Witte chocolademoussetaart met perzik

Een zalig nagerecht in de vorm van een hagelwitte taart met een vulling van smeuïge witte chocolademousse. Afwerken kan met perzik uit blik en extra chocoladeschilfers.

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 90 g bloemsuiker
  • 1 ei
  • 30 g amandelpoeder
  • 250 g patisseriebloem
  • een snuif keukenzout
  • 2 gelatineblaadje
  • 200 g witte chocolade
  • 325 g room
  • 2 dl room
  • 80 g kristalsuiker
  • 2 klein blikje halve perziken op siroop
  • 4 eierdooier
  • 100 g witte chocoladeschilfers

Benodigdheden

  • keukenmachine met K-vormige hulpstuk en klopper
  • taartvorm (24 cm Ø)
  • deegrol
  • bakpapier
  • bakparels

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De taartbodem

Verwarm de oven voor tot 180 °C (boven- en onderwarmte). 

Doe de malse boter met de bloemsuiker in de kom van je keukenmachine en laat mengen. Voeg het ei toe wanneer de boter en bloemsuiker een egaal mengsel vormen.

Voeg lepel per lepel het amandelpoeder, de bloem en een snuif zout toe. Laat de machine verder draaien tot je een stevig deeg hebt.

tip Laat het deeg eventueel even rusten in de koelkast om de boter te laten uitharden.

Vet een taartvorm in met boter of bakspray en bestuif met bloem.

Rol het deeg dun uit en bekleed er de vorm mee. Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem.

Leg een vel bakpapier op de bodem en strooi er bakparels in. Schuif de taartvorm in de oven en bak de bodem 25 minuten blind op 180 °C. Laat de bodem nadien helemaal afkoelen.

De witte chocolademousse

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Breek de chocolade in stukjes en laat hem au bain-marie smelten. Voeg er de room aan toe en laat die mee opwarmen met de chocolade.

Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in de warme chocolade.

Breng de suiker met het sap van de perziken in een apart pannetje aan de kook.

Doe de dooiers in de (schoongemaakte) kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met de klopper.

Giet de warme perziksiroop bij de dooiers en laat de machine goed draaien tot je een luchtige ruban hebt. Hou de resterende siroop in de pan nog even aan de kant voor de afwerking.

Meng de gesmolten chocolade onder de ruban. Laat het geheel even afkoelen.

Klop de room half op (tot yoghurtdikte). Spatel ze onder de chocolade en giet het mengsel in de taartvorm. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Snijd de perziken uit blik in partjes en bedek er de hele taart mee. 

Strijk de perziken in met wat siroop en strooi de witte chocoladeschilfers erover.

Witte chocolademoussetaart met perzik