dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vlinderpasta met gebakken kippenlevers en tomatentapenade (thumbnail)Vlinderpasta met gebakken kippenlevers en tomatentapenade

Vlinderpasta met gebakken kippenlevers en tomatentapenade

40m
19
-
3.3K
Recepten

Vlinderpasta met gebakken kippenlevers en tomatentapenade

Jeroen zet pasta op het menu: met eerlijke ingrediënten, gemakkelijk te bereiden en met een bijzonder en ondergewaardeerd stukje vlees erbij. Kippenlevertjes zijn een delicatesse die jammer genoeg wat in onbruik is geraakt. Misschien zijn ze daarom budgetvriendelijk.Jeroen kiest voor vlinderpasta, maar je kan uiteraard je persoonlijke favoriet gebruiken.
Vlinderpasta met gebakken kippenlevers en tomatentapenade (thumbnail)Vlinderpasta met gebakken kippenlevers en tomatentapenade

Vlinderpasta met gebakken kippenlevers en tomatentapenade

40m
19
-
3.3K
Recepten

Vlinderpasta met gebakken kippenlevers en tomatentapenade

Jeroen zet pasta op het menu: met eerlijke ingrediënten, gemakkelijk te bereiden en met een bijzonder en ondergewaardeerd stukje vlees erbij. Kippenlevertjes zijn een delicatesse die jammer genoeg wat in onbruik is geraakt. Misschien zijn ze daarom budgetvriendelijk.Jeroen kiest voor vlinderpasta, maar je kan uiteraard je persoonlijke favoriet gebruiken.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Farfalle
500 g
Aubergine
1
Courgette
1
Trostomaten
300 g
Ui
1
Look
1 teentje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Olijfolie
Peper
Zout
Zongedroogde tomaten
150 g
Olijven
150 g
Cayennepeper
1 snuifje
Kippenlevers
12
Gerookt spek
200 g
Boter
Ansjovisfilets
3
Citroen
1
Rucola
80 g

Benodigdheden

Hakmolen, een dunschiller, een hakmolen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Vlinderpasta met gebakken kippenlevers en tomatentapenade

500 g Farfalle, 1 aubergine, 1 courgette, 300 g trostomaten, 1 ui, 1 teentje Look, 1 snuifje Provençaalse kruiden, olijfolie, peper, zout, 150 g Zongedroogde tomaten, 150 g olijven, 1 snuifje cayennepeper, 12 kippenlevers, 200 g gerookt spek, boter, 3 ansjovisfilets, 1 citroen, 80 g Rucola
1
Pel de ui en snipper hem matig fijn. Pel de look en plet te teen tot pulp.
2
Snij de courgette in ronde plakken van een halve centimeter breed. Schil de aubergine en snij het vruchtvlees in dobbelstenen.
3
Schenk een royale scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de snippers ui glazig – of laat ze naar smaak een beetje kleuren. Roer er tussendoor de lookpulp doorheen.
4
Voeg de stukjes courgette en aubergine toe. Die laatste zal wellicht alle olijfolie opslorpen. Voeg wat extra olie toe. Kruid de groenten met een snuif gedroogde provençaalse kruiden, wat versgemalen peper en zout.
5
Spoel de trostomaatjes en snij ze in kwartjes. Zet de kleine tomaten nog even aan de kant.
6
Spoel blaadjes rucola schoon, laat ze uitlekken en zet ook de sla opzij.
7
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe en kook de vlinderpasta beetgaar. Bewaar een kop met kookvocht van de pasta en laat de vlinders nadien uitlekken.
8
Schep de zongedroogde tomaten en de ontpitte olijven in een hakmolen. Voeg de zoute ansjovis en het vers citroensap toe. Eindig met een snuif hete cayennepeper (naar smaak). Mix alles tot een fijngemalen pasta en zet de tapenade opzij.
Advertentie
Draadloze Hakmolen (thumbnail)Draadloze Hakmolen
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
9
Controleer de kippenlevers. Snij elk exemplaar in twee gelijke stukken en snij ook restjes van vliesjes zorgvuldig weg. Dep de stukjes lever droog met een keukendoek of keukenpapier en kruid ze met versgemalen peper en een beetje zout.
10
Snij het zwoerd van het spek en verwijder restjes kraakbeen. Snij het vlees in blokjes of fijne reepjes.
11
Smelt een klont boter in een braadpan op een matig vuur. Voeg ook een scheut olijfolie toe.
12
Bak het gesneden spek goudbruin krokant, schep het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Gebruik dezelfde braadpan (met braadvet van het spek) om de kippenlevers te bakken. Bak ze kort en krachtig: zacht-krokant langs de buitenkant, mals-rosé binnenin. Twee minuten langs elke zijde moet volstaan.
13
Doe de partjes tomaat bij de gestoofde groenten en geef ze even warmte. Doe er ook de stukjes gebakken spek bij.
14
Stort de gare farfalle bij de groenten en voeg een kopje zetmeelrijk kookvocht van de pasta toe. (Voor glans en wat binding.) Voeg ook de tapenade van olijf en tomaat toe en meng voorzichtig.
15
Stort de pasta met groenten in een grote mengschaal, verdeel er de versgebakken kippenlevers over en de blaadjes rucola.
16
Werk het pastagerecht af met schilfers Parmezaanse kaas, voeg naar smaak versgemalen peper toe serveer en geniet.
1
Pel de ui en snipper hem matig fijn. Pel de look en plet te teen tot pulp.
2
Snij de courgette in ronde plakken van een halve centimeter breed. Schil de aubergine en snij het vruchtvlees in dobbelstenen.

Instructies

Vlinderpasta met gebakken kippenlevers en tomatentapenade

500 g Farfalle, 1 aubergine, 1 courgette, 300 g trostomaten, 1 ui, 1 teentje Look, 1 snuifje Provençaalse kruiden, olijfolie, peper, zout, 150 g Zongedroogde tomaten, 150 g olijven, 1 snuifje cayennepeper, 12 kippenlevers, 200 g gerookt spek, boter, 3 ansjovisfilets, 1 citroen, 80 g Rucola
1
Pel de ui en snipper hem matig fijn. Pel de look en plet te teen tot pulp.
2
Snij de courgette in ronde plakken van een halve centimeter breed. Schil de aubergine en snij het vruchtvlees in dobbelstenen.
3
Schenk een royale scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de snippers ui glazig – of laat ze naar smaak een beetje kleuren. Roer er tussendoor de lookpulp doorheen.
4
Voeg de stukjes courgette en aubergine toe. Die laatste zal wellicht alle olijfolie opslorpen. Voeg wat extra olie toe. Kruid de groenten met een snuif gedroogde provençaalse kruiden, wat versgemalen peper en zout.
5
Spoel de trostomaatjes en snij ze in kwartjes. Zet de kleine tomaten nog even aan de kant.
6
Spoel blaadjes rucola schoon, laat ze uitlekken en zet ook de sla opzij.
7
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe en kook de vlinderpasta beetgaar. Bewaar een kop met kookvocht van de pasta en laat de vlinders nadien uitlekken.
8
Schep de zongedroogde tomaten en de ontpitte olijven in een hakmolen. Voeg de zoute ansjovis en het vers citroensap toe. Eindig met een snuif hete cayennepeper (naar smaak). Mix alles tot een fijngemalen pasta en zet de tapenade opzij.
Advertentie
Draadloze Hakmolen (thumbnail)Draadloze Hakmolen
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
9
Controleer de kippenlevers. Snij elk exemplaar in twee gelijke stukken en snij ook restjes van vliesjes zorgvuldig weg. Dep de stukjes lever droog met een keukendoek of keukenpapier en kruid ze met versgemalen peper en een beetje zout.
10
Snij het zwoerd van het spek en verwijder restjes kraakbeen. Snij het vlees in blokjes of fijne reepjes.
11
Smelt een klont boter in een braadpan op een matig vuur. Voeg ook een scheut olijfolie toe.
12
Bak het gesneden spek goudbruin krokant, schep het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Gebruik dezelfde braadpan (met braadvet van het spek) om de kippenlevers te bakken. Bak ze kort en krachtig: zacht-krokant langs de buitenkant, mals-rosé binnenin. Twee minuten langs elke zijde moet volstaan.
13
Doe de partjes tomaat bij de gestoofde groenten en geef ze even warmte. Doe er ook de stukjes gebakken spek bij.
14
Stort de gare farfalle bij de groenten en voeg een kopje zetmeelrijk kookvocht van de pasta toe. (Voor glans en wat binding.) Voeg ook de tapenade van olijf en tomaat toe en meng voorzichtig.
15
Stort de pasta met groenten in een grote mengschaal, verdeel er de versgebakken kippenlevers over en de blaadjes rucola.
16
Werk het pastagerecht af met schilfers Parmezaanse kaas, voeg naar smaak versgemalen peper toe serveer en geniet.
1
Pel de ui en snipper hem matig fijn. Pel de look en plet te teen tot pulp.
2
Snij de courgette in ronde plakken van een halve centimeter breed. Schil de aubergine en snij het vruchtvlees in dobbelstenen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vlinderpasta met gebakken kippenlevers en tomatentapenade (thumbnail)Vlinderpasta met gebakken kippenlevers en tomatentapenade
4 personen
40m
Ingrediënten
Farfalle
500 g
Aubergine
1
Courgette
1
Trostomaten
300 g
Ui
1
Look
1 teentje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Olijfolie
Peper
Zout
Zongedroogde tomaten
150 g
Olijven
150 g
Cayennepeper
1 snuifje
Kippenlevers
12
Gerookt spek
200 g
Boter
Ansjovisfilets
3
Citroen
1
Rucola
80 g

Vlinderpasta met gebakken kippenlevers en tomatentapenade

Jeroen zet pasta op het menu: met eerlijke ingrediënten, gemakkelijk te bereiden en met een bijzonder en ondergewaardeerd stukje vlees erbij. Kippenlevertjes zijn een delicatesse die jammer genoeg wat in onbruik is geraakt. Misschien zijn ze daarom budgetvriendelijk.Jeroen kiest voor vlinderpasta, maar je kan uiteraard je persoonlijke favoriet gebruiken.
Instructies

Vlinderpasta met gebakken kippenlevers en tomatentapenade

500 g Farfalle, 1 aubergine, 1 courgette, 300 g trostomaten, 1 ui, 1 teentje Look, 1 snuifje Provençaalse kruiden, olijfolie, peper, zout, 150 g Zongedroogde tomaten, 150 g olijven, 1 snuifje cayennepeper, 12 kippenlevers, 200 g gerookt spek, boter, 3 ansjovisfilets, 1 citroen, 80 g Rucola
1
Pel de ui en snipper hem matig fijn. Pel de look en plet te teen tot pulp.
2
Snij de courgette in ronde plakken van een halve centimeter breed. Schil de aubergine en snij het vruchtvlees in dobbelstenen.
3
Schenk een royale scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de snippers ui glazig – of laat ze naar smaak een beetje kleuren. Roer er tussendoor de lookpulp doorheen.
4
Voeg de stukjes courgette en aubergine toe. Die laatste zal wellicht alle olijfolie opslorpen. Voeg wat extra olie toe. Kruid de groenten met een snuif gedroogde provençaalse kruiden, wat versgemalen peper en zout.
5
Spoel de trostomaatjes en snij ze in kwartjes. Zet de kleine tomaten nog even aan de kant.
6
Spoel blaadjes rucola schoon, laat ze uitlekken en zet ook de sla opzij.
7
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe en kook de vlinderpasta beetgaar. Bewaar een kop met kookvocht van de pasta en laat de vlinders nadien uitlekken.
8
Schep de zongedroogde tomaten en de ontpitte olijven in een hakmolen. Voeg de zoute ansjovis en het vers citroensap toe. Eindig met een snuif hete cayennepeper (naar smaak). Mix alles tot een fijngemalen pasta en zet de tapenade opzij.
9
Controleer de kippenlevers. Snij elk exemplaar in twee gelijke stukken en snij ook restjes van vliesjes zorgvuldig weg. Dep de stukjes lever droog met een keukendoek of keukenpapier en kruid ze met versgemalen peper en een beetje zout.
10
Snij het zwoerd van het spek en verwijder restjes kraakbeen. Snij het vlees in blokjes of fijne reepjes.
11
Smelt een klont boter in een braadpan op een matig vuur. Voeg ook een scheut olijfolie toe.
12
Bak het gesneden spek goudbruin krokant, schep het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Gebruik dezelfde braadpan (met braadvet van het spek) om de kippenlevers te bakken. Bak ze kort en krachtig: zacht-krokant langs de buitenkant, mals-rosé binnenin. Twee minuten langs elke zijde moet volstaan.
13
Doe de partjes tomaat bij de gestoofde groenten en geef ze even warmte. Doe er ook de stukjes gebakken spek bij.
14
Stort de gare farfalle bij de groenten en voeg een kopje zetmeelrijk kookvocht van de pasta toe. (Voor glans en wat binding.) Voeg ook de tapenade van olijf en tomaat toe en meng voorzichtig.
15
Stort de pasta met groenten in een grote mengschaal, verdeel er de versgebakken kippenlevers over en de blaadjes rucola.
16
Werk het pastagerecht af met schilfers Parmezaanse kaas, voeg naar smaak versgemalen peper toe serveer en geniet.