Instructies
4 personen
1
Breng een grote pot met water aan de kook.
0,48 ajuinen, 0,08 selder, 0,08 bosjes prei
2
Bereid de soepgroenten voor. Pel de uien en snijd ze grof. Spoel de selder en de prei en snijd ze grof. Doe ze in de pot met water.
0,48 kippenbillen, tijm, rozemarijn, 0,16 blaadjes laurier
3
Voeg de tijm, de rozemarijn en de laurier toe, gevolgd door de kippenbillen. Laat de kip een half uur garen in de bouillon.
0,4 tomaten, 0,4 rode paprika's
4
Schil ondertussen de paprika’s en snijd ze in grote stukken. Verwijder de kroontjes van de tomaten eruit en snijd de tomaten in grote stukken.
200 g gemengd gehakt, 0,32 eieren, peper, zout, 8 g paneermeel
5
Doe het gehakt met de eieren en het paneermeel in de kom van de keukenmachine, breng het geheel op smaak met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
6
Vorm balletjes van het gehakt en kook ze kort in de hete bouillon.
7
Haal de gegaarde kippenbouten en de balletjes uit de bouillon en laat ze even afkoelen.
0,32 el Tomatenpuree
8
Voeg de tomatenpuree, de tomaten en de paprika’s toe aan de bouillon en breng het geheel opnieuw aan de kook.
0,48 el mayonaise, 0,24 el Griekse yoghurt, 0,04 bosjes dragon, 0,04 bosjes Bieslook, 0,32 el augurken, peper, zout, 0,02 limoenen
9
Pluk het vlees van de kippenbouten en meng de mayonaise, de yoghurt, de fijngeprakte eieren, de fijngesneden kappertjes of augurk, bieslook en dragon eronder. Breng op smaak met peper, zout en wat limoensap.
0,4 tomaten, 160 g Wortels, 0,16 ijsbergsla
10
Kuis en was de sla. Snijd de tomaten en de komkommers in plakken. Schil en rasp de wortelen.
0,48 stokbroden
11
Snijd de stokbroden met een broodmes overlangs in twee en bedek ze met een flinke laag kipsla, sla, wortelen en tomaten.
peper, zout
12