dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Omelet met scampi's en sojascheuten (thumbnail)Omelet met scampi's en sojascheuten

Omelet met scampi's en sojascheuten

25m
16
-
2.6K
Recepten

Omelet met scampi's en sojascheuten

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en lichte maaltijd is deze simpele omelet een absolute voltreffer. Jeroen voegt er gebakken scampi’s, sojascheuten en een paar oosterse smaakmakers aan toe om de omelet daarna verder te laten garen in de oven.
Omelet met scampi's en sojascheuten (thumbnail)Omelet met scampi's en sojascheuten

Omelet met scampi's en sojascheuten

25m
16
-
2.6K
Recepten

Omelet met scampi's en sojascheuten

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en lichte maaltijd is deze simpele omelet een absolute voltreffer. Jeroen voegt er gebakken scampi’s, sojascheuten en een paar oosterse smaakmakers aan toe om de omelet daarna verder te laten garen in de oven.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd25m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Scampi
500 g
Chiliolie
Lookolie
Sjalotten
1
Gember
40 g
Sojascheuten
300 g
Eieren
8
Melk
1 scheutje
Vissaus
1 scheutje
Cayennepeper
1 snuifje
Griekse yoghurt
4 el
Limoen
1
Lente-uien
3 stengels
Koriander
Sriracha
Bicky-uitjes

Benodigdheden

Een ovenvaste pan

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
500 g scampi
2
Verwijder de pantsers en de darmkanaaltjes van de scampi’s. Hou de pantsers apart.
chiliolie, lookolie
3
Verhit een scheut chiliolie en een scheut lookolie in een pan en bak de pantsers. Giet de inhoud van de pan daarna door een zeef en vang de olie op in een andere pan.
4
Verhit de geparfumeerde olie op het vuur en bak de scampi’s goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en hou ze apart. Laat de pan op het vuur staan.
1 Sjalotten, 40 g gember
5
Snijd de sjalot in fijne lamellen en stoof ze aan. Schil de gember en rasp ze bij de sjalot.
300 g Sojascheuten
6
Voeg de sojascheuten toe en meng alles onder elkaar.
8 eieren, 1 scheutje melk, 1 scheutje Vissaus, 1 snuifje cayennepeper
7
Klop ondertussen de eieren met een scheutje melk los in een kom. Voeg een scheutje vissaus en cayennepeper toe.
8
Doe de scampi’s opnieuw in de pan en giet het eimengsel erbij.
9
Schuif de omelet in de oven gedurende 15 minuten.
4 el Griekse yoghurt, 1 limoen
10
Meng de yoghurt en het limoensap in een kommetje.
3 stengels lente-uien, koriander
11
Snipper de lente-ui en de koriander fijn.
sriracha, Bicky-uitjes
12
Haal de gesouffleerde omelet uit de oven en werk af met de limoenyoghurt, een beetje srirachasaus, enkele snippers lente-ui en wat fijngesneden koriander. Strooi er tenslotte nog wat krokante uitjes over. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Verwijder de pantsers en de darmkanaaltjes van de scampi’s. Hou de pantsers apart.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
500 g scampi
2
Verwijder de pantsers en de darmkanaaltjes van de scampi’s. Hou de pantsers apart.
chiliolie, lookolie
3
Verhit een scheut chiliolie en een scheut lookolie in een pan en bak de pantsers. Giet de inhoud van de pan daarna door een zeef en vang de olie op in een andere pan.
4
Verhit de geparfumeerde olie op het vuur en bak de scampi’s goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en hou ze apart. Laat de pan op het vuur staan.
1 Sjalotten, 40 g gember
5
Snijd de sjalot in fijne lamellen en stoof ze aan. Schil de gember en rasp ze bij de sjalot.
300 g Sojascheuten
6
Voeg de sojascheuten toe en meng alles onder elkaar.
8 eieren, 1 scheutje melk, 1 scheutje Vissaus, 1 snuifje cayennepeper
7
Klop ondertussen de eieren met een scheutje melk los in een kom. Voeg een scheutje vissaus en cayennepeper toe.
8
Doe de scampi’s opnieuw in de pan en giet het eimengsel erbij.
9
Schuif de omelet in de oven gedurende 15 minuten.
4 el Griekse yoghurt, 1 limoen
10
Meng de yoghurt en het limoensap in een kommetje.
3 stengels lente-uien, koriander
11
Snipper de lente-ui en de koriander fijn.
sriracha, Bicky-uitjes
12
Haal de gesouffleerde omelet uit de oven en werk af met de limoenyoghurt, een beetje srirachasaus, enkele snippers lente-ui en wat fijngesneden koriander. Strooi er tenslotte nog wat krokante uitjes over. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Verwijder de pantsers en de darmkanaaltjes van de scampi’s. Hou de pantsers apart.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Omelet met scampi's en sojascheuten (thumbnail)Omelet met scampi's en sojascheuten
4 personen
25m
Ingrediënten
Scampi
500 g
Chiliolie
Lookolie
Sjalotten
1
Gember
40 g
Sojascheuten
300 g
Eieren
8
Melk
1 scheutje
Vissaus
1 scheutje
Cayennepeper
1 snuifje
Griekse yoghurt
4 el
Limoen
1
Lente-uien
3 stengels
Koriander
Sriracha
Bicky-uitjes

Omelet met scampi's en sojascheuten

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en lichte maaltijd is deze simpele omelet een absolute voltreffer. Jeroen voegt er gebakken scampi’s, sojascheuten en een paar oosterse smaakmakers aan toe om de omelet daarna verder te laten garen in de oven.
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
500 g scampi
2
Verwijder de pantsers en de darmkanaaltjes van de scampi’s. Hou de pantsers apart.
chiliolie, lookolie
3
Verhit een scheut chiliolie en een scheut lookolie in een pan en bak de pantsers. Giet de inhoud van de pan daarna door een zeef en vang de olie op in een andere pan.
4
Verhit de geparfumeerde olie op het vuur en bak de scampi’s goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en hou ze apart. Laat de pan op het vuur staan.
1 Sjalotten, 40 g gember
5
Snijd de sjalot in fijne lamellen en stoof ze aan. Schil de gember en rasp ze bij de sjalot.
300 g Sojascheuten
6
Voeg de sojascheuten toe en meng alles onder elkaar.
8 eieren, 1 scheutje melk, 1 scheutje Vissaus, 1 snuifje cayennepeper
7
Klop ondertussen de eieren met een scheutje melk los in een kom. Voeg een scheutje vissaus en cayennepeper toe.
8
Doe de scampi’s opnieuw in de pan en giet het eimengsel erbij.
9
Schuif de omelet in de oven gedurende 15 minuten.
4 el Griekse yoghurt, 1 limoen
10
Meng de yoghurt en het limoensap in een kommetje.
3 stengels lente-uien, koriander
11
Snipper de lente-ui en de koriander fijn.
sriracha, Bicky-uitjes
12
Haal de gesouffleerde omelet uit de oven en werk af met de limoenyoghurt, een beetje srirachasaus, enkele snippers lente-ui en wat fijngesneden koriander. Strooi er tenslotte nog wat krokante uitjes over. Smakelijk!