Wortelstoemp met chipolata
Wortelstoemp met chipolata
Wortelstoemp met chipolata
Wortelstoemp met chipolata
Ingrediënten
4 personen
Chipolata's
600 g
Wortels
10
Aardappelen
4
Ui
1
Tijm
3 takjes
Laurier
2 blaadje
Boter
Tomatenketchup
Zout
Peper
Nootmuskaat
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De wortelstoemp met chipolata
600 g chipolata's, 10 Wortels, 4 aardappelen, 1 ui, 3 takjes tijm, 2 blaadje laurier, boter, tomatenketchup, zout, peper, nootmuskaat
1
Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Pel en snipper de ui. Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukken.
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot en fruit de ui.
3
Doe de wortelen bij de ui en roer om. Laat een paar minuten garen op een zacht vuur.
4
Doe de aardappelen bij de wortelen en kruid met peper en zout.
5
Bind laurier en tijm met keukentouw samen tot een bouquet garni en leg het in de kookpot.
6
Giet water in de kookpot tot de aardappelen en wortelen half onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer een half uur garen met het deksel schuin op de kookpot.
7
Smelt een klont boter in een pan en bak er de chipolataworsten in. Draai het vuur laag en keer de worsten halverwege de baktijd om.
8
Haal het kruidentuiltje uit de kookpot en stamp de aardappelen en groenten met de rest van het kookwater tot puree. Roer er een klontje boter door en breng op smaak met nootmuskaat.
9
Serveer de stoemp en chipolata met een lepel tomatenketchup.
De wortelstoemp met chipolata
600 g chipolata's, 10 Wortels, 4 aardappelen, 1 ui, 3 takjes tijm, 2 blaadje laurier, boter, tomatenketchup, zout, peper, nootmuskaat
1
Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Pel en snipper de ui. Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukken.
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot en fruit de ui.
3
Doe de wortelen bij de ui en roer om. Laat een paar minuten garen op een zacht vuur.
4
Doe de aardappelen bij de wortelen en kruid met peper en zout.
5
Bind laurier en tijm met keukentouw samen tot een bouquet garni en leg het in de kookpot.
6
Giet water in de kookpot tot de aardappelen en wortelen half onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer een half uur garen met het deksel schuin op de kookpot.
7
Smelt een klont boter in een pan en bak er de chipolataworsten in. Draai het vuur laag en keer de worsten halverwege de baktijd om.
8
Haal het kruidentuiltje uit de kookpot en stamp de aardappelen en groenten met de rest van het kookwater tot puree. Roer er een klontje boter door en breng op smaak met nootmuskaat.
9
Serveer de stoemp en chipolata met een lepel tomatenketchup.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Chipolata's
600 g
Wortels
10
Aardappelen
4
Ui
1
Tijm
3 takjes
Laurier
2 blaadje
Boter
Tomatenketchup
Zout
Peper
Nootmuskaat
Wortelstoemp met chipolata
Vandaag staat er comfortfood op de tafel: een stuk worst met eenvoudige wortelstoemp. Dat is dagelijkse kost waar je groot én klein plezier mee doet.Extra materiaal: Keukentouw Een pureestamperInstructies
De wortelstoemp met chipolata
600 g chipolata's, 10 Wortels, 4 aardappelen, 1 ui, 3 takjes tijm, 2 blaadje laurier, boter, tomatenketchup, zout, peper, nootmuskaat
1
Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Pel en snipper de ui. Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukken.
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot en fruit de ui.
3
Doe de wortelen bij de ui en roer om. Laat een paar minuten garen op een zacht vuur.
4
Doe de aardappelen bij de wortelen en kruid met peper en zout.
5
Bind laurier en tijm met keukentouw samen tot een bouquet garni en leg het in de kookpot.
6
Giet water in de kookpot tot de aardappelen en wortelen half onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer een half uur garen met het deksel schuin op de kookpot.
7
Smelt een klont boter in een pan en bak er de chipolataworsten in. Draai het vuur laag en keer de worsten halverwege de baktijd om.
8
Haal het kruidentuiltje uit de kookpot en stamp de aardappelen en groenten met de rest van het kookwater tot puree. Roer er een klontje boter door en breng op smaak met nootmuskaat.
9
Serveer de stoemp en chipolata met een lepel tomatenketchup.