Zet een grote kom koud water met ijsblokjes klaar.
2
Breng water aan de kook met een snuifje zout en wat bicarbonaat. Breek het steeltje van de bonen en spoel ze in koud water. Kook ze beetgaar. Schep de bonen uit de kom met een schuimspaan en leg ze in het ijswater.
3
Maak de venkel schoon en snijd hem in dunne plakken met de mandoline. Leg de plakjes in het ijswater.
4
Schil de daikon. Snijd hem in flinterdunne plakken met de mandoline en dan in dunne reepjes (julienne). Leg de reepjes in het ijswater.
5
Snijd het vruchtvlees van de komkommer rond de zaadlijsten in flinterdunne plakken met de mandoline en dan in julienne. Leg de reepjes in het ijswater.
500 g Griekse yoghurt, 1 el tandoori-pasta, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje currypoeder, zout
6
Meng de Griekse yoghurt met sambal, tandooripasta, kippenkruiden en currypoeder. Breng de yoghurtdressing op smaak met een snuif zout.
Voor de gehaktballetjes
1.000 g kippengehakt, 0,5 rode chilipepers, 20 g gember, 1 teentje Look, 50 g paneermeel, boter, komijnpoeder, pepers, zout
7
Schil de gember en snijd de chilipeper in stukken. Pel de knoflook. Hak alles fijn in de hakmolen.
8
Meng het gehakt met de gemalen gember, chili en knoflook. Kruid met een flinke snuif komijnpoeder, peper en zout.
lightbulb_outline
TIPin plaats van komijnpoeder kun je ook garam masala of andere specerijen gebruiken.
1 ei
9
Meng het ei en het paneermeel door het gehakt.
10
Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
11
Breng water aan de kook. Pocheer de gehaktballetjes tot ze komen bovendrijven.