Rozijnencake met confituur van peer en gember
Rozijnencake met confituur van peer en gember
Rozijnencake met confituur van peer en gember
Ingrediënten
4 personen
Eieren
4
Kristalsuiker
200 g
Bloem
200 g
Bloem
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Vanille-extract
1 dopje
Kaneel
1 snuifje
Boter
200 g
Boter
2 klontje
Rozijnen
200 g
Peren
4
Gember
1 stuk
Vanillestokje
1
Citroen
1
Geleisuiker
250 g
Bloemsuiker
Benodigdheden
Cakevorm
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
4 eieren, 200 g kristalsuiker
2
Klop de eieren los en voeg er de suiker aan toe.
200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
3
Weeg de juiste hoeveelheid zelfrijzende bloem en bakpoeder af. Meng er ook een snuifje zout onder.
1 dopje vanille-extract, 1 snuifje kaneel, 200 g boter
4
Doe een dopje vanille-extract en kaneel bij de eieren. Meng er vervolgens de malse boter onder.
5
Voeg er lepel per lepel het bloemmengsel aan toe.
200 g rozijnen
6
Weeg de juiste hoeveelheid rozijnen af en voeg ze ook toe aan het beslag.
1 klontje boter, bloem
7
Maak de cakevorm gebruiksklaar met boter en bloem. Stort het beslag vervolgens in de vorm en schuif de vorm gedurende 50 minuten de oven in.
4 peren, 1 klontje boter
8
Schil de peren en haal de pitjes eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en stoof ze aan in een pannetje met boter.
1 stuk gember, 1 vanillestokje
9
Schil een stukje gember en rasp het bij de blokjes peer, gevolgd door de zaadjes van 1 vanillestokje.
1 citroen, 250 g geleisuiker
10
Doe er het citroensap bij, gevolgd door de geleisuiker. Kook de blokjes peer plat.
11
Stort ze vervolgens uit in schaaltjes en laat de compote verder afkoelen.
12
Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
bloemsuiker
13
Snijd een plakje van de cake, serveer hem met de compote van peer en bestuif met bloemsuiker.
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
4 eieren, 200 g kristalsuiker
2
Klop de eieren los en voeg er de suiker aan toe.
200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
3
Weeg de juiste hoeveelheid zelfrijzende bloem en bakpoeder af. Meng er ook een snuifje zout onder.
1 dopje vanille-extract, 1 snuifje kaneel, 200 g boter
4
Doe een dopje vanille-extract en kaneel bij de eieren. Meng er vervolgens de malse boter onder.
5
Voeg er lepel per lepel het bloemmengsel aan toe.
200 g rozijnen
6
Weeg de juiste hoeveelheid rozijnen af en voeg ze ook toe aan het beslag.
1 klontje boter, bloem
7
Maak de cakevorm gebruiksklaar met boter en bloem. Stort het beslag vervolgens in de vorm en schuif de vorm gedurende 50 minuten de oven in.
4 peren, 1 klontje boter
8
Schil de peren en haal de pitjes eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en stoof ze aan in een pannetje met boter.
1 stuk gember, 1 vanillestokje
9
Schil een stukje gember en rasp het bij de blokjes peer, gevolgd door de zaadjes van 1 vanillestokje.
1 citroen, 250 g geleisuiker
10
Doe er het citroensap bij, gevolgd door de geleisuiker. Kook de blokjes peer plat.
11
Stort ze vervolgens uit in schaaltjes en laat de compote verder afkoelen.
12
Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
bloemsuiker
13
Snijd een plakje van de cake, serveer hem met de compote van peer en bestuif met bloemsuiker.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Eieren
4
Kristalsuiker
200 g
Bloem
200 g
Bloem
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Vanille-extract
1 dopje
Kaneel
1 snuifje
Boter
200 g
Boter
2 klontje
Rozijnen
200 g
Peren
4
Gember
1 stuk
Vanillestokje
1
Citroen
1
Geleisuiker
250 g
Bloemsuiker
Rozijnencake met confituur van peer en gember
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
4 eieren, 200 g kristalsuiker
2
Klop de eieren los en voeg er de suiker aan toe.
200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
3
Weeg de juiste hoeveelheid zelfrijzende bloem en bakpoeder af. Meng er ook een snuifje zout onder.
1 dopje vanille-extract, 1 snuifje kaneel, 200 g boter
4
Doe een dopje vanille-extract en kaneel bij de eieren. Meng er vervolgens de malse boter onder.
5
Voeg er lepel per lepel het bloemmengsel aan toe.
200 g rozijnen
6
Weeg de juiste hoeveelheid rozijnen af en voeg ze ook toe aan het beslag.
1 klontje boter, bloem
7
Maak de cakevorm gebruiksklaar met boter en bloem. Stort het beslag vervolgens in de vorm en schuif de vorm gedurende 50 minuten de oven in.
4 peren, 1 klontje boter
8
Schil de peren en haal de pitjes eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en stoof ze aan in een pannetje met boter.
1 stuk gember, 1 vanillestokje
9
Schil een stukje gember en rasp het bij de blokjes peer, gevolgd door de zaadjes van 1 vanillestokje.
1 citroen, 250 g geleisuiker
10
Doe er het citroensap bij, gevolgd door de geleisuiker. Kook de blokjes peer plat.
11
Stort ze vervolgens uit in schaaltjes en laat de compote verder afkoelen.
12
Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
bloemsuiker
13
Snijd een plakje van de cake, serveer hem met de compote van peer en bestuif met bloemsuiker.