Gevulde paprika's met kip en fregola sarda
Gevulde paprika's met kip en fregola sarda
Gevulde paprika's met kip en fregola sarda
Gevulde paprika's met kip en fregola sarda
Ingrediënten
4 personen
Zout
Rode paprika's
2
Olijfolie
Peper
Fregola
200 g
Kipfilets
2
Kippenkruiden
1 flinke snuif
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Tomaten
4
Witte wijn
0,1 l
Harissa
1 toef
Zwarte olijven
100 g
Artisjokken
150 g
Courgettes
0,5
Tomatenblokjes
1 blik
Oregano
Rozemarijn
Mozzarella
100 g
Panko
20 g
Waterkers
200 g
Balsamicoazijn
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
zout
1
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Verwarm de oven voor op 180°C.
2 rode paprika's
2
Snijd de paprika’s in twee en verwijder de zaadlijsten.
olijfolie, peper, zout
3
Leg de paprikahelften op een ovenplaat en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Breng ze op smaak met peper en zout. Schuif de ovenplaat 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat de paprika’s vervolgens even afkoelen.
200 g fregola
4
Kook de fregola gaar in het gezouten water zoals vermeld staat op de verpakking.
5
Zet een pan op het vuur.
2 kipfilets, 1 flinke snuif kippenkruiden, peper
6
Snijd de kipfilets in blokjes en breng ze op smaak met kippenkruiden en peper.
olijfolie
7
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan en kleur er de blokjes kip in aan.
8
Giet de gegaarde pasta af en spoel met koud water. Draai de stukjes kip om in de pan.
9
Haal de blokjes kip uit de pan wanneer ze goudbruin gebakken zijn en houd ze even apart.
1 ajuin, 2 teentjes Look
10
Pel de ui en snijd ze in halve maantjes. Pel de teentjes look en plet.
11
Bak de ui en de look aan in de pan en voeg er het vrijgekomen sap van de paprika’s aan toe.
4 tomaten, 0,1 l witte wijn
12
Verwijder het kroontje uit de tomaten en snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten en een scheutje witte wijn toe aan de pan om hem te deglaceren. Laat het geheel even rustig sudderen tot het vocht ongeveer is verdampt.
1 toef Harissa
13
Doe er een toefje harissa bij en meng onder de stovende groenten.
100 g Zwarte olijven, 150 g artisjokken
14
Snijd de artisjokken en de olijven grof en voeg ze toe aan de saus.
0,5 courgettes
15
Snijd de courgette in blokjes en doe bij de saus met de gebakken stukken kip en de gegaarde fregola.
1 blik Tomatenblokjes, oregano, rozemarijn
16
Voeg er de tomatenblokjes aan toe. Snijd de verse takjes oregano en takjes rozemarijn fijn en doe bij de saus. Laat het geheel even verder sudderen.
100 g Mozzarella, 20 g panko, olijfolie
17
Meng de mozzarella met de panko en een scheutje olijfolie.
peper, zout
18
Breng de saus op smaak met peper en zout. Vul de half gegaarde paprika’s op met de saus.
19
Bedek de paprika’s met het mengsel van mozzarella en panko. Schuif de paprika’s nog even onder de grill om te gratineren. Let op dat de paprika’s niet gaan aanbranden.
200 g Waterkers, olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout
20
Kuis en was de waterkers. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, een scheutje balsamicoazijn, peper en zout. Meng wat van het mensel van panko en mozzarella onder de waterkers voor extra smaak. (optioneel)
21
Leg enkele blaadjes waterkers op een bord en leg er een gevulde gegratineerde paprika op.
zout
1
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Verwarm de oven voor op 180°C.
2 rode paprika's
2
Snijd de paprika’s in twee en verwijder de zaadlijsten.
olijfolie, peper, zout
3
Leg de paprikahelften op een ovenplaat en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Breng ze op smaak met peper en zout. Schuif de ovenplaat 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat de paprika’s vervolgens even afkoelen.
200 g fregola
4
Kook de fregola gaar in het gezouten water zoals vermeld staat op de verpakking.
5
Zet een pan op het vuur.
2 kipfilets, 1 flinke snuif kippenkruiden, peper
6
Snijd de kipfilets in blokjes en breng ze op smaak met kippenkruiden en peper.
olijfolie
7
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan en kleur er de blokjes kip in aan.
8
Giet de gegaarde pasta af en spoel met koud water. Draai de stukjes kip om in de pan.
9
Haal de blokjes kip uit de pan wanneer ze goudbruin gebakken zijn en houd ze even apart.
1 ajuin, 2 teentjes Look
10
Pel de ui en snijd ze in halve maantjes. Pel de teentjes look en plet.
11
Bak de ui en de look aan in de pan en voeg er het vrijgekomen sap van de paprika’s aan toe.
4 tomaten, 0,1 l witte wijn
12
Verwijder het kroontje uit de tomaten en snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten en een scheutje witte wijn toe aan de pan om hem te deglaceren. Laat het geheel even rustig sudderen tot het vocht ongeveer is verdampt.
1 toef Harissa
13
Doe er een toefje harissa bij en meng onder de stovende groenten.
100 g Zwarte olijven, 150 g artisjokken
14
Snijd de artisjokken en de olijven grof en voeg ze toe aan de saus.
0,5 courgettes
15
Snijd de courgette in blokjes en doe bij de saus met de gebakken stukken kip en de gegaarde fregola.
1 blik Tomatenblokjes, oregano, rozemarijn
16
Voeg er de tomatenblokjes aan toe. Snijd de verse takjes oregano en takjes rozemarijn fijn en doe bij de saus. Laat het geheel even verder sudderen.
100 g Mozzarella, 20 g panko, olijfolie
17
Meng de mozzarella met de panko en een scheutje olijfolie.
peper, zout
18
Breng de saus op smaak met peper en zout. Vul de half gegaarde paprika’s op met de saus.
19
Bedek de paprika’s met het mengsel van mozzarella en panko. Schuif de paprika’s nog even onder de grill om te gratineren. Let op dat de paprika’s niet gaan aanbranden.
200 g Waterkers, olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout
20
Kuis en was de waterkers. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, een scheutje balsamicoazijn, peper en zout. Meng wat van het mensel van panko en mozzarella onder de waterkers voor extra smaak. (optioneel)
21
Leg enkele blaadjes waterkers op een bord en leg er een gevulde gegratineerde paprika op.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Zout
Rode paprika's
2
Olijfolie
Peper
Fregola
200 g
Kipfilets
2
Kippenkruiden
1 flinke snuif
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Tomaten
4
Witte wijn
0,1 l
Harissa
1 toef
Zwarte olijven
100 g
Artisjokken
150 g
Courgettes
0,5
Tomatenblokjes
1 blik
Oregano
Rozemarijn
Mozzarella
100 g
Panko
20 g
Waterkers
200 g
Balsamicoazijn
Gevulde paprika's met kip en fregola sarda
Fregola is een pastasoort dat afkomstig is uit het Italiaanse Sardinië. Het zijn kleine bolletjes griesmeeldeeg en ze worden klassiek bereid in een tomatensaus met schelpdieren. Jeroen maakt er zijn eigen versie van met gevulde paprika’s en lekkere stukjes gebakken kip.Instructies
zout
1
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Verwarm de oven voor op 180°C.
2 rode paprika's
2
Snijd de paprika’s in twee en verwijder de zaadlijsten.
olijfolie, peper, zout
3
Leg de paprikahelften op een ovenplaat en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Breng ze op smaak met peper en zout. Schuif de ovenplaat 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat de paprika’s vervolgens even afkoelen.
200 g fregola
4
Kook de fregola gaar in het gezouten water zoals vermeld staat op de verpakking.
5
Zet een pan op het vuur.
2 kipfilets, 1 flinke snuif kippenkruiden, peper
6
Snijd de kipfilets in blokjes en breng ze op smaak met kippenkruiden en peper.
olijfolie
7
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan en kleur er de blokjes kip in aan.
8
Giet de gegaarde pasta af en spoel met koud water. Draai de stukjes kip om in de pan.
9
Haal de blokjes kip uit de pan wanneer ze goudbruin gebakken zijn en houd ze even apart.
1 ajuin, 2 teentjes Look
10
Pel de ui en snijd ze in halve maantjes. Pel de teentjes look en plet.
11
Bak de ui en de look aan in de pan en voeg er het vrijgekomen sap van de paprika’s aan toe.
4 tomaten, 0,1 l witte wijn
12
Verwijder het kroontje uit de tomaten en snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten en een scheutje witte wijn toe aan de pan om hem te deglaceren. Laat het geheel even rustig sudderen tot het vocht ongeveer is verdampt.
1 toef Harissa
13
Doe er een toefje harissa bij en meng onder de stovende groenten.
100 g Zwarte olijven, 150 g artisjokken
14
Snijd de artisjokken en de olijven grof en voeg ze toe aan de saus.
0,5 courgettes
15
Snijd de courgette in blokjes en doe bij de saus met de gebakken stukken kip en de gegaarde fregola.
1 blik Tomatenblokjes, oregano, rozemarijn
16
Voeg er de tomatenblokjes aan toe. Snijd de verse takjes oregano en takjes rozemarijn fijn en doe bij de saus. Laat het geheel even verder sudderen.
100 g Mozzarella, 20 g panko, olijfolie
17
Meng de mozzarella met de panko en een scheutje olijfolie.
peper, zout
18
Breng de saus op smaak met peper en zout. Vul de half gegaarde paprika’s op met de saus.
19
Bedek de paprika’s met het mengsel van mozzarella en panko. Schuif de paprika’s nog even onder de grill om te gratineren. Let op dat de paprika’s niet gaan aanbranden.
200 g Waterkers, olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout
20
Kuis en was de waterkers. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, een scheutje balsamicoazijn, peper en zout. Meng wat van het mensel van panko en mozzarella onder de waterkers voor extra smaak. (optioneel)
21
Leg enkele blaadjes waterkers op een bord en leg er een gevulde gegratineerde paprika op.