Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

20m
8
99%
99.4K
Recepten

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara is een Italiaanse klassieker die vaak verkeerd wordt klaargemaakt met room. In dit recept van Jeroen Meus leer je de authentieke versie: eenvoudig, snel en boordevol smaak. Een gerecht dat elke tafel stil krijgt.
Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

20m
8
99%
99.4K
Recepten

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara is een Italiaanse klassieker die vaak verkeerd wordt klaargemaakt met room. In dit recept van Jeroen Meus leer je de authentieke versie: eenvoudig, snel en boordevol smaak. Een gerecht dat elke tafel stil krijgt.

Ingrediënten

4 personen
Gerookt spek
250 g
Vegan speklapje
Vegan speklapjePlantaardig lekker, download de gids nu
Zout
Olijfolie
1 scheutje
Boter
1 klontje
Eieren
5
Parmezaanse kaas
200 g
Spaghetti
500 g
Peper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nu
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!

Instructies

Spaghetti alla carbonara

zout
1
Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng het aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water.
1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
2
Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin een klontje boter en een scheutje olijfolie.
250 g gerookt spek
3
Snij het gerookte spek in blokjes en bak het in de hete pan. Laat het spek krokant bakken, maar roer de stukjes vlees wel regelmatig even om.
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
5 eieren, 200 g Parmezaanse kaas
4
Neem een mengschaal en breek er de eieren in. Klop ze los met een garde en rasp de Parmezaanse kaas erbij. Roer de kaas door het eiermengsel.
TIPWees niet te zuinig met de Parmezaanse kaas
500 g spaghetti
5
Zodra het water kookt, gaar je er de spaghetti in. Kook de pasta al dente, net niet beetgaar.
TIPJeroen rekent voor al dente een kooktijd van 1 minuut minder dan wat er op de verpakking staat.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren pasta
Wist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
6
Giet het kookvocht af en doe de spaghetti in een ruime mengschaal.
7
Schenk het mengsel van eieren en Parmezaanse kaas over de warme pasta en roer alles voorzichtig om. Hierdoor garen de eieren en smelt de kaas.
peper
8
Strooi ook de krokante spekjes erbij en kruid de pasta met voldoende peper van de molen.
TIPVoeg geen zout toe, de kaas zorgt voor de zoute smaak.
9
Roer een laatste keer en serveer de pasta alla carbonara met nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas.
1
Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng het aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water.
2
Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin een klontje boter en een scheutje olijfolie.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door GAIA
Vegan speklapje
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nu
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!

Instructies

Spaghetti alla carbonara

zout
1
Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng het aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water.
1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
2
Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin een klontje boter en een scheutje olijfolie.
250 g gerookt spek
3
Snij het gerookte spek in blokjes en bak het in de hete pan. Laat het spek krokant bakken, maar roer de stukjes vlees wel regelmatig even om.
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
5 eieren, 200 g Parmezaanse kaas
4
Neem een mengschaal en breek er de eieren in. Klop ze los met een garde en rasp de Parmezaanse kaas erbij. Roer de kaas door het eiermengsel.
TIPWees niet te zuinig met de Parmezaanse kaas
500 g spaghetti
5
Zodra het water kookt, gaar je er de spaghetti in. Kook de pasta al dente, net niet beetgaar.
TIPJeroen rekent voor al dente een kooktijd van 1 minuut minder dan wat er op de verpakking staat.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren pasta
Wist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
6
Giet het kookvocht af en doe de spaghetti in een ruime mengschaal.
7
Schenk het mengsel van eieren en Parmezaanse kaas over de warme pasta en roer alles voorzichtig om. Hierdoor garen de eieren en smelt de kaas.
peper
8
Strooi ook de krokante spekjes erbij en kruid de pasta met voldoende peper van de molen.
TIPVoeg geen zout toe, de kaas zorgt voor de zoute smaak.
9
Roer een laatste keer en serveer de pasta alla carbonara met nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas.
1
Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng het aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water.
2
Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin een klontje boter en een scheutje olijfolie.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden