keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
Spaghetti alla carbonara
zout
1
Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng het aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water.
1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
2
Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin een klontje boter en een scheutje olijfolie.
250 g gerookt spek
3
Snij het gerookte spek in blokjes en bak het in de hete pan. Laat het spek krokant bakken, maar roer de stukjes vlees wel regelmatig even om.
5 eieren, 200 g Parmezaanse kaas
4
Neem een mengschaal en breek er de eieren in. Klop ze los met een garde en rasp de Parmezaanse kaas erbij. Roer de kaas door het eiermengsel.
lightbulb_outline
TIP
Wees niet te zuinig met de Parmezaanse kaas
500 g spaghetti
5
Zodra het water kookt, gaar je er de spaghetti in. Kook de pasta al dente, net niet beetgaar.
lightbulb_outline
TIP
Jeroen rekent voor al dente een kooktijd van 1 minuut minder dan wat er op de verpakking staat.
6
Giet het kookvocht af en doe de spaghetti in een ruime mengschaal.
7
Schenk het mengsel van eieren en Parmezaanse kaas over de warme pasta en roer alles voorzichtig om. Hierdoor garen de eieren en smelt de kaas.
peper
8
Strooi ook de krokante spekjes erbij en kruid de pasta met voldoende peper van de molen.
lightbulb_outline
TIP
Voeg geen zout toe, de kaas zorgt voor de zoute smaak.
9
Roer een laatste keer en serveer de pasta alla carbonara met nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas.