Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
500 g scampi
2
Verwijder de pantsers en de darmkanaaltjes van de scampi’s. Hou de pantsers apart.
chiliolie, lookolie
3
Verhit een scheut chiliolie en een scheut lookolie in een pan en bak de pantsers. Giet de inhoud van de pan daarna door een zeef en vang de olie op in een andere pan.
4
Verhit de geparfumeerde olie op het vuur en bak de scampi’s goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en hou ze apart. Laat de pan op het vuur staan.
1 Sjalotten, 40 g gember
5
Snijd de sjalot in fijne lamellen en stoof ze aan. Schil de gember en rasp ze bij de sjalot.
300 g Sojascheuten
6
Voeg de sojascheuten toe en meng alles onder elkaar.
8 eieren, 1 scheutje melk, 1 scheutje Vissaus, 1 snuifje cayennepeper
7
Klop ondertussen de eieren met een scheutje melk los in een kom. Voeg een scheutje vissaus en cayennepeper toe.
8
Doe de scampi’s opnieuw in de pan en giet het eimengsel erbij.
9
Schuif de omelet in de oven gedurende 15 minuten.
4 el Griekse yoghurt, 1 limoen
10
Meng de yoghurt en het limoensap in een kommetje.
3 stengels lente-uien, koriander
11
Snipper de lente-ui en de koriander fijn.
sriracha, Bicky-uitjes
12