
Deze ovenschotel van selderpuree met wijting is extra lekker door de ‘glaçage’ die erover komt. Dat is een mengsel van room, eierdooiers en lekkere Belgische kaas.
Ingrediënten
- boter
- 2 ajuin
- 6 stengels selder
- 800 g aardappel
- een scheutje witte wijn
- enkele takjes tijm
- 3 blaadjes laurier
- peper
- zout
- selderzout
- melk
- 4 eierdooier
- enkele takjes lavas
- 1 koffielepel mosterd
- 1 dl room
- nootmuskaat
- 150 g oude kaas in blok
- 600 g wijting
Benodigdheden
- Een pureestamper
- Keukentouw
Bereiding
Bereiding
Smelt een klont boter in een grote kookpot.
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.
Stoof de uien in de boter.
Haal de draden uit de selder met een dunschiller. Snijd de stengels in fijne stukjes. Gebruik zo veel mogelijk van de stengels, dus ook de blaadjes en de voet.
Stoof de selder met de uien.
Schil intussen de aardappelen en kook of stoom ze gaar.
Giet een scheutje witte wijn bij de selder. Bind de tijm en laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni en leg het in de kookpot. Laat garen onder een deksel.
Giet de aardappelen af.
Haal het bouquet garni uit de selder. Plet de aardappelen met de gestoofde selder, een klontje boter, de eierdooiers en een scheutje melk tot puree. Kruid met peper, zout en selderzout.
Snipper de lavas en meng hem samen met de mosterd door de puree.
Verwarm de ovengrill voor op 240 °C.
Rasp de kaas. Meng met de room en de eierdooiers. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel de vis in porties en kruid met peper en zout.
Schep de selderpuree in een grote ovenschaal. Leg er de vis op en giet er het ei-roommengsel over.
Zet de ovenschaal onder de warme ovengrill. Laat ongeveer 10 minuten bakken tot er een goudbruin korstje op staat.