dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Indische salade met gehaktballen (thumbnail)Indische salade met gehaktballen

Indische salade met gehaktballen

1u
23
-
2.4K
Recepten

Indische salade met gehaktballen

Jeroen maakt een knapperige en frisse salade met pittige balletjes. Koken is je zintuigen gebruiken terwijl je bezig bent. Controleer dus regelmatig je kruidenlade of koelkast en kijk welke smaakmakers je nog in huis hebt. Anders blijven de potjes toch maar staan.
Indische salade met gehaktballen (thumbnail)Indische salade met gehaktballen

Indische salade met gehaktballen

1u
23
-
2.4K
Recepten

Indische salade met gehaktballen

Jeroen maakt een knapperige en frisse salade met pittige balletjes. Koken is je zintuigen gebruiken terwijl je bezig bent. Controleer dus regelmatig je kruidenlade of koelkast en kijk welke smaakmakers je nog in huis hebt. Anders blijven de potjes toch maar staan.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten23
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Prinsessenboontjes
200 g
Bicarbonaat
1 tl
Venkels
0,5
Daikon
0,5
Komkommer
1
Griekse yoghurt
500 g
Tandoori-pasta
1 el
Kippenkruiden
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Zout
Kippengehakt
1.000 g
Rode chilipepers
0,5
Gember
20 g
Look
1 teentje
Paneermeel
50 g
Boter
Komijnpoeder
Pepers
Amandelschilfers
100 g
Munt
1 takje
Koriander
1 takje
Naanbrood
1
Ei
1

Benodigdheden

Hakmolen, een mandoline, een hakmolen met s vormig mes, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De salade

200 g prinsessenboontjes, 1 tl bicarbonaat, 0,5 venkels, 0,5 Daikon, 1 komkommer
1
Zet een grote kom koud water met ijsblokjes klaar.
2
Breng water aan de kook met een snuifje zout en wat bicarbonaat. Breek het steeltje van de bonen en spoel ze in koud water. Kook ze beetgaar. Schep de bonen uit de kom met een schuimspaan en leg ze in het ijswater.
3
Maak de venkel schoon en snijd hem in dunne plakken met de mandoline. Leg de plakjes in het ijswater.
4
Schil de daikon. Snijd hem in flinterdunne plakken met de mandoline en dan in dunne reepjes (julienne). Leg de reepjes in het ijswater.
5
Snijd het vruchtvlees van de komkommer rond de zaadlijsten in flinterdunne plakken met de mandoline en dan in julienne. Leg de reepjes in het ijswater.
500 g Griekse yoghurt, 1 el tandoori-pasta, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje currypoeder, zout
6
Meng de Griekse yoghurt met sambal, tandooripasta, kippenkruiden en currypoeder. Breng de yoghurtdressing op smaak met een snuif zout.

Voor de gehaktballetjes

1.000 g kippengehakt, 0,5 rode chilipepers, 20 g gember, 1 teentje Look, 50 g paneermeel, boter, komijnpoeder, pepers, zout
7
Schil de gember en snijd de chilipeper in stukken. Pel de knoflook. Hak alles fijn in de hakmolen.
8
Meng het gehakt met de gemalen gember, chili en knoflook. Kruid met een flinke snuif komijnpoeder, peper en zout.
TIPin plaats van komijnpoeder kun je ook garam masala of andere specerijen gebruiken.
1 ei
9
Meng het ei en het paneermeel door het gehakt.
10
Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
11
Breng water aan de kook. Pocheer de gehaktballetjes tot ze komen bovendrijven.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
12
Laat de balletjes uitlekken in een vergiet.

Voor de afwerking

100 g amandelschilfers, 1 takje Munt, 1 takje koriander, 1 naanbrood
13
Verwarm de oven voor op 180 °C.
14
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.
15
Giet de groenten af en laat ze uitlekken in een vergiet. Meng ze met de yoghurtdressing.
16
Zet het naanbrood een paar minuten in de oven om het op te warmen.
17
Bak de gehaktballetjes goudbruin in een klont boter.
TIPIn plaats van boter kun je ook ghee gebruiken. Dat is geklaarde boter die erg mooi bakt.
18
Doe de salade in een grote kom. Leg er de gebakken gehaktballetjes op en strooi er geroosterde amandelen over.
19
Werk af met blaadjes munt en koriander. Geef er warm naanbrood bij.
1
Zet een grote kom koud water met ijsblokjes klaar.
2
Breng water aan de kook met een snuifje zout en wat bicarbonaat. Breek het steeltje van de bonen en spoel ze in koud water. Kook ze beetgaar. Schep de bonen uit de kom met een schuimspaan en leg ze in het ijswater.

Instructies

De salade

200 g prinsessenboontjes, 1 tl bicarbonaat, 0,5 venkels, 0,5 Daikon, 1 komkommer
1
Zet een grote kom koud water met ijsblokjes klaar.
2
Breng water aan de kook met een snuifje zout en wat bicarbonaat. Breek het steeltje van de bonen en spoel ze in koud water. Kook ze beetgaar. Schep de bonen uit de kom met een schuimspaan en leg ze in het ijswater.
3
Maak de venkel schoon en snijd hem in dunne plakken met de mandoline. Leg de plakjes in het ijswater.
4
Schil de daikon. Snijd hem in flinterdunne plakken met de mandoline en dan in dunne reepjes (julienne). Leg de reepjes in het ijswater.
5
Snijd het vruchtvlees van de komkommer rond de zaadlijsten in flinterdunne plakken met de mandoline en dan in julienne. Leg de reepjes in het ijswater.
500 g Griekse yoghurt, 1 el tandoori-pasta, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje currypoeder, zout
6
Meng de Griekse yoghurt met sambal, tandooripasta, kippenkruiden en currypoeder. Breng de yoghurtdressing op smaak met een snuif zout.

Voor de gehaktballetjes

1.000 g kippengehakt, 0,5 rode chilipepers, 20 g gember, 1 teentje Look, 50 g paneermeel, boter, komijnpoeder, pepers, zout
7
Schil de gember en snijd de chilipeper in stukken. Pel de knoflook. Hak alles fijn in de hakmolen.
8
Meng het gehakt met de gemalen gember, chili en knoflook. Kruid met een flinke snuif komijnpoeder, peper en zout.
TIPin plaats van komijnpoeder kun je ook garam masala of andere specerijen gebruiken.
1 ei
9
Meng het ei en het paneermeel door het gehakt.
10
Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
11
Breng water aan de kook. Pocheer de gehaktballetjes tot ze komen bovendrijven.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
12
Laat de balletjes uitlekken in een vergiet.

Voor de afwerking

100 g amandelschilfers, 1 takje Munt, 1 takje koriander, 1 naanbrood
13
Verwarm de oven voor op 180 °C.
14
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.
15
Giet de groenten af en laat ze uitlekken in een vergiet. Meng ze met de yoghurtdressing.
16
Zet het naanbrood een paar minuten in de oven om het op te warmen.
17
Bak de gehaktballetjes goudbruin in een klont boter.
TIPIn plaats van boter kun je ook ghee gebruiken. Dat is geklaarde boter die erg mooi bakt.
18
Doe de salade in een grote kom. Leg er de gebakken gehaktballetjes op en strooi er geroosterde amandelen over.
19
Werk af met blaadjes munt en koriander. Geef er warm naanbrood bij.
1
Zet een grote kom koud water met ijsblokjes klaar.
2
Breng water aan de kook met een snuifje zout en wat bicarbonaat. Breek het steeltje van de bonen en spoel ze in koud water. Kook ze beetgaar. Schep de bonen uit de kom met een schuimspaan en leg ze in het ijswater.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Indische salade met gehaktballen (thumbnail)Indische salade met gehaktballen
4 personen
1u
Ingrediënten
Prinsessenboontjes
200 g
Bicarbonaat
1 tl
Venkels
0,5
Daikon
0,5
Komkommer
1
Griekse yoghurt
500 g
Tandoori-pasta
1 el
Kippenkruiden
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Zout
Kippengehakt
1.000 g
Rode chilipepers
0,5
Gember
20 g
Look
1 teentje
Paneermeel
50 g
Boter
Komijnpoeder
Pepers
Amandelschilfers
100 g
Munt
1 takje
Koriander
1 takje
Naanbrood
1
Ei
1

Indische salade met gehaktballen

Jeroen maakt een knapperige en frisse salade met pittige balletjes. Koken is je zintuigen gebruiken terwijl je bezig bent. Controleer dus regelmatig je kruidenlade of koelkast en kijk welke smaakmakers je nog in huis hebt. Anders blijven de potjes toch maar staan.
Instructies

De salade

200 g prinsessenboontjes, 1 tl bicarbonaat, 0,5 venkels, 0,5 Daikon, 1 komkommer
1
Zet een grote kom koud water met ijsblokjes klaar.
2
Breng water aan de kook met een snuifje zout en wat bicarbonaat. Breek het steeltje van de bonen en spoel ze in koud water. Kook ze beetgaar. Schep de bonen uit de kom met een schuimspaan en leg ze in het ijswater.
3
Maak de venkel schoon en snijd hem in dunne plakken met de mandoline. Leg de plakjes in het ijswater.
4
Schil de daikon. Snijd hem in flinterdunne plakken met de mandoline en dan in dunne reepjes (julienne). Leg de reepjes in het ijswater.
5
Snijd het vruchtvlees van de komkommer rond de zaadlijsten in flinterdunne plakken met de mandoline en dan in julienne. Leg de reepjes in het ijswater.
500 g Griekse yoghurt, 1 el tandoori-pasta, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje currypoeder, zout
6
Meng de Griekse yoghurt met sambal, tandooripasta, kippenkruiden en currypoeder. Breng de yoghurtdressing op smaak met een snuif zout.

Voor de gehaktballetjes

1.000 g kippengehakt, 0,5 rode chilipepers, 20 g gember, 1 teentje Look, 50 g paneermeel, boter, komijnpoeder, pepers, zout
7
Schil de gember en snijd de chilipeper in stukken. Pel de knoflook. Hak alles fijn in de hakmolen.
8
Meng het gehakt met de gemalen gember, chili en knoflook. Kruid met een flinke snuif komijnpoeder, peper en zout.
TIPin plaats van komijnpoeder kun je ook garam masala of andere specerijen gebruiken.
1 ei
9
Meng het ei en het paneermeel door het gehakt.
10
Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
11
Breng water aan de kook. Pocheer de gehaktballetjes tot ze komen bovendrijven.
12
Laat de balletjes uitlekken in een vergiet.

Voor de afwerking

100 g amandelschilfers, 1 takje Munt, 1 takje koriander, 1 naanbrood
13
Verwarm de oven voor op 180 °C.
14
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.
15
Giet de groenten af en laat ze uitlekken in een vergiet. Meng ze met de yoghurtdressing.
16
Zet het naanbrood een paar minuten in de oven om het op te warmen.
17
Bak de gehaktballetjes goudbruin in een klont boter.
TIPIn plaats van boter kun je ook ghee gebruiken. Dat is geklaarde boter die erg mooi bakt.
18
Doe de salade in een grote kom. Leg er de gebakken gehaktballetjes op en strooi er geroosterde amandelen over.
19
Werk af met blaadjes munt en koriander. Geef er warm naanbrood bij.