Gevulde kipfilet met tijmsaus en puree
Gevulde kipfilet met tijmsaus en puree
Gevulde kipfilet met tijmsaus en puree
Gevulde kipfilet met tijmsaus en puree
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Geitenkaas
200 g
Honing
2 el
Zout
Peper
Kipfilets
4
Gezouten spek
16 sneetjes
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Tijm
Porto
1 scheutje
Mosterd
1 tl
Eigeel
1
Melk
1 scheutje
Boter
1 een klontje
Dragonazijn
Bieslook
0,5 bosjes
Kropsla
1
Slaolie
Balsamico
Benodigdheden
Blender, een pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
200 g geitenkaas, 2 el honing, zout, peper
3
Mix de geitenkaas met de honing, wat zout en een snuif peper in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4 kipfilets
4
Snijd de kipfilets halfopen (overlangs) en smeer er een laag van het geitenkaasmengsel tussen. Vouw ze weer dicht.
16 sneetjes Gezouten spek
5
Wikkel een paar dunne plakjes gezouten spek rond de gevulde kipfilets.
6
Smelt een klont boter in een pan en korst de ingepakte kipfilets aan beide kanten. Leg ze daarna in een ovenschaal en laat ze gedurende 15 minuten verder garen in de oven op 180°C.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
7
Snipper de sjalot fijn en plet de look. Stoof ze aan in de pan waar je de kip in hebt gebakken.
tijm
8
Rits de tijm van de takjes en snipper fijn. Laat meestoven.
1 scheutje porto, 1 tl mosterd, zout, peper
9
Voeg een scheutje porto, een scheutje water en de mosterd toe en laat de saus inkoken. Kruid met peper en zout.
1 eigeel, 1 scheutje melk, 1 een klontje boter
10
Stamp de aardappelen fijn en maak er een smeuïge puree van met de melk, het eigeel en de boter.
1 Sjalotten, dragonazijn
11
Snijd de sjalot in fijne ringetjes en laat ze even marineren in dragonazijn.
0,5 bosjes Bieslook
12
Snipper de bieslook fijn.
1 kropsla, slaolie, balsamico
13
Was de kropsla, laat uitlekken en scheur de grote bladeren in stukken. Besprenkel met een scheut slaolie en doe er de gemarineerde sjalot en fijngesnipperde bieslook bij.
14
Haal de kipfilets uit de oven, draai ze om in de schaal en laat nog even rusten.
15
Serveer de gevulde kipfilet met een toef verse aardappelpuree en wat van de frisse salade. Smakelijk!
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
200 g geitenkaas, 2 el honing, zout, peper
3
Mix de geitenkaas met de honing, wat zout en een snuif peper in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4 kipfilets
4
Snijd de kipfilets halfopen (overlangs) en smeer er een laag van het geitenkaasmengsel tussen. Vouw ze weer dicht.
16 sneetjes Gezouten spek
5
Wikkel een paar dunne plakjes gezouten spek rond de gevulde kipfilets.
6
Smelt een klont boter in een pan en korst de ingepakte kipfilets aan beide kanten. Leg ze daarna in een ovenschaal en laat ze gedurende 15 minuten verder garen in de oven op 180°C.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
7
Snipper de sjalot fijn en plet de look. Stoof ze aan in de pan waar je de kip in hebt gebakken.
tijm
8
Rits de tijm van de takjes en snipper fijn. Laat meestoven.
1 scheutje porto, 1 tl mosterd, zout, peper
9
Voeg een scheutje porto, een scheutje water en de mosterd toe en laat de saus inkoken. Kruid met peper en zout.
1 eigeel, 1 scheutje melk, 1 een klontje boter
10
Stamp de aardappelen fijn en maak er een smeuïge puree van met de melk, het eigeel en de boter.
1 Sjalotten, dragonazijn
11
Snijd de sjalot in fijne ringetjes en laat ze even marineren in dragonazijn.
0,5 bosjes Bieslook
12
Snipper de bieslook fijn.
1 kropsla, slaolie, balsamico
13
Was de kropsla, laat uitlekken en scheur de grote bladeren in stukken. Besprenkel met een scheut slaolie en doe er de gemarineerde sjalot en fijngesnipperde bieslook bij.
14
Haal de kipfilets uit de oven, draai ze om in de schaal en laat nog even rusten.
15
Serveer de gevulde kipfilet met een toef verse aardappelpuree en wat van de frisse salade. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Geitenkaas
200 g
Honing
2 el
Zout
Peper
Kipfilets
4
Gezouten spek
16 sneetjes
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Tijm
Porto
1 scheutje
Mosterd
1 tl
Eigeel
1
Melk
1 scheutje
Boter
1 een klontje
Dragonazijn
Bieslook
0,5 bosjes
Kropsla
1
Slaolie
Balsamico
Gevulde kipfilet met tijmsaus en puree
Deze gevulde kipfilets zijn heerlijk knapperig langs buiten en superzacht vanbinnen dankzij de vulling van smeuïge geitenkaas. De kip wordt eerst gekorst in de pan en gaat daarna de oven in. Ondertussen heb je ruim de tijd om de smaakvolle tijmsaus en verse aardappelpuree af te werken. Gebakken patatjes passen hier trouwens ook perfect bij!Instructies
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
200 g geitenkaas, 2 el honing, zout, peper
3
Mix de geitenkaas met de honing, wat zout en een snuif peper in de blender.
4 kipfilets
4
Snijd de kipfilets halfopen (overlangs) en smeer er een laag van het geitenkaasmengsel tussen. Vouw ze weer dicht.
16 sneetjes Gezouten spek
5
Wikkel een paar dunne plakjes gezouten spek rond de gevulde kipfilets.
6
Smelt een klont boter in een pan en korst de ingepakte kipfilets aan beide kanten. Leg ze daarna in een ovenschaal en laat ze gedurende 15 minuten verder garen in de oven op 180°C.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
7
Snipper de sjalot fijn en plet de look. Stoof ze aan in de pan waar je de kip in hebt gebakken.
tijm
8
Rits de tijm van de takjes en snipper fijn. Laat meestoven.
1 scheutje porto, 1 tl mosterd, zout, peper
9
Voeg een scheutje porto, een scheutje water en de mosterd toe en laat de saus inkoken. Kruid met peper en zout.
1 eigeel, 1 scheutje melk, 1 een klontje boter
10
Stamp de aardappelen fijn en maak er een smeuïge puree van met de melk, het eigeel en de boter.
1 Sjalotten, dragonazijn
11
Snijd de sjalot in fijne ringetjes en laat ze even marineren in dragonazijn.
0,5 bosjes Bieslook
12
Snipper de bieslook fijn.
1 kropsla, slaolie, balsamico
13
Was de kropsla, laat uitlekken en scheur de grote bladeren in stukken. Besprenkel met een scheut slaolie en doe er de gemarineerde sjalot en fijngesnipperde bieslook bij.
14
Haal de kipfilets uit de oven, draai ze om in de schaal en laat nog even rusten.
15
Serveer de gevulde kipfilet met een toef verse aardappelpuree en wat van de frisse salade. Smakelijk!