Wintergroentetaart

Wintergroentetaart

1u
17
-
4.1K
Recepten

Wintergroentetaart

Heerlijk, zo’n ovenschotel boordevol wintergroenten. Gaar de schorseneren, aardperen en groene kool voor ze in de taart verdwijnen en de oven ingaan. Je kan deze groentetaart lauw serveren als lunch met een kruidenslaatje erbij, of voorzie een stevige portie als avondmaal.
Wintergroentetaart

Wintergroentetaart

1u
17
-
4.1K
Recepten

Wintergroentetaart

Heerlijk, zo’n ovenschotel boordevol wintergroenten. Gaar de schorseneren, aardperen en groene kool voor ze in de taart verdwijnen en de oven ingaan. Je kan deze groentetaart lauw serveren als lunch met een kruidenslaatje erbij, of voorzie een stevige portie als avondmaal.

Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes4.1K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
100 g
Volkoren bloem
Volkoren bloemEven lekker, veel gezonder
Melk
1 scheutje
Schorseneren
300 g
Citroenen
0,5
Aardperen
200 g
Groene kolen
0,25
Boschampignons
200 g
Boter
Peper
Zout
Rode ui
1
Look
1 teentje
Nootmuskaat
Eieren
7
Bakpoeder
1 snuifje
Pecorino
200 g
Sesamzaadjes
50 g

Benodigdheden

Een dunschiller, een zeef, een garde, een ovenschaal, een borsteltje, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem
Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonder
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!

Instructies

300 g Schorseneren
1
Was de schorseneren onder stromend water en wrijf er alle aarde en zand van af.
0,5 citroenen
2
Plaats een kom met koud water op het aanrecht en doe er het citroensap in. Zo zullen de vers geschilde schorseneren straks niet verkleuren.
3
Snijd de topjes en de kontjes van elke wortel en schil de schorseneren met een dunschiller. Leg ze in de kom met water en citroensap.
200 g Aardperen
4
Schil de aardperen en leg ze ook in de kom.
0,25 groene kolen
5
Haal de grote bladeren van de groene kool. Was ze onder stromend water en verwijder de nerven. Rol de bladeren op en snijd ze in fijne reepjes.
6
Breng water aan de kook in een grote kookpot. Kook de reepjes kool gaar.
7
Snijd de schorseneren en de aardperen in blokjes. Doe de blokjes bij de groene kool en kook ze mee gaar.
200 g boschampignons
8
Maak de boschampignons schoon met een borsteltje.
TIPSpoel de champignons niet want als ze nat zijn, bakken ze niet mooi.
boter, peper, zout
9
Smelt een klont boter in een grote pan. Bak de boschampignons in de boter en kruid met peper en zout.
1 rode ui, 1 teentje Look
10
Pel de rode ui en snijd hem in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de ui en de knoflookpulp bij de champignons.
nootmuskaat, peper, zout
11
Giet de groenten af en laat even uitlekken. Doe de groenten bij de boschampignons. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg eventueel nog een klontje boter toe.
7 eieren, 1 scheutje melk
12
Breek de eieren in een ruime mengschaal. Voeg een scheutje melk toe en klop de eieren los met een garde.
1 snuifje bakpoeder, 100 g bloem
13
Doe de (gezeefde) bloem erbij en een snuifje bakpoeder.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
200 g pecorino
14
Meng de groenten onder het eimengsel. Strooi de pecorino erover.
boter, 50 g sesamzaadjes
15
Vet de ovenschaal in met wat boter. Bedek de bodem en de randen van de schaal met een laag sesamzaadjes.
16
Stort het groentebeslag in de ovenschaal.
17
Bak de groentetaart af in een voorverwarmde oven, zo’n 35 minuten op 180 °C.
1
Was de schorseneren onder stromend water en wrijf er alle aarde en zand van af.
2
Plaats een kom met koud water op het aanrecht en doe er het citroensap in. Zo zullen de vers geschilde schorseneren straks niet verkleuren.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem
Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonder
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!

Instructies

300 g Schorseneren
1
Was de schorseneren onder stromend water en wrijf er alle aarde en zand van af.
0,5 citroenen
2
Plaats een kom met koud water op het aanrecht en doe er het citroensap in. Zo zullen de vers geschilde schorseneren straks niet verkleuren.
3
Snijd de topjes en de kontjes van elke wortel en schil de schorseneren met een dunschiller. Leg ze in de kom met water en citroensap.
200 g Aardperen
4
Schil de aardperen en leg ze ook in de kom.
0,25 groene kolen
5
Haal de grote bladeren van de groene kool. Was ze onder stromend water en verwijder de nerven. Rol de bladeren op en snijd ze in fijne reepjes.
6
Breng water aan de kook in een grote kookpot. Kook de reepjes kool gaar.
7
Snijd de schorseneren en de aardperen in blokjes. Doe de blokjes bij de groene kool en kook ze mee gaar.
200 g boschampignons
8
Maak de boschampignons schoon met een borsteltje.
TIPSpoel de champignons niet want als ze nat zijn, bakken ze niet mooi.
boter, peper, zout
9
Smelt een klont boter in een grote pan. Bak de boschampignons in de boter en kruid met peper en zout.
1 rode ui, 1 teentje Look
10
Pel de rode ui en snijd hem in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de ui en de knoflookpulp bij de champignons.
nootmuskaat, peper, zout
11
Giet de groenten af en laat even uitlekken. Doe de groenten bij de boschampignons. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg eventueel nog een klontje boter toe.
7 eieren, 1 scheutje melk
12
Breek de eieren in een ruime mengschaal. Voeg een scheutje melk toe en klop de eieren los met een garde.
1 snuifje bakpoeder, 100 g bloem
13
Doe de (gezeefde) bloem erbij en een snuifje bakpoeder.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
200 g pecorino
14
Meng de groenten onder het eimengsel. Strooi de pecorino erover.
boter, 50 g sesamzaadjes
15
Vet de ovenschaal in met wat boter. Bedek de bodem en de randen van de schaal met een laag sesamzaadjes.
16
Stort het groentebeslag in de ovenschaal.
17
Bak de groentetaart af in een voorverwarmde oven, zo’n 35 minuten op 180 °C.
1
Was de schorseneren onder stromend water en wrijf er alle aarde en zand van af.
2
Plaats een kom met koud water op het aanrecht en doe er het citroensap in. Zo zullen de vers geschilde schorseneren straks niet verkleuren.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden