Ribollita met pastinaak, raap en boerenkool

Ribollita met pastinaak, raap en boerenkool

1u 45m
21
-
4.5K
Recepten

Ribollita met pastinaak, raap en boerenkool

Stevige herfstsoep met pastinaak, rapen, boerenkool, pancetta en cannelliniboontjes.
Ribollita met pastinaak, raap en boerenkool

Ribollita met pastinaak, raap en boerenkool

1u 45m
21
-
4.5K
Recepten

Ribollita met pastinaak, raap en boerenkool

Stevige herfstsoep met pastinaak, rapen, boerenkool, pancetta en cannelliniboontjes.

Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 45m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes4.5K

Ingrediënten

4 personen
Uien
3
Selder
2 stengels
Pancetta
300 g
Look
3 teentjes
Rapen
1 bosje
Pastinaak
1
Groene kolen
1,5
Aardappelen
2
Cannellinibonen
2 blikjes
Groentebouillon
3 l
Chiliflakes
1 snuifje
Kruidentuiltjevan tijm, laurier en rozemarijn
1
Parmezaan
50 g
Stokbroden
0,25
Krulpeterselie
Olijfoliefijne
1 scheutje
Spitskoolof witte kolen
2
Kolen15 à 20 gr per kg kool
15 g
Jeneverbessen
Kruidnagels
Zuurkool
2 l
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voor de soep

3 uien, 2 selder, 300 g pancetta
1
Snipper de ui en selder fijn, snijd de pancetta in blokjes. Stoof ze aan in een scheut olijfolie.
3 teentjes Look
2
Plet de look en doe hem erbij.
1 rapen, 1 pastinaak
3
Schil de rapen en pastinaak, snijd ze in stukken en doe ze erbij.
1,5 groene kolen
4
Snipper de bladeren van de groene kool fijn en meng ze eronder.
2 aardappelen
5
Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze erbij.
1 canneliniboon
6
Doe een blik cannellinibonen met het vocht in de hakmolen, maal ze fijn en doe ze erbij.
3 l groentebouillon
7
Doe de rest van de cannellinibonen erbij en bevochtig met de groentebouillon.
Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn), 50 g parmezaan (korst van een), chiliflakes
8
Breng het geheel aan de kook en voeg de kruidentuil, de korst van de parmezaan, een snuif zout en een snuif chiliflakes toe.
9
Laat de soep een uurtje zachtjes pruttelen, tot de groenten gaar zijn.

Om af te werken

0,25 stokbroden
10
Breng de soep weer aan de kook, snijd het stokbrood in stukken en doe het erbij. Meng alles goed onder elkaar, zo krijgt de soep een mooie binding van het brood.
krulpeterselie, 50 g parmezaan, olijfolie (fijne)
11
Schep de soep in een diep bord en werk af met fijngesneden peterselie, geraspte parmezaan en een likje fijne olijfolie.

Voor de zuurkool

2 spitskool (of witte kolen), 15 g kolen (15 à 20 gr per kg kool)
12
Rasp de spitskolen of witte kolen op een koolrasp en vang alles op in een grote kom of een braadslee.
13
Voeg 15 à 20 g zout per kg kool toe en meng alles met je handen goed onder elkaar.
Jeneverbessen, kruidnagels
14
Meng er de kruidnagels en gekneusde jeneverbessen onder en schep alles in de zuurkoolpot.
15
Duw alles goed aan, zet er het gewicht op en giet water in de rand van de pot.
2 l Zuurkool
16
Zet het deksel erop en laat de kool zo'n 20 dagen fermenteren op kamertemperatuur.
1
Snipper de ui en selder fijn, snijd de pancetta in blokjes. Stoof ze aan in een scheut olijfolie.
2
Plet de look en doe hem erbij.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Voor de soep

3 uien, 2 selder, 300 g pancetta
1
Snipper de ui en selder fijn, snijd de pancetta in blokjes. Stoof ze aan in een scheut olijfolie.
3 teentjes Look
2
Plet de look en doe hem erbij.
1 rapen, 1 pastinaak
3
Schil de rapen en pastinaak, snijd ze in stukken en doe ze erbij.
1,5 groene kolen
4
Snipper de bladeren van de groene kool fijn en meng ze eronder.
2 aardappelen
5
Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze erbij.
1 canneliniboon
6
Doe een blik cannellinibonen met het vocht in de hakmolen, maal ze fijn en doe ze erbij.
3 l groentebouillon
7
Doe de rest van de cannellinibonen erbij en bevochtig met de groentebouillon.
Kruidentuiltje (van tijm, laurier en rozemarijn), 50 g parmezaan (korst van een), chiliflakes
8
Breng het geheel aan de kook en voeg de kruidentuil, de korst van de parmezaan, een snuif zout en een snuif chiliflakes toe.
9
Laat de soep een uurtje zachtjes pruttelen, tot de groenten gaar zijn.

Om af te werken

0,25 stokbroden
10
Breng de soep weer aan de kook, snijd het stokbrood in stukken en doe het erbij. Meng alles goed onder elkaar, zo krijgt de soep een mooie binding van het brood.
krulpeterselie, 50 g parmezaan, olijfolie (fijne)
11
Schep de soep in een diep bord en werk af met fijngesneden peterselie, geraspte parmezaan en een likje fijne olijfolie.

Voor de zuurkool

2 spitskool (of witte kolen), 15 g kolen (15 à 20 gr per kg kool)
12
Rasp de spitskolen of witte kolen op een koolrasp en vang alles op in een grote kom of een braadslee.
13
Voeg 15 à 20 g zout per kg kool toe en meng alles met je handen goed onder elkaar.
Jeneverbessen, kruidnagels
14
Meng er de kruidnagels en gekneusde jeneverbessen onder en schep alles in de zuurkoolpot.
15
Duw alles goed aan, zet er het gewicht op en giet water in de rand van de pot.
2 l Zuurkool
16
Zet het deksel erop en laat de kool zo'n 20 dagen fermenteren op kamertemperatuur.
1
Snipper de ui en selder fijn, snijd de pancetta in blokjes. Stoof ze aan in een scheut olijfolie.
2
Plet de look en doe hem erbij.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden