Spaghetti alla carbonara
Spaghetti alla carbonara
Spaghetti alla carbonara
Spaghetti alla carbonara
Ingrediënten
4 personen
Zout
Olijfolie
1 scheutje
Boter
1 klontje
Gerookt spek
250 g
Eieren
5
Parmezaanse kaas
200 g
Spaghetti
500 g
Peper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Spaghetti alla carbonara
zout
1
Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng het aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water.
1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
2
Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin een klontje boter en een scheutje olijfolie.
250 g gerookt spek
3
Snij het gerookte spek in blokjes en bak het in de hete pan. Laat het spek krokant bakken, maar roer de stukjes vlees wel regelmatig even om.
5 eieren, 200 g Parmezaanse kaas
4
Neem een mengschaal en breek er de eieren in. Klop ze los met een garde en rasp de Parmezaanse kaas erbij. Roer de kaas door het eiermengsel.
TIPWees niet te zuinig met de Parmezaanse kaas
500 g spaghetti
5
Zodra het water kookt, gaar je er de spaghetti in. Kook de pasta al dente, net niet beetgaar.
TIPJeroen rekent voor al dente een kooktijd van 1 minuut minder dan wat er op de verpakking staat.
6
Giet het kookvocht af en doe de spaghetti in een ruime mengschaal.
7
Schenk het mengsel van eieren en Parmezaanse kaas over de warme pasta en roer alles voorzichtig om. Hierdoor garen de eieren en smelt de kaas.
peper
8
Strooi ook de krokante spekjes erbij en kruid de pasta met voldoende peper van de molen.
TIPVoeg geen zout toe, de kaas zorgt voor de zoute smaak.
9
Roer een laatste keer en serveer de pasta alla carbonara met nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas.
Spaghetti alla carbonara
zout
1
Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng het aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water.
1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
2
Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin een klontje boter en een scheutje olijfolie.
250 g gerookt spek
3
Snij het gerookte spek in blokjes en bak het in de hete pan. Laat het spek krokant bakken, maar roer de stukjes vlees wel regelmatig even om.
5 eieren, 200 g Parmezaanse kaas
4
Neem een mengschaal en breek er de eieren in. Klop ze los met een garde en rasp de Parmezaanse kaas erbij. Roer de kaas door het eiermengsel.
TIPWees niet te zuinig met de Parmezaanse kaas
500 g spaghetti
5
Zodra het water kookt, gaar je er de spaghetti in. Kook de pasta al dente, net niet beetgaar.
TIPJeroen rekent voor al dente een kooktijd van 1 minuut minder dan wat er op de verpakking staat.
6
Giet het kookvocht af en doe de spaghetti in een ruime mengschaal.
7
Schenk het mengsel van eieren en Parmezaanse kaas over de warme pasta en roer alles voorzichtig om. Hierdoor garen de eieren en smelt de kaas.
peper
8
Strooi ook de krokante spekjes erbij en kruid de pasta met voldoende peper van de molen.
TIPVoeg geen zout toe, de kaas zorgt voor de zoute smaak.
9
Roer een laatste keer en serveer de pasta alla carbonara met nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Zout
Olijfolie
1 scheutje
Boter
1 klontje
Gerookt spek
250 g
Eieren
5
Parmezaanse kaas
200 g
Spaghetti
500 g
Peper
Spaghetti alla carbonara
Luciano Pavarotti had veel noten op z’n zang, maar je kon de man helemaal stil krijgen door een flink bord spaghetti alla carbonara voor z’n neus te zetten. Veel te vaak wordt deze klassieker met room bereid, maar da’s een doodzonde in de ogen van een echte Italiaan. Reken maar dat het stil zal zijn aan tafel!Instructies
Spaghetti alla carbonara
zout
1
Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng het aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water.
1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
2
Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin een klontje boter en een scheutje olijfolie.
250 g gerookt spek
3
Snij het gerookte spek in blokjes en bak het in de hete pan. Laat het spek krokant bakken, maar roer de stukjes vlees wel regelmatig even om.
5 eieren, 200 g Parmezaanse kaas
4
Neem een mengschaal en breek er de eieren in. Klop ze los met een garde en rasp de Parmezaanse kaas erbij. Roer de kaas door het eiermengsel.
TIPWees niet te zuinig met de Parmezaanse kaas
500 g spaghetti
5
Zodra het water kookt, gaar je er de spaghetti in. Kook de pasta al dente, net niet beetgaar.
TIPJeroen rekent voor al dente een kooktijd van 1 minuut minder dan wat er op de verpakking staat.
6
Giet het kookvocht af en doe de spaghetti in een ruime mengschaal.
7
Schenk het mengsel van eieren en Parmezaanse kaas over de warme pasta en roer alles voorzichtig om. Hierdoor garen de eieren en smelt de kaas.
peper
8
Strooi ook de krokante spekjes erbij en kruid de pasta met voldoende peper van de molen.
TIPVoeg geen zout toe, de kaas zorgt voor de zoute smaak.
9
Roer een laatste keer en serveer de pasta alla carbonara met nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas.