dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vol-au-vent met puree (thumbnail)Vol-au-vent met puree

Vol-au-vent met puree

1u
26
100%
5K
Recepten

Vol-au-vent met puree

Een van dé grote klassiekers die Jeroen op de Dag Tegen Kanker 2021 nog eens met veel liefde bereidt voor al diegenen die getroffen worden door deze ziekte. Daarnaast roept hij anderen op om hetzelfde te doen: kook voor elkaar, laat zien dat we om elkaar geven en elkaars steun altijd kunnen gebruiken! En wat brengt mensen dichter bij elkaar dan samen te kunnen aanschuiven aan tafel met een grote pot vol-au-vent?
Vol-au-vent met puree (thumbnail)Vol-au-vent met puree

Vol-au-vent met puree

1u
26
100%
5K
Recepten

Vol-au-vent met puree

Een van dé grote klassiekers die Jeroen op de Dag Tegen Kanker 2021 nog eens met veel liefde bereidt voor al diegenen die getroffen worden door deze ziekte. Daarnaast roept hij anderen op om hetzelfde te doen: kook voor elkaar, laat zien dat we om elkaar geven en elkaars steun altijd kunnen gebruiken! En wat brengt mensen dichter bij elkaar dan samen te kunnen aanschuiven aan tafel met een grote pot vol-au-vent?
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten26
Beoordeling100%
Aantal likes5K

Ingrediënten

4 personen
Gemengd gehakt
400 g
Gehakt met linzen (thumbnail)Gehakt met linzen
Gehakt met linzenVolle smaak én goed voor je darmen
Groene selder
4 stengels
Wortels
2
Ajuinen
2
Prei
2 stengels
Tijm
Rozemarijn
Peterselie
Laurier
4 blaadjes
Peperbolletjes
1 el
Kruidnagels
2
Look
3 teentjes
Boerderij kip
1
Frietaardappelen
1.000 g
Eierdooiers
3
Truffelpasta
1 tl
Gehaktkruiden
1 snuifje
Champignons
2 bakje
Bladerdeeg
1
Melk
2 scheutjes
Boter
60 g
Boter
1 een klontje
Bloem
80 g
Kippenbouillon
1 liter
Citroenen
0,5
Nootmuskaat
2 snuifjes
Kervel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Gehakt met linzen (thumbnail)Gehakt met linzen
Gehakt met linzen
Volle smaak én goed voor je darmen
Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!

Instructies

Bouillon

4 stengels groene selder, 2 Wortels, 2 ajuinen, 2 stengels prei, tijm, rozemarijn, peterselie, 4 blaadjes laurier, 1 el peperbolletjes, 2 kruidnagels, 2 teentjes Look
1
Spoel de selder, de prei, de wortelen en ui en snijd ze grof. Zet de groenten onder water in een pot en breng aan de kook. Voeg de tijm, de laurier, de rozemarijn, de peterseliestengels, de teentjes look, de kruidnagels en de peper eraan toe.
1 boerderij kip
2
Leg de kip in de warme bouillon en laat een uurtje koken.

Vol-au-vent

1.000 g frietaardappelen
3
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
400 g gemengd gehakt, 1 eierdooier, 1 tl Truffelpasta, 1 snuifje gehaktkruiden
4
Doe het gehakt met een dooier, de truffelpasta (optioneel) en de gehaktkruiden in een mengkom en meng goed. Giet wat van de bouillon door een zeefje (ongeveer 5 dl) en breng de bouillon aan de kook. Rol balletjes van het gehakt en gaar ze in de hete bouillon.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Gehakt met linzen (thumbnail)Gehakt met linzen
Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!
1 teentje Look, 2 bakje champignons
5
Laat een klontje boter smelten in een pot en voeg er een beetje bouillon aan toe. Plet een teentje look en voeg toe. Maak de champignons proper, schep ze in de bouillon met de boter en gaar ze kort.
1 bladerdeeg
6
Steek met een uitsteekvorm 16 cirkeltjes (4 per koekje) uit het bladerdeeg en prik in 4 rondjes met een vork, deze cirkeltjes vormen de bodem van elk koekje. Haal uit uit de overige 12 cirkeltjes nog een kleiner cirkeltje uit het midden, met deze rondjes bouw je het koekje verder op. Laat de cirkeltjes nog even afzonderlijk liggen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
7
Kluts een dooier met een scheutje melk. Strijk het bladerdeeg in met wat dorure en leg de cirkels met de gaatjes bovenop het cirkeltje zonder gat in. Schuif het ovenplaatje in de oven en bak het bladerdeeg in 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°.
8
Giet de aardappelen af. Doe hetzelfde met de champignons, de balletjes en de kippenbouillon, maar haal alles dan door een zeef.
60 g boter, 80 g bloem, 1 liter Kippenbouillon, 0,5 citroenen, 1 snuifje nootmuskaat
9
Laat de boter voor de saus smelten en voeg de bloem eraan toe. Meng goed onder elkaar en giet de bouillon bij de roux. Breng al roerend aan de kook en kruid de saus met het sap van een citroen, muskaatnoot, peper en zout.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1 scheutje melk, 1 eierdooier, 1 een klontje boter, 1 snuifje nootmuskaat
10
Voeg de melk, de dooier en de boter toe aan de aardappelen en ga er met een pureestamper door. Breng de puree op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
11
Voeg de champignons en de balletjes toe aan de saus. Pluk het vlees van de kip en voeg het toe aan de saus. Laat het geheel nog even opwarmen.
kervel
12
Serveer de videe met een bladerdeegkoekjes en een lepel puree. Werk af met enkele takjes kervel.
1
Spoel de selder, de prei, de wortelen en ui en snijd ze grof. Zet de groenten onder water in een pot en breng aan de kook. Voeg de tijm, de laurier, de rozemarijn, de peterseliestengels, de teentjes look, de kruidnagels en de peper eraan toe.
2
Leg de kip in de warme bouillon en laat een uurtje koken.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Gehakt met linzen (thumbnail)Gehakt met linzen
Gehakt met linzen
Volle smaak én goed voor je darmen
Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!

Instructies

Bouillon

4 stengels groene selder, 2 Wortels, 2 ajuinen, 2 stengels prei, tijm, rozemarijn, peterselie, 4 blaadjes laurier, 1 el peperbolletjes, 2 kruidnagels, 2 teentjes Look
1
Spoel de selder, de prei, de wortelen en ui en snijd ze grof. Zet de groenten onder water in een pot en breng aan de kook. Voeg de tijm, de laurier, de rozemarijn, de peterseliestengels, de teentjes look, de kruidnagels en de peper eraan toe.
1 boerderij kip
2
Leg de kip in de warme bouillon en laat een uurtje koken.

Vol-au-vent

1.000 g frietaardappelen
3
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
400 g gemengd gehakt, 1 eierdooier, 1 tl Truffelpasta, 1 snuifje gehaktkruiden
4
Doe het gehakt met een dooier, de truffelpasta (optioneel) en de gehaktkruiden in een mengkom en meng goed. Giet wat van de bouillon door een zeefje (ongeveer 5 dl) en breng de bouillon aan de kook. Rol balletjes van het gehakt en gaar ze in de hete bouillon.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Gehakt met linzen (thumbnail)Gehakt met linzen
Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!
1 teentje Look, 2 bakje champignons
5
Laat een klontje boter smelten in een pot en voeg er een beetje bouillon aan toe. Plet een teentje look en voeg toe. Maak de champignons proper, schep ze in de bouillon met de boter en gaar ze kort.
1 bladerdeeg
6
Steek met een uitsteekvorm 16 cirkeltjes (4 per koekje) uit het bladerdeeg en prik in 4 rondjes met een vork, deze cirkeltjes vormen de bodem van elk koekje. Haal uit uit de overige 12 cirkeltjes nog een kleiner cirkeltje uit het midden, met deze rondjes bouw je het koekje verder op. Laat de cirkeltjes nog even afzonderlijk liggen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
7
Kluts een dooier met een scheutje melk. Strijk het bladerdeeg in met wat dorure en leg de cirkels met de gaatjes bovenop het cirkeltje zonder gat in. Schuif het ovenplaatje in de oven en bak het bladerdeeg in 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°.
8
Giet de aardappelen af. Doe hetzelfde met de champignons, de balletjes en de kippenbouillon, maar haal alles dan door een zeef.
60 g boter, 80 g bloem, 1 liter Kippenbouillon, 0,5 citroenen, 1 snuifje nootmuskaat
9
Laat de boter voor de saus smelten en voeg de bloem eraan toe. Meng goed onder elkaar en giet de bouillon bij de roux. Breng al roerend aan de kook en kruid de saus met het sap van een citroen, muskaatnoot, peper en zout.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1 scheutje melk, 1 eierdooier, 1 een klontje boter, 1 snuifje nootmuskaat
10
Voeg de melk, de dooier en de boter toe aan de aardappelen en ga er met een pureestamper door. Breng de puree op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
11
Voeg de champignons en de balletjes toe aan de saus. Pluk het vlees van de kip en voeg het toe aan de saus. Laat het geheel nog even opwarmen.
kervel
12
Serveer de videe met een bladerdeegkoekjes en een lepel puree. Werk af met enkele takjes kervel.
1
Spoel de selder, de prei, de wortelen en ui en snijd ze grof. Zet de groenten onder water in een pot en breng aan de kook. Voeg de tijm, de laurier, de rozemarijn, de peterseliestengels, de teentjes look, de kruidnagels en de peper eraan toe.
2
Leg de kip in de warme bouillon en laat een uurtje koken.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vol-au-vent met puree (thumbnail)Vol-au-vent met puree
4 personen
1u
Ingrediënten
Groene selder
4 stengels
Wortels
2
Ajuinen
2
Prei
2 stengels
Tijm
Rozemarijn
Peterselie
Laurier
4 blaadjes
Peperbolletjes
1 el
Kruidnagels
2
Look
3 teentjes
Boerderij kip
1
Frietaardappelen
1.000 g
Gemengd gehakt
400 g
Eierdooiers
3
Truffelpasta
1 tl
Gehaktkruiden
1 snuifje
Champignons
2 bakje
Bladerdeeg
1
Melk
2 scheutjes
Boter
60 g
Boter
1 een klontje
Bloem
80 g
Kippenbouillon
1 liter
Citroenen
0,5
Nootmuskaat
2 snuifjes
Kervel

Vol-au-vent met puree

Een van dé grote klassiekers die Jeroen op de Dag Tegen Kanker 2021 nog eens met veel liefde bereidt voor al diegenen die getroffen worden door deze ziekte. Daarnaast roept hij anderen op om hetzelfde te doen: kook voor elkaar, laat zien dat we om elkaar geven en elkaars steun altijd kunnen gebruiken! En wat brengt mensen dichter bij elkaar dan samen te kunnen aanschuiven aan tafel met een grote pot vol-au-vent?
Instructies

Bouillon

4 stengels groene selder, 2 Wortels, 2 ajuinen, 2 stengels prei, tijm, rozemarijn, peterselie, 4 blaadjes laurier, 1 el peperbolletjes, 2 kruidnagels, 2 teentjes Look
1
Spoel de selder, de prei, de wortelen en ui en snijd ze grof. Zet de groenten onder water in een pot en breng aan de kook. Voeg de tijm, de laurier, de rozemarijn, de peterseliestengels, de teentjes look, de kruidnagels en de peper eraan toe.
1 boerderij kip
2
Leg de kip in de warme bouillon en laat een uurtje koken.

Vol-au-vent

1.000 g frietaardappelen
3
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
400 g gemengd gehakt, 1 eierdooier, 1 tl Truffelpasta, 1 snuifje gehaktkruiden
4
Doe het gehakt met een dooier, de truffelpasta (optioneel) en de gehaktkruiden in een mengkom en meng goed. Giet wat van de bouillon door een zeefje (ongeveer 5 dl) en breng de bouillon aan de kook. Rol balletjes van het gehakt en gaar ze in de hete bouillon.
1 teentje Look, 2 bakje champignons
5
Laat een klontje boter smelten in een pot en voeg er een beetje bouillon aan toe. Plet een teentje look en voeg toe. Maak de champignons proper, schep ze in de bouillon met de boter en gaar ze kort.
1 bladerdeeg
6
Steek met een uitsteekvorm 16 cirkeltjes (4 per koekje) uit het bladerdeeg en prik in 4 rondjes met een vork, deze cirkeltjes vormen de bodem van elk koekje. Haal uit uit de overige 12 cirkeltjes nog een kleiner cirkeltje uit het midden, met deze rondjes bouw je het koekje verder op. Laat de cirkeltjes nog even afzonderlijk liggen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
7
Kluts een dooier met een scheutje melk. Strijk het bladerdeeg in met wat dorure en leg de cirkels met de gaatjes bovenop het cirkeltje zonder gat in. Schuif het ovenplaatje in de oven en bak het bladerdeeg in 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°.
8
Giet de aardappelen af. Doe hetzelfde met de champignons, de balletjes en de kippenbouillon, maar haal alles dan door een zeef.
60 g boter, 80 g bloem, 1 liter Kippenbouillon, 0,5 citroenen, 1 snuifje nootmuskaat
9
Laat de boter voor de saus smelten en voeg de bloem eraan toe. Meng goed onder elkaar en giet de bouillon bij de roux. Breng al roerend aan de kook en kruid de saus met het sap van een citroen, muskaatnoot, peper en zout.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, 1 een klontje boter, 1 snuifje nootmuskaat
10
Voeg de melk, de dooier en de boter toe aan de aardappelen en ga er met een pureestamper door. Breng de puree op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
11
Voeg de champignons en de balletjes toe aan de saus. Pluk het vlees van de kip en voeg het toe aan de saus. Laat het geheel nog even opwarmen.
kervel
12
Serveer de videe met een bladerdeegkoekjes en een lepel puree. Werk af met enkele takjes kervel.