Wittechocolademousse met mango en passievrucht

Wittechocolademousse met een eenvoudig, fris slaatje van mango en passievrucht: da's een dessertje voor de échte zoetebekken.

Ingrediënten

  • 400 g witte chocolade
  • 6 ei
  • 325 milliliter room
  • een scheut melk
  • een scheutje Grand Marnier
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 mango
  • 3 passievrucht

Benodigdheden

Partners

Bereiding

De chocolademousse

Maak een bain-marie. Verwarm daarvoor water in een pot (op een zacht vuurtje, want het water hoeft niet te koken).Zet een tweede pot, pan of schaal in de eerste pot warm water.

Breek de stukjes chocolade en doe ze in de pot die je in het warme water zet. Voeg er een scheutje melk aan toe en (naar smaak) een scheutje Grand Marnier.

Laat het chocolademengsel rustig smelten. Roer regelmatig in de pot.

Vul een schaaltje met koud water en laat daarin de gelatine weken. (In warm water zou de gelatine meteen smelten.)

Na een paar minuten knijp je het gelatineblaadje uit en doe je het in de gesmolten chocolade. Roer tot de gelatine opgelost is. Zet de chocolade even opzij.

Breek de eieren en scheid het eiwit van de dooiers. De dooiers gebruiken we niet.

Doe het eiwit in de mengpot van je keukenmachine en klop het op tot een stevig, sneeuwwit schuim. (Let erop dat de mengpot vooraf goed ontvet is.)

Doe het chocolademengsel in een grote mengschaal. Spatel vervolgens het eiwitschuim eronder. Doe dat voorzichtig en ga door tot alles mooi gemengd is en je een luchtige mousse krijgt.

Giet de room in de mengpot van de keukenmachine en klop ze half op. (Het resultaat moet lijken op het het laagje room dat op een Irish coffee drijft.)

Spatel ook de halfopgeklopte room onder de chocolademousse.

Plaats de mousse in de koelkast en laat ze opstijven. (Reken daar minstens een paar uur voor. In een platte schaal zal het sneller gaan dan in een hoge pot.)

De mangosalade

Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees in een mengschaal.
Schil de mango en snij het vruchtvlees in dunne schijfjes. Denk eraan dat er een grote pit in zit. Snij de plakjes mango vervolgens in luciferdunne reepjes (julienne) en meng ze met het vruchtvlees van de passievruchten.

Afwerking

Zet een soeplepel in een beker of glas warm water.
Rol met de warme lepel een mooie bol witte chocolademousse en serveer die in een dessertschaaltje of een coupe. Schep over en rond de mousse wat fruitsla.
Strooi eventueel nog wat wittechocoladeschilfers over het dessert.
Wittechocolademousse met mango en passievrucht