Vislasagne met prei
Vislasagne met prei
Deze feestelijke lasagne met zalm, prei en champignons kan je perfect een dag op voorhand klaarmaken. Ideaal als je de dag dat je deze pastaschotel op tafel zet niet te veel tijd in de keuken wil doorbrengen.
Vislasagne met prei
Vislasagne met prei
Deze feestelijke lasagne met zalm, prei en champignons kan je perfect een dag op voorhand klaarmaken. Ideaal als je de dag dat je deze pastaschotel op tafel zet niet te veel tijd in de keuken wil doorbrengen.
Ingrediënten
4 personen
Garnalenkopjes
500 g
Melk
1 l
Look
1 teentje
Laurierblaadjes
2
Chiliflakes
1 mespunt
Tijm
Steranijs
2
Prei
4 stengels
Peper
Zout
Champignons
2 bakje
Zalmfilets
800 g
Boter
50 g
Bloem
60 g
Gemalen kaas
200 g
Room
0,1 l
Citroenen
0,5
Lasagnevel
1 pakje
Benodigdheden
Ovenschaal, zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
500 g garnalenkopjes
1
Verwarm de oven tot 200°C en rooster de garnaalkoppen 15 minuten in de hete oven.
1 l melk, 1 teentje Look, 2 laurierblaadjes, 1 mespunt chiliflakes, tijm, 2 Steranijs
2
Verwarm de melk in een steelpan en voeg de garnaalkoppen toe. Kruid met laurier, tijm, steranijs, chiliflakes en een teentje look. Laat de melk zachtjes koken.
4 stengels prei, peper, zout
3
Spoel de prei onder koud water en snijd hem fijn. Smelt een klont boter in een pan en voeg een scheutje water toe. Stoof de prei aan en kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en stoof de prei gaar. Haal hierna het deksel van de prei en laat het overtollige vocht verdampen.
2 bakje champignons, peper, zout
4
Smelt een klont boter in een andere pan en voeg een scheutje water toe. Snijd de champignons in stukken en stoof ze 5 à 10 minuten aan in de pan. Kruid met peper en zout. Giet de gare champignons door een zeef en vang het vocht op in de garnalenmelk. Hou de champignons even apart.
800 g zalmfilets, zout, peper
5
Snijd de zalm in dunne plakjes en kruid met peper en zout.
50 g boter, 60 g bloem, 150 g gemalen kaas, 0,1 l Room, 0,5 citroenen, peper, zout
6
Smelt de boter in een andere pot en strooi er de bloem bij. Meng tot een roux. Giet de garnalenmelk door een zeefje bij de roux en breng de saus al roerend aan de kook. Voeg een scheutje room en de kaas toe. Breng de saus op smaak met wat citroensap, peper en zout. Meng de champignons onder de kaassaus.
1 pakje lasagnevel, 50 g gemalen kaas
7
Bouw de lasagne op door te starten met een laagje kaassaus, gevolgd door de prei en wat plakjes zalm. Bedek met enkele vellen pasta en herhaal tot de ovenschaal helemaal vol is. Eindig met een laagje kaassaus en werk af met extra gemalen kaas.
8
Schuif de lasagne 25 minuten in de oven op 200°C en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!500 g garnalenkopjes
1
Verwarm de oven tot 200°C en rooster de garnaalkoppen 15 minuten in de hete oven.
1 l melk, 1 teentje Look, 2 laurierblaadjes, 1 mespunt chiliflakes, tijm, 2 Steranijs
2
Verwarm de melk in een steelpan en voeg de garnaalkoppen toe. Kruid met laurier, tijm, steranijs, chiliflakes en een teentje look. Laat de melk zachtjes koken.
4 stengels prei, peper, zout
3
Spoel de prei onder koud water en snijd hem fijn. Smelt een klont boter in een pan en voeg een scheutje water toe. Stoof de prei aan en kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en stoof de prei gaar. Haal hierna het deksel van de prei en laat het overtollige vocht verdampen.
2 bakje champignons, peper, zout
4
Smelt een klont boter in een andere pan en voeg een scheutje water toe. Snijd de champignons in stukken en stoof ze 5 à 10 minuten aan in de pan. Kruid met peper en zout. Giet de gare champignons door een zeef en vang het vocht op in de garnalenmelk. Hou de champignons even apart.
800 g zalmfilets, zout, peper
5
Snijd de zalm in dunne plakjes en kruid met peper en zout.
50 g boter, 60 g bloem, 150 g gemalen kaas, 0,1 l Room, 0,5 citroenen, peper, zout
6
Smelt de boter in een andere pot en strooi er de bloem bij. Meng tot een roux. Giet de garnalenmelk door een zeefje bij de roux en breng de saus al roerend aan de kook. Voeg een scheutje room en de kaas toe. Breng de saus op smaak met wat citroensap, peper en zout. Meng de champignons onder de kaassaus.
1 pakje lasagnevel, 50 g gemalen kaas
7
Bouw de lasagne op door te starten met een laagje kaassaus, gevolgd door de prei en wat plakjes zalm. Bedek met enkele vellen pasta en herhaal tot de ovenschaal helemaal vol is. Eindig met een laagje kaassaus en werk af met extra gemalen kaas.
8
Schuif de lasagne 25 minuten in de oven op 200°C en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Garnalenkopjes
500 g
Melk
1 l
Look
1 teentje
Laurierblaadjes
2
Chiliflakes
1 mespunt
Tijm
Steranijs
2
Prei
4 stengels
Peper
Zout
Champignons
2 bakje
Zalmfilets
800 g
Boter
50 g
Bloem
60 g
Gemalen kaas
200 g
Room
0,1 l
Citroenen
0,5
Lasagnevel
1 pakje
Vislasagne met prei
Deze feestelijke lasagne met zalm, prei en champignons kan je perfect een dag op voorhand klaarmaken. Ideaal als je de dag dat je deze pastaschotel op tafel zet niet te veel tijd in de keuken wil doorbrengen.Instructies
500 g garnalenkopjes
1
Verwarm de oven tot 200°C en rooster de garnaalkoppen 15 minuten in de hete oven.
1 l melk, 1 teentje Look, 2 laurierblaadjes, 1 mespunt chiliflakes, tijm, 2 Steranijs
2
Verwarm de melk in een steelpan en voeg de garnaalkoppen toe. Kruid met laurier, tijm, steranijs, chiliflakes en een teentje look. Laat de melk zachtjes koken.
4 stengels prei, peper, zout
3
Spoel de prei onder koud water en snijd hem fijn. Smelt een klont boter in een pan en voeg een scheutje water toe. Stoof de prei aan en kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en stoof de prei gaar. Haal hierna het deksel van de prei en laat het overtollige vocht verdampen.
2 bakje champignons, peper, zout
4
Smelt een klont boter in een andere pan en voeg een scheutje water toe. Snijd de champignons in stukken en stoof ze 5 à 10 minuten aan in de pan. Kruid met peper en zout. Giet de gare champignons door een zeef en vang het vocht op in de garnalenmelk. Hou de champignons even apart.
800 g zalmfilets, zout, peper
5
Snijd de zalm in dunne plakjes en kruid met peper en zout.
50 g boter, 60 g bloem, 150 g gemalen kaas, 0,1 l Room, 0,5 citroenen, peper, zout
6
Smelt de boter in een andere pot en strooi er de bloem bij. Meng tot een roux. Giet de garnalenmelk door een zeefje bij de roux en breng de saus al roerend aan de kook. Voeg een scheutje room en de kaas toe. Breng de saus op smaak met wat citroensap, peper en zout. Meng de champignons onder de kaassaus.
1 pakje lasagnevel, 50 g gemalen kaas
7
Bouw de lasagne op door te starten met een laagje kaassaus, gevolgd door de prei en wat plakjes zalm. Bedek met enkele vellen pasta en herhaal tot de ovenschaal helemaal vol is. Eindig met een laagje kaassaus en werk af met extra gemalen kaas.
8
Schuif de lasagne 25 minuten in de oven op 200°C en serveer.