
Wie deze viscurry bereidt vangt twee vliegen in één klap: je zet een rijkelijk visgerecht met veel groenten op de tafel én je houdt er amper afwas aan over. Koop bij voorkeur een witte seizoensvis die budgetvriendelijk is.
Enkele van de meer bijzondere ingrediënten vind je in elke Oosterse supermarkt: diepgevroren limoenblaadjes, gedroogde curryblaadjes en de specerijenmix garam masala.
Ingrediënten
- 250 g langkorrelrijst
- 1 dl water
- scheutje olijfolie
- 1 ajuin
- zout
- 600 g witte vis
- 4 tomaten
- 2 wortel
- 2 groene selder
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 groene chilipeper
- 40 g gember
- 1 bussel koriander
- 2 limoenblaadjes
- 3 curryblaadjes
- 1 eetlepel garam masala
- 1 eetlepel kurkumapoeder
- 4 dl kokosmelk
- 1 dl water
- scheutje olijfolie
- zout
Benodigdheden
- een vel bakpapier
- een dunschiller
- een rasp
Bereiding
De rijstbereiding
Verwarm de oven voor tot 180°C.
Pel de ui en snipper hem zeer fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een ovenvaste pot op een matig vuur.
Stoof de stukjes ui glazig en laat aansluitend de rijst kort meestoven. Zet het vuur wat zachter.
Voeg een dubbele hoeveelheid water toe, wat laurier en een snuifje zout. Je kan het water ook vervangen door groentebouillon.
Snij een rondje uit een vel bakpapier, iets groter dan het bodemoppervlak van de pot. Bedek daarmee de rijst en schuif de pot in de voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 20 minuten.