bij de saus en laat op een zacht vuur indikken. Breng op smaak met peper en zout.
TIPHeb je veel tijd? Laat de saus dan lang sudderen op een laag vuur, eventueel met een deksel op de pan. Zo wordt ze nog voller van smaak.
10
Kook de gnocchi 2 tot 3 minuten in het gezouten water. Ze zijn gaar wanneer ze bovendrijven. Giet af.
11
Serveer de gnocchi met saus en werk af met geraspte Pecorino.
1
Zet een pot gezouten water op voor de gnocchi.

Instructies

Voorbereiding

1
Zet een pot gezouten water op voor de gnocchi.

De gnocci met venkelballen

500 g gnocchi, 4 venkelworsten, 3 sneetjes pancetta, 1 venkel, 0,4 l witte wijn, 4 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 chilipeper, 140 g Tomatenpuree, 1 blik tomaat, 300 g Tomaten passata, boter, olijfolie, 1 snuifje suiker, 1 takje rozemarijn, 3 takjes tijm, oregano, peper, zout
2
Duw het gehakt uit de worsten.
3
Smelt een klont boter in een pan en doe er een scheutje olijfolie bij. Bak het gehakt in de pan en duw het plat met een vork. Er mogen nog grote stukken in zitten.
4
Snijd de pancetta in reepjes en bak het samen met het gehakt.
5
Pel de sjalotten en hak ze grof. Pel en snipper de look en plet hem. Verwijder zaden en zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Snijd het groen en de harde kern van de venkel en snijd hem in lange repen.
6
Verhit een scheut olijfolie in een tweede pan en stoof de sjalotten. Doe er look, chilipeper en venkel bij.
7
Doe de tomatenpuree in de pan als de venkel bijna gaar is en laat mee bakken.
8
Schep het vlees bij de groenten en blus met witte wijn. Kruid met rozemarijn, tijm en oregano en laat de wijn volledig inkoken.
9
Doe tomatenblokjes en passata bij de saus en laat op een zacht vuur indikken. Breng op smaak met peper en zout.
TIPHeb je veel tijd? Laat de saus dan lang sudderen op een laag vuur, eventueel met een deksel op de pan. Zo wordt ze nog voller van smaak.
10
Kook de gnocchi 2 tot 3 minuten in het gezouten water. Ze zijn gaar wanneer ze bovendrijven. Giet af.
11
Serveer de gnocchi met saus en werk af met geraspte Pecorino.
1
Zet een pot gezouten water op voor de gnocchi.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gnocchi met venkelballen (thumbnail)Gnocchi met venkelballen
4 personen
45m
Ingrediënten
Gnocchi
500 g
Venkelworsten
4
Pancetta
3 sneetjes
Venkel
1
Witte wijn
0,4 l
Sjalotten
4
Look
1 teentje
Chilipeper
1
Tomatenpuree
140 g
Tomaat
1 blik
Tomaten passata
300 g
Boter
Olijfolie
Suiker
1 snuifje
Rozemarijn
1 takje
Tijm
3 takjes
Oregano
Peper
Zout
Pecorino
100 g

Gnocchi met venkelballen

Salsiccia is een Italiaanse worst van varkensgehakt die gekruid wordt met venkel of anijs. Maakt je slager dit type worst niet? Gebruik dan varkensgehakt dat je flink kruidt met venkelzaad.Dit type worst doet het fantastisch in een stevige tomatensaus die je met gnocchi (aardappelballetjes) maar net zo goed met pasta kunt serveren. Je kan ook zelf verse gnocchi maken.
Instructies

Voorbereiding

1
Zet een pot gezouten water op voor de gnocchi.

De gnocci met venkelballen

500 g gnocchi, 4 venkelworsten, 3 sneetjes pancetta, 1 venkel, 0,4 l witte wijn, 4 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 chilipeper, 140 g Tomatenpuree, 1 blik tomaat, 300 g Tomaten passata, boter, olijfolie, 1 snuifje suiker, 1 takje rozemarijn, 3 takjes tijm, oregano, peper, zout
2
Duw het gehakt uit de worsten.
3
Smelt een klont boter in een pan en doe er een scheutje olijfolie bij. Bak het gehakt in de pan en duw het plat met een vork. Er mogen nog grote stukken in zitten.
4
Snijd de pancetta in reepjes en bak het samen met het gehakt.
5
Pel de sjalotten en hak ze grof. Pel en snipper de look en plet hem. Verwijder zaden en zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Snijd het groen en de harde kern van de venkel en snijd hem in lange repen.
6
Verhit een scheut olijfolie in een tweede pan en stoof de sjalotten. Doe er look, chilipeper en venkel bij.
7
Doe de tomatenpuree in de pan als de venkel bijna gaar is en laat mee bakken.
8
Schep het vlees bij de groenten en blus met witte wijn. Kruid met rozemarijn, tijm en oregano en laat de wijn volledig inkoken.
9
Doe tomatenblokjes en passata bij de saus en laat op een zacht vuur indikken. Breng op smaak met peper en zout.
TIPHeb je veel tijd? Laat de saus dan lang sudderen op een laag vuur, eventueel met een deksel op de pan. Zo wordt ze nog voller van smaak.
10
Kook de gnocchi 2 tot 3 minuten in het gezouten water. Ze zijn gaar wanneer ze bovendrijven. Giet af.
11
Serveer de gnocchi met saus en werk af met geraspte Pecorino.