dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Witlooftaartjes met blauwe kaas (thumbnail)Witlooftaartjes met blauwe kaas

Witlooftaartjes met blauwe kaas

45m
15
-
2.3K
Recepten

Witlooftaartjes met blauwe kaas

Witloof en kaas van bij ons, beter dan dit voorgerecht wordt het niet. Met dit recept maak je voldoende deeg voor 6 witlooftaartjes.
Witlooftaartjes met blauwe kaas (thumbnail)Witlooftaartjes met blauwe kaas

Witlooftaartjes met blauwe kaas

45m
15
-
2.3K
Recepten

Witlooftaartjes met blauwe kaas

Witloof en kaas van bij ons, beter dan dit voorgerecht wordt het niet. Met dit recept maak je voldoende deeg voor 6 witlooftaartjes.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Boter
180 g
Boter
Bloem
300 g
Maïzena
1 tl
Zout
Water
65 g
Witloof
4 stronkjes
Nootmuskaat
Peper
Sherry-azijn
2 el
Suiker
1 tl
Waterkers
1 bosje
Blauwe kaas
200 g
Olijfolie
Balsamicoazijn
Grof zout

Benodigdheden

4 tartelettevormpjes diameter 10 tot 12 cm, een keukenmachine met deeghaak, een deegrol, blindbakvulling linzen, kikkererwten of bakparels, een vergiet

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het deeg

180 g boter
1
Haal de boter tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
300 g bloem, 1 tl maïzena, zout
2
Snijd de malse boter in blokjes en doe ze in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de bloem, de maizena en een snuif zout toe.
3
Plaats de deeghaak en laat de machine draaien op een lage snelheid.
65 g Water
4
Schenk het koude water in delen bij het deeg. Zo wordt het elastischer. Laat de machine draaien tot je een egale bal deeg krijgt.
5
Strooi wat bloem op je werkblad. Schep het deeg uit de kom en kneed het nog kort.
6
Beboter en bepoeder de binnenkant van de tartelettevormpjes.
7
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
8
Rol het deeg uit met een deegrol. Gebruik een tartelettevorm om rondjes deeg uit te snijden. Snijd rondjes uit die iets groter zijn dan de diameter van je taartvormpjes, zodat je ook de randen probleemloos kan bekleden.
9
Bedek de volledige binnenkant van elk vormpje met een lapje bladerdeeg. Druk het deeg zorgvuldig aan en snijd (of druk) de overtollige randjes eraf.
10
Plaats de taartvormpjes op een bakplaat. Vul de taartjes met blindbakvulling en bak ze ‘blind’ in de hete oven, gedurende 30 minuten. Controleer zeker dat de bodem van de taartjes voldoende goed gebakken is.

De vulling

boter
11
Smelt een klont boter in een ruime pan op een matig vuur.
4 stronkjes witloof
12
Snijd eerst het onderste stukje van elke stronk witloof en snijd vervolgens elke stronk overlangs in twee. Snijd de halve stronkjes in grove reepjes en stoof ze in de bruisende boter.
nootmuskaat, peper, zout, 2 el sherry-azijn, 1 tl suiker
13
Kruid het witloof met nootmuskaat, peper en zout. Bevochtig met de sherryazijn. Voeg eventueel wat suiker toe voor een zoete toets.

Afwerken en serveren

1 bosje Waterkers
14
Was de waterkers en laat uitlekken in een vergiet.
15
Neem de taartjes uit de oven en verwijder de blindbakvulling. Haal de kuipjes voorzichtig uit hun bakvorm.
16
Plaats een taartje op ieders bord en vul het met gebakken witloof.
200 g blauwe kaas
17
Leg een toefje waterkers op elk taartje en brokkel er wat blauwe kaas over.
olijfolie, balsamicoazijn, peper, grof zout
18
Werk elk witlooftaartje af met een likje olijfolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en grof zout.
1
Haal de boter tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Snijd de malse boter in blokjes en doe ze in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de bloem, de maizena en een snuif zout toe.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Het deeg

180 g boter
1
Haal de boter tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
300 g bloem, 1 tl maïzena, zout
2
Snijd de malse boter in blokjes en doe ze in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de bloem, de maizena en een snuif zout toe.
3
Plaats de deeghaak en laat de machine draaien op een lage snelheid.
65 g Water
4
Schenk het koude water in delen bij het deeg. Zo wordt het elastischer. Laat de machine draaien tot je een egale bal deeg krijgt.
5
Strooi wat bloem op je werkblad. Schep het deeg uit de kom en kneed het nog kort.
6
Beboter en bepoeder de binnenkant van de tartelettevormpjes.
7
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
8
Rol het deeg uit met een deegrol. Gebruik een tartelettevorm om rondjes deeg uit te snijden. Snijd rondjes uit die iets groter zijn dan de diameter van je taartvormpjes, zodat je ook de randen probleemloos kan bekleden.
9
Bedek de volledige binnenkant van elk vormpje met een lapje bladerdeeg. Druk het deeg zorgvuldig aan en snijd (of druk) de overtollige randjes eraf.
10
Plaats de taartvormpjes op een bakplaat. Vul de taartjes met blindbakvulling en bak ze ‘blind’ in de hete oven, gedurende 30 minuten. Controleer zeker dat de bodem van de taartjes voldoende goed gebakken is.

De vulling

boter
11
Smelt een klont boter in een ruime pan op een matig vuur.
4 stronkjes witloof
12
Snijd eerst het onderste stukje van elke stronk witloof en snijd vervolgens elke stronk overlangs in twee. Snijd de halve stronkjes in grove reepjes en stoof ze in de bruisende boter.
nootmuskaat, peper, zout, 2 el sherry-azijn, 1 tl suiker
13
Kruid het witloof met nootmuskaat, peper en zout. Bevochtig met de sherryazijn. Voeg eventueel wat suiker toe voor een zoete toets.

Afwerken en serveren

1 bosje Waterkers
14
Was de waterkers en laat uitlekken in een vergiet.
15
Neem de taartjes uit de oven en verwijder de blindbakvulling. Haal de kuipjes voorzichtig uit hun bakvorm.
16
Plaats een taartje op ieders bord en vul het met gebakken witloof.
200 g blauwe kaas
17
Leg een toefje waterkers op elk taartje en brokkel er wat blauwe kaas over.
olijfolie, balsamicoazijn, peper, grof zout
18
Werk elk witlooftaartje af met een likje olijfolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en grof zout.
1
Haal de boter tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Snijd de malse boter in blokjes en doe ze in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de bloem, de maizena en een snuif zout toe.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Witlooftaartjes met blauwe kaas (thumbnail)Witlooftaartjes met blauwe kaas
4 personen
45m
Ingrediënten
Boter
180 g
Boter
Bloem
300 g
Maïzena
1 tl
Zout
Water
65 g
Witloof
4 stronkjes
Nootmuskaat
Peper
Sherry-azijn
2 el
Suiker
1 tl
Waterkers
1 bosje
Blauwe kaas
200 g
Olijfolie
Balsamicoazijn
Grof zout

Witlooftaartjes met blauwe kaas

Witloof en kaas van bij ons, beter dan dit voorgerecht wordt het niet. Met dit recept maak je voldoende deeg voor 6 witlooftaartjes.
Instructies

Het deeg

180 g boter
1
Haal de boter tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
300 g bloem, 1 tl maïzena, zout
2
Snijd de malse boter in blokjes en doe ze in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de bloem, de maizena en een snuif zout toe.
3
Plaats de deeghaak en laat de machine draaien op een lage snelheid.
65 g Water
4
Schenk het koude water in delen bij het deeg. Zo wordt het elastischer. Laat de machine draaien tot je een egale bal deeg krijgt.
5
Strooi wat bloem op je werkblad. Schep het deeg uit de kom en kneed het nog kort.
6
Beboter en bepoeder de binnenkant van de tartelettevormpjes.
7
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
8
Rol het deeg uit met een deegrol. Gebruik een tartelettevorm om rondjes deeg uit te snijden. Snijd rondjes uit die iets groter zijn dan de diameter van je taartvormpjes, zodat je ook de randen probleemloos kan bekleden.
9
Bedek de volledige binnenkant van elk vormpje met een lapje bladerdeeg. Druk het deeg zorgvuldig aan en snijd (of druk) de overtollige randjes eraf.
10
Plaats de taartvormpjes op een bakplaat. Vul de taartjes met blindbakvulling en bak ze ‘blind’ in de hete oven, gedurende 30 minuten. Controleer zeker dat de bodem van de taartjes voldoende goed gebakken is.

De vulling

boter
11
Smelt een klont boter in een ruime pan op een matig vuur.
4 stronkjes witloof
12
Snijd eerst het onderste stukje van elke stronk witloof en snijd vervolgens elke stronk overlangs in twee. Snijd de halve stronkjes in grove reepjes en stoof ze in de bruisende boter.
nootmuskaat, peper, zout, 2 el sherry-azijn, 1 tl suiker
13
Kruid het witloof met nootmuskaat, peper en zout. Bevochtig met de sherryazijn. Voeg eventueel wat suiker toe voor een zoete toets.

Afwerken en serveren

1 bosje Waterkers
14
Was de waterkers en laat uitlekken in een vergiet.
15
Neem de taartjes uit de oven en verwijder de blindbakvulling. Haal de kuipjes voorzichtig uit hun bakvorm.
16
Plaats een taartje op ieders bord en vul het met gebakken witloof.
200 g blauwe kaas
17
Leg een toefje waterkers op elk taartje en brokkel er wat blauwe kaas over.
olijfolie, balsamicoazijn, peper, grof zout
18
Werk elk witlooftaartje af met een likje olijfolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en grof zout.