dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gegrilde secreto met geplette aardappel, tomatensla en aioli (thumbnail)Gegrilde secreto met geplette aardappel, tomatensla en aioli

Gegrilde secreto met geplette aardappel, tomatensla en aioli

45m
20
-
3.2K
Recepten

Gegrilde secreto met geplette aardappel, tomatensla en aioli

Secreto is een minder bekend stuk van het varken. Het is doorspekt met vet en heeft daardoor ontzettend veel smaak. Jeroen serveert dit prachtig stukje ‘vergeten’ varkensvlees met zomerse garnituren en geplette aardappel.
Gegrilde secreto met geplette aardappel, tomatensla en aioli (thumbnail)Gegrilde secreto met geplette aardappel, tomatensla en aioli

Gegrilde secreto met geplette aardappel, tomatensla en aioli

45m
20
-
3.2K
Recepten

Gegrilde secreto met geplette aardappel, tomatensla en aioli

Secreto is een minder bekend stuk van het varken. Het is doorspekt met vet en heeft daardoor ontzettend veel smaak. Jeroen serveert dit prachtig stukje ‘vergeten’ varkensvlees met zomerse garnituren en geplette aardappel.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Brood
3 sneetjes
Secreto
600 g
Ratte-aardappelen
600 g
Zout
Sjalotten
2
Xeresazijn
1 scheutje
Tomaten
4
Kerstomaten
250 g
Bieslook
0,5 bosjes
Olijfolie
Grof zout
Peper
Melk
1 scheutje
Eieren
2
Look
1 teentje
Graanmosterd
1 el
Citroenen
0,5
Saffraanpoeder
1 potje
Arachideolie
0,3 l
Griekse yoghurt
3 el

Benodigdheden

Staafmixer, een staafmixer, een pureestamper

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Gegrilde secreto met geplette aardappel, tomatensla en aioli

600 g secreto
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
600 g ratte-aardappelen, zout
2
Kook de aardappelen in de pel gaar in water waaraan een snuifje zout is toegevoegd.
TIPDe lekkerste ratte-aardappelen zijn de ratte du Touquet uit het noorden van Frankrijk. Ze hebben stevig vlees en een typische, wat kastanjeachtige smaak.
2 Sjalotten, 1 scheutje xeresazijn
3
Pel en snipper de sjalotten. Leg ze in een kom en besprenkel ze met azijn om ze te garen.
4 tomaten, 250 g kerstomaten, 0,5 bosjes Bieslook, olijfolie, grof zout, peper
4
Snijd de tomaten in kwartjes. Halveer de kerstomaten. Leg alle tomaten op de sjalotten. Snipper de bieslook en strooi hem over de tomaten. Besprenkel met olijfolie en kruid met grof zout en peper. Laat rusten in de koelkast.
TIPWacht met het mengen van de salade tot vlak voor het serveren. Zo kunnen de sjalotten garen in de azijn.
3 sneetjes brood, 1 scheutje melk
5
Snijd het brood voor de aioli in blokjes. Giet er een scheutje melk bij en laat even weken.
2 eieren
6
Splits de eieren en klop de eierdooiers los in een maatbeker. Vries de eiwitten in voor later gebruik.
1 teentje Look, 1 el graanmosterd, 0,5 citroenen
7
Knijp het brood een beetje uit en doe het bij de eierdooiers. Pel de look en snipper hem fijn. Plet met een mes en doe hem bij het brood met eierdooiers. Voeg graanmosterd en citroensap toe. Mix alles met een staafmixer.
1 potje saffraanpoeder, 0,3 l arachideolie, 3 el Griekse yoghurt
8
Doe saffraan bij de aioli. Giet er de olie bij en mix glad. Werk af met Griekse yoghurt, zout en een beetje peper.
9
Pel de aardappelen.
10
Zet een kookpot op het vuur met een scheut olijfolie. Warm er de aardappelen wat in op en snijd ze in kleine stukken. Prak ze een beetje met een pureestamper. Er mogen nog stukken inzitten. Voeg wat extra olijfolie toe en kruid met grof zout.
11
Verwarm een grillpan op het vuur. Kruid het vlees met peper en zout.
12
Laat een grillpan goed heet worden. Grill het vlees aan beide kanten.
13
Serveer het vlees met tomatensalade, geprakte aardappelen en aioli.
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Kook de aardappelen in de pel gaar in water waaraan een snuifje zout is toegevoegd.

Instructies

Gegrilde secreto met geplette aardappel, tomatensla en aioli

600 g secreto
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
600 g ratte-aardappelen, zout
2
Kook de aardappelen in de pel gaar in water waaraan een snuifje zout is toegevoegd.
TIPDe lekkerste ratte-aardappelen zijn de ratte du Touquet uit het noorden van Frankrijk. Ze hebben stevig vlees en een typische, wat kastanjeachtige smaak.
2 Sjalotten, 1 scheutje xeresazijn
3
Pel en snipper de sjalotten. Leg ze in een kom en besprenkel ze met azijn om ze te garen.
4 tomaten, 250 g kerstomaten, 0,5 bosjes Bieslook, olijfolie, grof zout, peper
4
Snijd de tomaten in kwartjes. Halveer de kerstomaten. Leg alle tomaten op de sjalotten. Snipper de bieslook en strooi hem over de tomaten. Besprenkel met olijfolie en kruid met grof zout en peper. Laat rusten in de koelkast.
TIPWacht met het mengen van de salade tot vlak voor het serveren. Zo kunnen de sjalotten garen in de azijn.
3 sneetjes brood, 1 scheutje melk
5
Snijd het brood voor de aioli in blokjes. Giet er een scheutje melk bij en laat even weken.
2 eieren
6
Splits de eieren en klop de eierdooiers los in een maatbeker. Vries de eiwitten in voor later gebruik.
1 teentje Look, 1 el graanmosterd, 0,5 citroenen
7
Knijp het brood een beetje uit en doe het bij de eierdooiers. Pel de look en snipper hem fijn. Plet met een mes en doe hem bij het brood met eierdooiers. Voeg graanmosterd en citroensap toe. Mix alles met een staafmixer.
1 potje saffraanpoeder, 0,3 l arachideolie, 3 el Griekse yoghurt
8
Doe saffraan bij de aioli. Giet er de olie bij en mix glad. Werk af met Griekse yoghurt, zout en een beetje peper.
9
Pel de aardappelen.
10
Zet een kookpot op het vuur met een scheut olijfolie. Warm er de aardappelen wat in op en snijd ze in kleine stukken. Prak ze een beetje met een pureestamper. Er mogen nog stukken inzitten. Voeg wat extra olijfolie toe en kruid met grof zout.
11
Verwarm een grillpan op het vuur. Kruid het vlees met peper en zout.
12
Laat een grillpan goed heet worden. Grill het vlees aan beide kanten.
13
Serveer het vlees met tomatensalade, geprakte aardappelen en aioli.
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Kook de aardappelen in de pel gaar in water waaraan een snuifje zout is toegevoegd.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gegrilde secreto met geplette aardappel, tomatensla en aioli (thumbnail)Gegrilde secreto met geplette aardappel, tomatensla en aioli
4 personen
45m
Ingrediënten
Secreto
600 g
Ratte-aardappelen
600 g
Zout
Sjalotten
2
Xeresazijn
1 scheutje
Tomaten
4
Kerstomaten
250 g
Bieslook
0,5 bosjes
Olijfolie
Grof zout
Peper
Brood
3 sneetjes
Melk
1 scheutje
Eieren
2
Look
1 teentje
Graanmosterd
1 el
Citroenen
0,5
Saffraanpoeder
1 potje
Arachideolie
0,3 l
Griekse yoghurt
3 el

Gegrilde secreto met geplette aardappel, tomatensla en aioli

Secreto is een minder bekend stuk van het varken. Het is doorspekt met vet en heeft daardoor ontzettend veel smaak. Jeroen serveert dit prachtig stukje ‘vergeten’ varkensvlees met zomerse garnituren en geplette aardappel.
Instructies

Gegrilde secreto met geplette aardappel, tomatensla en aioli

600 g secreto
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
600 g ratte-aardappelen, zout
2
Kook de aardappelen in de pel gaar in water waaraan een snuifje zout is toegevoegd.
TIPDe lekkerste ratte-aardappelen zijn de ratte du Touquet uit het noorden van Frankrijk. Ze hebben stevig vlees en een typische, wat kastanjeachtige smaak.
2 Sjalotten, 1 scheutje xeresazijn
3
Pel en snipper de sjalotten. Leg ze in een kom en besprenkel ze met azijn om ze te garen.
4 tomaten, 250 g kerstomaten, 0,5 bosjes Bieslook, olijfolie, grof zout, peper
4
Snijd de tomaten in kwartjes. Halveer de kerstomaten. Leg alle tomaten op de sjalotten. Snipper de bieslook en strooi hem over de tomaten. Besprenkel met olijfolie en kruid met grof zout en peper. Laat rusten in de koelkast.
TIPWacht met het mengen van de salade tot vlak voor het serveren. Zo kunnen de sjalotten garen in de azijn.
3 sneetjes brood, 1 scheutje melk
5
Snijd het brood voor de aioli in blokjes. Giet er een scheutje melk bij en laat even weken.
2 eieren
6
Splits de eieren en klop de eierdooiers los in een maatbeker. Vries de eiwitten in voor later gebruik.
1 teentje Look, 1 el graanmosterd, 0,5 citroenen
7
Knijp het brood een beetje uit en doe het bij de eierdooiers. Pel de look en snipper hem fijn. Plet met een mes en doe hem bij het brood met eierdooiers. Voeg graanmosterd en citroensap toe. Mix alles met een staafmixer.
1 potje saffraanpoeder, 0,3 l arachideolie, 3 el Griekse yoghurt
8
Doe saffraan bij de aioli. Giet er de olie bij en mix glad. Werk af met Griekse yoghurt, zout en een beetje peper.
9
Pel de aardappelen.
10
Zet een kookpot op het vuur met een scheut olijfolie. Warm er de aardappelen wat in op en snijd ze in kleine stukken. Prak ze een beetje met een pureestamper. Er mogen nog stukken inzitten. Voeg wat extra olijfolie toe en kruid met grof zout.
11
Verwarm een grillpan op het vuur. Kruid het vlees met peper en zout.
12
Laat een grillpan goed heet worden. Grill het vlees aan beide kanten.
13
Serveer het vlees met tomatensalade, geprakte aardappelen en aioli.