Bladerdeeggebakje met gedroogde ham, geitenkaas en peer
Bladerdeeggebakje met gedroogde ham, geitenkaas en peer
Bladerdeeggebakje met gedroogde ham, geitenkaas en peer
Bladerdeeggebakje met gedroogde ham, geitenkaas en peer
Ingrediënten
4 personen
Bladerdeeg
1 vel
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Sesamzaadjes
1 el
Geitenkaas
200 g
Room
1 scheutje
Zout
Cayennepeper
Gedroogde oregano
Zwarte peper
Honing
1 el
Lente-uien
2
Citroenen
0,5
Peer
1
Olijfolie
Olijfolie
1 el
Pijnboompitten
50 g
Perensiroop
2 el
Balsamicoazijn
2 el
Mosterd
1 el
Peper
Gedroogde ham
200 g
Rucola
handvol
Benodigdheden
Een uitsteekring van 15 cm, een siliconen matje of bakpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het bladerdeeggebakje
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
1 vel bladerdeeg
2
Steek met de uitsteekring rondjes uit het bladerdeeg.
3
Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen matje. Leg er de rondjes op.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
4
Klop de eierdooier los met een scheutje melk.
1 el sesamzaadjes
5
Strijk de bladerdeegcirkels in met het eiermengsel. Strooi er sesamzaadjes over.
6
Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.
De vulling
200 g geitenkaas, 1 scheutje Room, zout, cayennepeper, gedroogde oregano, zwarte peper, 1 el honing
7
Roer de geitenkaas los met een scheutje room. Kruid met zout, cayennepeper, oregano en wat versgemalen zwarte peper. Voeg er de honing aan toe.
TIPJe kunt elke zachte geitenkaas gebruiken, maar Jeroen gebruikt die van Karditsel, een heel lekkere biologische kaas.
2 lente-uien
8
Snipper het groen van de lente-uien fijn en meng het door de geitenkaas. De rest van de uitjes kun je in een andere bereiding gebruiken.
0,5 citroenen
9
Rasp de schil van de citroen. Pers de helft van de citroen. Meng de zeste en het sap door de geitenkaas.
1 peer
10
Schil de peer en snijd ze in fijne plakjes.
11
Laat een grillpan goed heet worden op het vuur. Grill de plakjes peer aan beide kanten.
olijfolie, 50 g pijnboompitten
12
Doe wat olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
De saus
2 el perensiroop, 1 el olijfolie, 2 el balsamicoazijn, 1 el mosterd, peper
13
Meng de perensiroop met de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met een snuif peper.
Afwerken en serveren
14
Leg een klein toefje geitenkaas op het bord. Zo blijft je koekje beter zitten als je het vult.
15
Snijd de bladerdeeggebakjes overlangs open. Leg de onderkant op een bord.
16
Schep op elk gebakje wat van de geitenkaasvulling. Leg er een paar plakjes gegrilde peer op.
200 g gedroogde ham
17
Leg er wat gedroogde ham op.
handvol Rucola
18
Werk af met rucola, geroosterde pijnboompitten en een lepel dressing. Zet het ‘dakje’ er op.
Het bladerdeeggebakje
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
1 vel bladerdeeg
2
Steek met de uitsteekring rondjes uit het bladerdeeg.
3
Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen matje. Leg er de rondjes op.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
4
Klop de eierdooier los met een scheutje melk.
1 el sesamzaadjes
5
Strijk de bladerdeegcirkels in met het eiermengsel. Strooi er sesamzaadjes over.
6
Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.
De vulling
200 g geitenkaas, 1 scheutje Room, zout, cayennepeper, gedroogde oregano, zwarte peper, 1 el honing
7
Roer de geitenkaas los met een scheutje room. Kruid met zout, cayennepeper, oregano en wat versgemalen zwarte peper. Voeg er de honing aan toe.
TIPJe kunt elke zachte geitenkaas gebruiken, maar Jeroen gebruikt die van Karditsel, een heel lekkere biologische kaas.
2 lente-uien
8
Snipper het groen van de lente-uien fijn en meng het door de geitenkaas. De rest van de uitjes kun je in een andere bereiding gebruiken.
0,5 citroenen
9
Rasp de schil van de citroen. Pers de helft van de citroen. Meng de zeste en het sap door de geitenkaas.
1 peer
10
Schil de peer en snijd ze in fijne plakjes.
11
Laat een grillpan goed heet worden op het vuur. Grill de plakjes peer aan beide kanten.
olijfolie, 50 g pijnboompitten
12
Doe wat olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
De saus
2 el perensiroop, 1 el olijfolie, 2 el balsamicoazijn, 1 el mosterd, peper
13
Meng de perensiroop met de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met een snuif peper.
Afwerken en serveren
14
Leg een klein toefje geitenkaas op het bord. Zo blijft je koekje beter zitten als je het vult.
15
Snijd de bladerdeeggebakjes overlangs open. Leg de onderkant op een bord.
16
Schep op elk gebakje wat van de geitenkaasvulling. Leg er een paar plakjes gegrilde peer op.
200 g gedroogde ham
17
Leg er wat gedroogde ham op.
handvol Rucola
18
Werk af met rucola, geroosterde pijnboompitten en een lepel dressing. Zet het ‘dakje’ er op.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Bladerdeeg
1 vel
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Sesamzaadjes
1 el
Geitenkaas
200 g
Room
1 scheutje
Zout
Cayennepeper
Gedroogde oregano
Zwarte peper
Honing
1 el
Lente-uien
2
Citroenen
0,5
Peer
1
Olijfolie
Olijfolie
1 el
Pijnboompitten
50 g
Perensiroop
2 el
Balsamicoazijn
2 el
Mosterd
1 el
Peper
Gedroogde ham
200 g
Rucola
handvol
Bladerdeeggebakje met gedroogde ham, geitenkaas en peer
Dit is niet alleen een lekker maar ook erg mooi voorgerecht. Het is een soort tompoes gevuld met verse geitenkaas, gegrilde stukjes peer en gedroogde ham. Om duimen en vingers bij af te likken!Instructies
Het bladerdeeggebakje
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
1 vel bladerdeeg
2
Steek met de uitsteekring rondjes uit het bladerdeeg.
3
Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen matje. Leg er de rondjes op.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
4
Klop de eierdooier los met een scheutje melk.
1 el sesamzaadjes
5
Strijk de bladerdeegcirkels in met het eiermengsel. Strooi er sesamzaadjes over.
6
Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.
De vulling
200 g geitenkaas, 1 scheutje Room, zout, cayennepeper, gedroogde oregano, zwarte peper, 1 el honing
7
Roer de geitenkaas los met een scheutje room. Kruid met zout, cayennepeper, oregano en wat versgemalen zwarte peper. Voeg er de honing aan toe.
TIPJe kunt elke zachte geitenkaas gebruiken, maar Jeroen gebruikt die van Karditsel, een heel lekkere biologische kaas.
2 lente-uien
8
Snipper het groen van de lente-uien fijn en meng het door de geitenkaas. De rest van de uitjes kun je in een andere bereiding gebruiken.
0,5 citroenen
9
Rasp de schil van de citroen. Pers de helft van de citroen. Meng de zeste en het sap door de geitenkaas.
1 peer
10
Schil de peer en snijd ze in fijne plakjes.
11
Laat een grillpan goed heet worden op het vuur. Grill de plakjes peer aan beide kanten.
olijfolie, 50 g pijnboompitten
12
Doe wat olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
De saus
2 el perensiroop, 1 el olijfolie, 2 el balsamicoazijn, 1 el mosterd, peper
13
Meng de perensiroop met de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met een snuif peper.
Afwerken en serveren
14
Leg een klein toefje geitenkaas op het bord. Zo blijft je koekje beter zitten als je het vult.
15
Snijd de bladerdeeggebakjes overlangs open. Leg de onderkant op een bord.
16
Schep op elk gebakje wat van de geitenkaasvulling. Leg er een paar plakjes gegrilde peer op.
200 g gedroogde ham
17
Leg er wat gedroogde ham op.
handvol Rucola
18
Werk af met rucola, geroosterde pijnboompitten en een lepel dressing. Zet het ‘dakje’ er op.