Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
2 lente-uien
8
Snipper het groen van de lente-uien fijn en meng het door de geitenkaas. De rest van de uitjes kun je in een andere bereiding gebruiken.
0,5 citroenen
9
Rasp de schil van de citroen. Pers de helft van de citroen. Meng de zeste en het sap door de geitenkaas.
1 peer
10
Schil de peer en snijd ze in fijne plakjes.
11
Laat een grillpan goed heet worden op het vuur. Grill de plakjes peer aan beide kanten.
olijfolie, 50 g pijnboompitten
12
Doe wat olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
De saus
2 el perensiroop, 1 el olijfolie, 2 el balsamicoazijn, 1 el mosterd, peper
13
Meng de perensiroop met de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met een snuif peper.
Afwerken en serveren
14
Leg een klein toefje geitenkaas op het bord. Zo blijft je koekje beter zitten als je het vult.
15
Snijd de bladerdeeggebakjes overlangs open. Leg de onderkant op een bord.
16
Schep op elk gebakje wat van de geitenkaasvulling. Leg er een paar plakjes gegrilde peer op.
200 g gedroogde ham
17
Leg er wat gedroogde ham op.
handvol Rucola
18
Werk af met rucola, geroosterde pijnboompitten en een lepel dressing. Zet het ‘dakje’ er op.