Kibbeling met prei en tartaarsaus
Kibbeling met prei en tartaarsaus
Kibbeling met prei en tartaarsaus
Kibbeling met prei en tartaarsaus
Ingrediënten
4 personen
Boter
Prei
3 stengels
Aardappelen
800 g
Tijm
Laurier
Peper
Zout
Eieren
4
Mayonaise
5 el
Kappertjes
1 el
Augurk
1 el
Zilverui
1 el
Bieslook
0,5 bosjes
Dragon
0,5 bosjes
Kervel
0,5 bosjes
Peterselie
0,5 bosjes
Kabeljauw
400 g
Pilsbier
1 flesje
Tarwebloem
200 g
Mosterd
1 el
Benodigdheden
Een friteuse
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De preistoemp
boter
1
Smelt een klont boter in een grote kookpot.
3 stengels prei
2
Maak de prei schoon en snijd het wit in stukken. Stoof de prei in de boter zonder te kleuren.
800 g aardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze bij de prei en laat even mee stoven. Giet een bodempje water in de kookpot.
tijm, laurier, peper, zout
4
Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni en leg het ook in de kookpot. Kruid met peper en zout.
5
Zet een deksel schuin op de kookpot zodat het water kan verdampen en laat garen op een zacht vuur.
De tartaar
3 eieren
6
Kook de eieren hard.
5 el mayonaise
7
Maak intussen de mayonaise. Een recept om zelf mayonaise te maken vind je hier.
1 el kappertjes, 1 el augurk, 1 el Zilverui
8
Snijd de kappertjes, augurkjes en zilveruitjes fijn.
9
Spoel de eieren in koud water en snijd ze in kleine stukjes.
0,5 bosjes Bieslook, 0,5 bosjes dragon, 0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes peterselie
10
Snipper de bieslook, de dragon, de kervel en de peterselie.
11
Meng alle ingrediënten met de mayonaise tot tartaar. Bij een goede tartaar ‘plakt’ de mayonaise aan de andere ingrediënten als een soort bindmiddel.
De kibbeling
12
Verwarm de friteuse tot 180 °C.
400 g kabeljauw
13
Haal het vel van de kabeljauw met een scherp mes.
14
Snijd de kabeljauw in niet te grote porties.
1 ei, 1 flesje pilsbier, 200 g tarwebloem, zout
15
Splits het ei. Meng de eierdooier met het bier en de bloem tot een glad beslag. Doe er een snuif zout bij.
16
Klop het eiwit stijf en spatel het door het bierbeslag.
TIPAls je meer eiwit wil, kun je (een deel van) de eiwitten van de zelfgemaakte mayonaise toevoegen.
peper, zout
17
Kruid de vis met peper en zout. Haal de stukjes door het beslag en bak in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerken en serveren
1 el mosterd
18
Roer de stoemp los met een houten lepel en doe er de mosterd bij.
19
Serveer de kibbeling met de preistoemp en de tartaar.
De preistoemp
boter
1
Smelt een klont boter in een grote kookpot.
3 stengels prei
2
Maak de prei schoon en snijd het wit in stukken. Stoof de prei in de boter zonder te kleuren.
800 g aardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze bij de prei en laat even mee stoven. Giet een bodempje water in de kookpot.
tijm, laurier, peper, zout
4
Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni en leg het ook in de kookpot. Kruid met peper en zout.
5
Zet een deksel schuin op de kookpot zodat het water kan verdampen en laat garen op een zacht vuur.
De tartaar
3 eieren
6
Kook de eieren hard.
5 el mayonaise
7
Maak intussen de mayonaise. Een recept om zelf mayonaise te maken vind je hier.
1 el kappertjes, 1 el augurk, 1 el Zilverui
8
Snijd de kappertjes, augurkjes en zilveruitjes fijn.
9
Spoel de eieren in koud water en snijd ze in kleine stukjes.
0,5 bosjes Bieslook, 0,5 bosjes dragon, 0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes peterselie
10
Snipper de bieslook, de dragon, de kervel en de peterselie.
11
Meng alle ingrediënten met de mayonaise tot tartaar. Bij een goede tartaar ‘plakt’ de mayonaise aan de andere ingrediënten als een soort bindmiddel.
De kibbeling
12
Verwarm de friteuse tot 180 °C.
400 g kabeljauw
13
Haal het vel van de kabeljauw met een scherp mes.
14
Snijd de kabeljauw in niet te grote porties.
1 ei, 1 flesje pilsbier, 200 g tarwebloem, zout
15
Splits het ei. Meng de eierdooier met het bier en de bloem tot een glad beslag. Doe er een snuif zout bij.
16
Klop het eiwit stijf en spatel het door het bierbeslag.
TIPAls je meer eiwit wil, kun je (een deel van) de eiwitten van de zelfgemaakte mayonaise toevoegen.
peper, zout
17
Kruid de vis met peper en zout. Haal de stukjes door het beslag en bak in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerken en serveren
1 el mosterd
18
Roer de stoemp los met een houten lepel en doe er de mosterd bij.
19
Serveer de kibbeling met de preistoemp en de tartaar.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Boter
Prei
3 stengels
Aardappelen
800 g
Tijm
Laurier
Peper
Zout
Eieren
4
Mayonaise
5 el
Kappertjes
1 el
Augurk
1 el
Zilverui
1 el
Bieslook
0,5 bosjes
Dragon
0,5 bosjes
Kervel
0,5 bosjes
Peterselie
0,5 bosjes
Kabeljauw
400 g
Pilsbier
1 flesje
Tarwebloem
200 g
Mosterd
1 el
Kibbeling met prei en tartaarsaus
Kibbeling – of gebakken vis in een jasje – werd vroeger gemaakt met kabeljauwwangen. Die vind je nu nog moeilijk en daarom werken we voor dit recept met het staartstuk van de vis. Natuurlijk maken we er een verse tartaarsaus en een ketel stevige stoemp bij.Instructies
De preistoemp
boter
1
Smelt een klont boter in een grote kookpot.
3 stengels prei
2
Maak de prei schoon en snijd het wit in stukken. Stoof de prei in de boter zonder te kleuren.
800 g aardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze bij de prei en laat even mee stoven. Giet een bodempje water in de kookpot.
tijm, laurier, peper, zout
4
Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni en leg het ook in de kookpot. Kruid met peper en zout.
5
Zet een deksel schuin op de kookpot zodat het water kan verdampen en laat garen op een zacht vuur.
De tartaar
3 eieren
6
Kook de eieren hard.
5 el mayonaise
7
Maak intussen de mayonaise. Een recept om zelf mayonaise te maken vind je hier.
1 el kappertjes, 1 el augurk, 1 el Zilverui
8
Snijd de kappertjes, augurkjes en zilveruitjes fijn.
9
Spoel de eieren in koud water en snijd ze in kleine stukjes.
0,5 bosjes Bieslook, 0,5 bosjes dragon, 0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes peterselie
10
Snipper de bieslook, de dragon, de kervel en de peterselie.
11
Meng alle ingrediënten met de mayonaise tot tartaar. Bij een goede tartaar ‘plakt’ de mayonaise aan de andere ingrediënten als een soort bindmiddel.
De kibbeling
12
Verwarm de friteuse tot 180 °C.
400 g kabeljauw
13
Haal het vel van de kabeljauw met een scherp mes.
14
Snijd de kabeljauw in niet te grote porties.
1 ei, 1 flesje pilsbier, 200 g tarwebloem, zout
15
Splits het ei. Meng de eierdooier met het bier en de bloem tot een glad beslag. Doe er een snuif zout bij.
16
Klop het eiwit stijf en spatel het door het bierbeslag.
TIPAls je meer eiwit wil, kun je (een deel van) de eiwitten van de zelfgemaakte mayonaise toevoegen.
peper, zout
17
Kruid de vis met peper en zout. Haal de stukjes door het beslag en bak in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerken en serveren
1 el mosterd
18
Roer de stoemp los met een houten lepel en doe er de mosterd bij.
19
Serveer de kibbeling met de preistoemp en de tartaar.