dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Waldorfsalade met couscous en koolrabi (thumbnail)Waldorfsalade met couscous en koolrabi

Waldorfsalade met couscous en koolrabi

35m
19
-
703
Recepten

Waldorfsalade met couscous en koolrabi

Een maaltijdsalade met parelcouscous, waldorfdressing, koolrabi, appel en selder.
Waldorfsalade met couscous en koolrabi (thumbnail)Waldorfsalade met couscous en koolrabi

Waldorfsalade met couscous en koolrabi

35m
19
-
703
Recepten

Waldorfsalade met couscous en koolrabi

Een maaltijdsalade met parelcouscous, waldorfdressing, koolrabi, appel en selder.
Type gerechtLunch
Totale tijd35m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes703

Ingrediënten

4 personen
Parelcouscous
200 g
Koolrabi
1
Rode uien
1
Selder
4
Rozijnen
80 g
Appelsjonagold
1
Walnoten
100 g
Eierdooiers
2
Water
1 scheutje
Appelazijn
1 scheutje
Graanmosterd
2 el
Tabasco
Arachideolie
0,1 l
Dille
1 takje
Kervel
0,5 bosjes
Waterkers
1 bosje
Lente-uien
Eieren
4
Groentebouillonblokje
1

Benodigdheden

Zeef, maatbeker, een mixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g parelcouscous, 1 Groentebouillonblokje
1
Kook de parelcouscous in water met een groentebouillonblokje.
1 rode uien
2
Snijd de rode ui in fijne halve ringen en doe ze in een kom.
4 selder
3
Schil de selder, snijd hem in stukken en doe de stukken bij de ui.
1 Koolrabi
4
Schil de koolrabi, snijd hem in blokjes en voeg ze toe.
4 eieren
5
Kook de eieren hard in 9 minuten.
200 g parelcouscous
6
Spoel de couscous onder koud water en laat hem uitlekken in een zeef.
100 g Walnoten
7
Hak de walnoten grof en voeg ze toe aan de salade.
8
Voeg er de couscous aan toe.
2 eierdooiers, 1 scheutje Water, 1 scheutje appelazijn, 2 el graanmosterd, tabasco, 0,1 l arachideolie
9
Doe voor de dressing de dooiers met een scheut water, azijn, de graanmosterd, enkele druppels tabasco en wat peper en zout in een maatbeker en zet er de mixer in. Giet de olie er al mixend bij.
10
Voeg een deel van de dressing bij de groenten en de couscous en meng het geheel.
1 appels (jonagold )
11
Schil de appel, snijd hem in blokjes en meng ze onder de salade.
80 g rozijnen
12
Breng de salade op smaak met peper en zout en meng er de rozijnen onder.
1 takje dille
13
Snipper de dille fijn en meng hem onder de salade.
14
Spoel de eieren onder koud water, pel ze en maal ze fijn in de hakmolen of prak ze fijn met een vork.
1 enkele stengels lente-uien, 0,5 bosjes kervel, 1 bosje Waterkers
15
Schep de salade in een grote kom en werk af met de mimosa van ei, fijngesneden groen van lente-ui, enkele pluksels kervel en waterkers.
1
Kook de parelcouscous in water met een groentebouillonblokje.
2
Snijd de rode ui in fijne halve ringen en doe ze in een kom.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!


Instructies

200 g parelcouscous, 1 Groentebouillonblokje
1
Kook de parelcouscous in water met een groentebouillonblokje.
1 rode uien
2
Snijd de rode ui in fijne halve ringen en doe ze in een kom.
4 selder
3
Schil de selder, snijd hem in stukken en doe de stukken bij de ui.
1 Koolrabi
4
Schil de koolrabi, snijd hem in blokjes en voeg ze toe.
4 eieren
5
Kook de eieren hard in 9 minuten.
200 g parelcouscous
6
Spoel de couscous onder koud water en laat hem uitlekken in een zeef.
100 g Walnoten
7
Hak de walnoten grof en voeg ze toe aan de salade.
8
Voeg er de couscous aan toe.
2 eierdooiers, 1 scheutje Water, 1 scheutje appelazijn, 2 el graanmosterd, tabasco, 0,1 l arachideolie
9
Doe voor de dressing de dooiers met een scheut water, azijn, de graanmosterd, enkele druppels tabasco en wat peper en zout in een maatbeker en zet er de mixer in. Giet de olie er al mixend bij.
10
Voeg een deel van de dressing bij de groenten en de couscous en meng het geheel.
1 appels (jonagold )
11
Schil de appel, snijd hem in blokjes en meng ze onder de salade.
80 g rozijnen
12
Breng de salade op smaak met peper en zout en meng er de rozijnen onder.
1 takje dille
13
Snipper de dille fijn en meng hem onder de salade.
14
Spoel de eieren onder koud water, pel ze en maal ze fijn in de hakmolen of prak ze fijn met een vork.
1 enkele stengels lente-uien, 0,5 bosjes kervel, 1 bosje Waterkers
15
Schep de salade in een grote kom en werk af met de mimosa van ei, fijngesneden groen van lente-ui, enkele pluksels kervel en waterkers.
1
Kook de parelcouscous in water met een groentebouillonblokje.
2
Snijd de rode ui in fijne halve ringen en doe ze in een kom.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Waldorfsalade met couscous en koolrabi (thumbnail)Waldorfsalade met couscous en koolrabi
4 personen
35m
Ingrediënten
Parelcouscous
200 g
Koolrabi
1
Rode uien
1
Selder
4
Rozijnen
80 g
Appelsjonagold
1
Walnoten
100 g
Eierdooiers
2
Water
1 scheutje
Appelazijn
1 scheutje
Graanmosterd
2 el
Tabasco
Arachideolie
0,1 l
Dille
1 takje
Kervel
0,5 bosjes
Waterkers
1 bosje
Lente-uien
Eieren
4
Groentebouillonblokje
1

Waldorfsalade met couscous en koolrabi

Een maaltijdsalade met parelcouscous, waldorfdressing, koolrabi, appel en selder.
Instructies
200 g parelcouscous, 1 Groentebouillonblokje
1
Kook de parelcouscous in water met een groentebouillonblokje.
1 rode uien
2
Snijd de rode ui in fijne halve ringen en doe ze in een kom.
4 selder
3
Schil de selder, snijd hem in stukken en doe de stukken bij de ui.
1 Koolrabi
4
Schil de koolrabi, snijd hem in blokjes en voeg ze toe.
4 eieren
5
Kook de eieren hard in 9 minuten.
200 g parelcouscous
6
Spoel de couscous onder koud water en laat hem uitlekken in een zeef.
100 g Walnoten
7
Hak de walnoten grof en voeg ze toe aan de salade.
8
Voeg er de couscous aan toe.
2 eierdooiers, 1 scheutje Water, 1 scheutje appelazijn, 2 el graanmosterd, tabasco, 0,1 l arachideolie
9
Doe voor de dressing de dooiers met een scheut water, azijn, de graanmosterd, enkele druppels tabasco en wat peper en zout in een maatbeker en zet er de mixer in. Giet de olie er al mixend bij.
10
Voeg een deel van de dressing bij de groenten en de couscous en meng het geheel.
1 appels (jonagold )
11
Schil de appel, snijd hem in blokjes en meng ze onder de salade.
80 g rozijnen
12
Breng de salade op smaak met peper en zout en meng er de rozijnen onder.
1 takje dille
13
Snipper de dille fijn en meng hem onder de salade.
14
Spoel de eieren onder koud water, pel ze en maal ze fijn in de hakmolen of prak ze fijn met een vork.
1 enkele stengels lente-uien, 0,5 bosjes kervel, 1 bosje Waterkers
15
Schep de salade in een grote kom en werk af met de mimosa van ei, fijngesneden groen van lente-ui, enkele pluksels kervel en waterkers.