Tomaat-paprikasoep en kipsalade
Tomaat-paprikasoep en kipsalade
Tomaat-paprikasoep en kipsalade
Tomaat-paprikasoep en kipsalade
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
0,48
Selder
0,08
Prei
0,08 bosjes
Kippenbillen
0,48
Tijm
Rozemarijn
Laurier
0,16 blaadjes
Tomaten
0,8
Rode paprika's
0,4
Gemengd gehakt
200 g
Eieren
0,32
Peper
Zout
Paneermeel
8 g
Tomatenpuree
0,32 el
Mayonaise
0,48 el
Griekse yoghurt
0,24 el
Dragon
0,04 bosjes
Bieslook
0,04 bosjes
Augurken
0,32 el
Limoenen
0,02
Wortels
160 g
Ijsbergsla
0,16
Stokbroden
0,48
Benodigdheden
Grote soepketels, een keukenmachine met menghaak, een spaander, een mixer, een zeef, een broodmes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Breng een grote pot met water aan de kook.
0,48 ajuinen, 0,08 selder, 0,08 bosjes prei
2
Bereid de soepgroenten voor. Pel de uien en snijd ze grof. Spoel de selder en de prei en snijd ze grof. Doe ze in de pot met water.
0,48 kippenbillen, tijm, rozemarijn, 0,16 blaadjes laurier
3
Voeg de tijm, de rozemarijn en de laurier toe, gevolgd door de kippenbillen. Laat de kip een half uur garen in de bouillon.
0,4 tomaten, 0,4 rode paprika's
4
Schil ondertussen de paprika’s en snijd ze in grote stukken. Verwijder de kroontjes van de tomaten eruit en snijd de tomaten in grote stukken.
200 g gemengd gehakt, 0,32 eieren, peper, zout, 8 g paneermeel
5
Doe het gehakt met de eieren en het paneermeel in de kom van de keukenmachine, breng het geheel op smaak met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
6
Vorm balletjes van het gehakt en kook ze kort in de hete bouillon.
7
Haal de gegaarde kippenbouten en de balletjes uit de bouillon en laat ze even afkoelen.
0,32 el Tomatenpuree
8
Voeg de tomatenpuree, de tomaten en de paprika’s toe aan de bouillon en breng het geheel opnieuw aan de kook.
0,48 el mayonaise, 0,24 el Griekse yoghurt, 0,04 bosjes dragon, 0,04 bosjes Bieslook, 0,32 el augurken, peper, zout, 0,02 limoenen
9
Pluk het vlees van de kippenbouten en meng de mayonaise, de yoghurt, de fijngeprakte eieren, de fijngesneden kappertjes of augurk, bieslook en dragon eronder. Breng op smaak met peper, zout en wat limoensap.
0,4 tomaten, 160 g Wortels, 0,16 ijsbergsla
10
Kuis en was de sla. Snijd de tomaten en de komkommers in plakken. Schil en rasp de wortelen.
0,48 stokbroden
11
Snijd de stokbroden met een broodmes overlangs in twee en bedek ze met een flinke laag kipsla, sla, wortelen en tomaten.
peper, zout
12
Verwijder de tijm, de laurier en de rozemarijn uit de soep en zet de mixer erin. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg er opnieuw de balletjes aan toe.
1
Breng een grote pot met water aan de kook.
0,48 ajuinen, 0,08 selder, 0,08 bosjes prei
2
Bereid de soepgroenten voor. Pel de uien en snijd ze grof. Spoel de selder en de prei en snijd ze grof. Doe ze in de pot met water.
0,48 kippenbillen, tijm, rozemarijn, 0,16 blaadjes laurier
3
Voeg de tijm, de rozemarijn en de laurier toe, gevolgd door de kippenbillen. Laat de kip een half uur garen in de bouillon.
0,4 tomaten, 0,4 rode paprika's
4
Schil ondertussen de paprika’s en snijd ze in grote stukken. Verwijder de kroontjes van de tomaten eruit en snijd de tomaten in grote stukken.
200 g gemengd gehakt, 0,32 eieren, peper, zout, 8 g paneermeel
5
Doe het gehakt met de eieren en het paneermeel in de kom van de keukenmachine, breng het geheel op smaak met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
6
Vorm balletjes van het gehakt en kook ze kort in de hete bouillon.
7
Haal de gegaarde kippenbouten en de balletjes uit de bouillon en laat ze even afkoelen.
0,32 el Tomatenpuree
8
Voeg de tomatenpuree, de tomaten en de paprika’s toe aan de bouillon en breng het geheel opnieuw aan de kook.
0,48 el mayonaise, 0,24 el Griekse yoghurt, 0,04 bosjes dragon, 0,04 bosjes Bieslook, 0,32 el augurken, peper, zout, 0,02 limoenen
9
Pluk het vlees van de kippenbouten en meng de mayonaise, de yoghurt, de fijngeprakte eieren, de fijngesneden kappertjes of augurk, bieslook en dragon eronder. Breng op smaak met peper, zout en wat limoensap.
0,4 tomaten, 160 g Wortels, 0,16 ijsbergsla
10
Kuis en was de sla. Snijd de tomaten en de komkommers in plakken. Schil en rasp de wortelen.
0,48 stokbroden
11
Snijd de stokbroden met een broodmes overlangs in twee en bedek ze met een flinke laag kipsla, sla, wortelen en tomaten.
peper, zout
12
Verwijder de tijm, de laurier en de rozemarijn uit de soep en zet de mixer erin. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg er opnieuw de balletjes aan toe.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Ajuinen
0,48
Selder
0,08
Prei
0,08 bosjes
Kippenbillen
0,48
Tijm
Rozemarijn
Laurier
0,16 blaadjes
Tomaten
0,8
Rode paprika's
0,4
Gemengd gehakt
200 g
Eieren
0,32
Peper
Zout
Paneermeel
8 g
Tomatenpuree
0,32 el
Mayonaise
0,48 el
Griekse yoghurt
0,24 el
Dragon
0,04 bosjes
Bieslook
0,04 bosjes
Augurken
0,32 el
Limoenen
0,02
Wortels
160 g
Ijsbergsla
0,16
Stokbroden
0,48
Tomaat-paprikasoep en kipsalade
Juf Bieke gaat met zo’n 100 leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar een week op zeeklassen in Nieuwpoort. Van een hele voormiddag zeilen en spelen krijgt iedereen natuurlijk honger. Gelukkig is Jeroen er om een lekkere lunch op tafel te toveren. Naast een superverse tomaat-paprikasoep met heel veel balletjes maakt hij ook een frisse kipsalade met ei en bieslook. En dat wordt gesmaakt!Instructies
1
Breng een grote pot met water aan de kook.
0,48 ajuinen, 0,08 selder, 0,08 bosjes prei
2
Bereid de soepgroenten voor. Pel de uien en snijd ze grof. Spoel de selder en de prei en snijd ze grof. Doe ze in de pot met water.
0,48 kippenbillen, tijm, rozemarijn, 0,16 blaadjes laurier
3
Voeg de tijm, de rozemarijn en de laurier toe, gevolgd door de kippenbillen. Laat de kip een half uur garen in de bouillon.
0,4 tomaten, 0,4 rode paprika's
4
Schil ondertussen de paprika’s en snijd ze in grote stukken. Verwijder de kroontjes van de tomaten eruit en snijd de tomaten in grote stukken.
200 g gemengd gehakt, 0,32 eieren, peper, zout, 8 g paneermeel
5
Doe het gehakt met de eieren en het paneermeel in de kom van de keukenmachine, breng het geheel op smaak met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
6
Vorm balletjes van het gehakt en kook ze kort in de hete bouillon.
7
Haal de gegaarde kippenbouten en de balletjes uit de bouillon en laat ze even afkoelen.
0,32 el Tomatenpuree
8
Voeg de tomatenpuree, de tomaten en de paprika’s toe aan de bouillon en breng het geheel opnieuw aan de kook.
0,48 el mayonaise, 0,24 el Griekse yoghurt, 0,04 bosjes dragon, 0,04 bosjes Bieslook, 0,32 el augurken, peper, zout, 0,02 limoenen
9
Pluk het vlees van de kippenbouten en meng de mayonaise, de yoghurt, de fijngeprakte eieren, de fijngesneden kappertjes of augurk, bieslook en dragon eronder. Breng op smaak met peper, zout en wat limoensap.
0,4 tomaten, 160 g Wortels, 0,16 ijsbergsla
10
Kuis en was de sla. Snijd de tomaten en de komkommers in plakken. Schil en rasp de wortelen.
0,48 stokbroden
11
Snijd de stokbroden met een broodmes overlangs in twee en bedek ze met een flinke laag kipsla, sla, wortelen en tomaten.
peper, zout
12
Verwijder de tijm, de laurier en de rozemarijn uit de soep en zet de mixer erin. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg er opnieuw de balletjes aan toe.