Varkensmignonette met jus van gedroogde ham en gebakken wortelen
Varkensmignonette met jus van gedroogde ham en gebakken wortelen
Een lekker stukje varkensvlees lusten we allemaal graag. In dit geval is het zelfs tweemaal prijs! Jeroen combineert een lekker sappige varkensmignonette met een saus die hij op smaak brengt met zalige, gedroogde Belgische ham. Dagelijkse kost met de puntjes op de i!
Varkensmignonette met jus van gedroogde ham en gebakken wortelen
Varkensmignonette met jus van gedroogde ham en gebakken wortelen
Een lekker stukje varkensvlees lusten we allemaal graag. In dit geval is het zelfs tweemaal prijs! Jeroen combineert een lekker sappige varkensmignonette met een saus die hij op smaak brengt met zalige, gedroogde Belgische ham. Dagelijkse kost met de puntjes op de i!
Ingrediënten
4 personen
Loskokende aardappelen
1.000 g
Wortel
1 bosje
Tijm
Laurierblaadjes
2
Rozemarijn
Rozemarijn
Boter
Water
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Gandaham
150 g
Porto
0,1 l
Zout
Zwarte peper
Nootmuskaat
Eierdooiers
2
Melk
Bruine fond
0,3 l
Varkensmignonet
4
Salie
Benodigdheden
Pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1.000 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 bosje Wortel, tijm, 2 laurierblaadjes, rozemarijn, boter
2
Schil de wortelen en hou nog een paar centimeter van het loof eraan. Smelt een klont boter in een pan en leg de wortelen erin. Kruid ze met peper, zout, tijm, laurier en rozemarijn.
Water
3
Doe een scheut water bij de wortelen, zet een deksel op de pan en laat ze zachtjes garen.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
4
Smelt boter in een pannetje. Pel de sjalot, snijd ze in reepjes en stoof ze aan. Pel en plet de look, en voeg hem toe.
150 g Gandaham
5
Snijd de ham fijn en laat ze meestoven met de sjalot en de look.
0,1 l porto, zout, zwarte peper
6
Giet de porto erbij en breng de saus aan de kook. Kruid met peper en zout.
TIPWees spaarzaam met het zout want de ham smaakt al erg zout.
zout, zwarte peper, nootmuskaat, 2 eierdooiers, boter, melk
7
Giet de aardappelen af en voeg de eidooiers, een klont boter en een scheut melk toe. Kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Stamp de aardappelen tot puree.
0,3 l bruine fond
8
Voeg de fond toe aan de portosaus en laat verder koken.
4 varkensmignonet, boter, rozemarijn
9
Smelt een klont boter in grote pan. Kruid het vlees met peper en zout, en kleur het vlees aan beide kanten in de boter. Leg er een tak rozemarijn bij.
Salie
10
Haal de tijm, rozemarijn en laurier uit de saus. Snijd de salie fijn en voeg hem toe aan de saus.
11
Schep wat puree op een bord, lepel er wat gebakken wortelen en een varkensmignonette bij. Werk af met een paar lepeltjes saliesaus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1.000 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 bosje Wortel, tijm, 2 laurierblaadjes, rozemarijn, boter
2
Schil de wortelen en hou nog een paar centimeter van het loof eraan. Smelt een klont boter in een pan en leg de wortelen erin. Kruid ze met peper, zout, tijm, laurier en rozemarijn.
Water
3
Doe een scheut water bij de wortelen, zet een deksel op de pan en laat ze zachtjes garen.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
4
Smelt boter in een pannetje. Pel de sjalot, snijd ze in reepjes en stoof ze aan. Pel en plet de look, en voeg hem toe.
150 g Gandaham
5
Snijd de ham fijn en laat ze meestoven met de sjalot en de look.
0,1 l porto, zout, zwarte peper
6
Giet de porto erbij en breng de saus aan de kook. Kruid met peper en zout.
TIPWees spaarzaam met het zout want de ham smaakt al erg zout.
zout, zwarte peper, nootmuskaat, 2 eierdooiers, boter, melk
7
Giet de aardappelen af en voeg de eidooiers, een klont boter en een scheut melk toe. Kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Stamp de aardappelen tot puree.
0,3 l bruine fond
8
Voeg de fond toe aan de portosaus en laat verder koken.
4 varkensmignonet, boter, rozemarijn
9
Smelt een klont boter in grote pan. Kruid het vlees met peper en zout, en kleur het vlees aan beide kanten in de boter. Leg er een tak rozemarijn bij.
Salie
10
Haal de tijm, rozemarijn en laurier uit de saus. Snijd de salie fijn en voeg hem toe aan de saus.
11
Schep wat puree op een bord, lepel er wat gebakken wortelen en een varkensmignonette bij. Werk af met een paar lepeltjes saliesaus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
1.000 g
Wortel
1 bosje
Tijm
Laurierblaadjes
2
Rozemarijn
Rozemarijn
Boter
Water
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Gandaham
150 g
Porto
0,1 l
Zout
Zwarte peper
Nootmuskaat
Eierdooiers
2
Melk
Bruine fond
0,3 l
Varkensmignonet
4
Salie
Varkensmignonette met jus van gedroogde ham en gebakken wortelen
Een lekker stukje varkensvlees lusten we allemaal graag. In dit geval is het zelfs tweemaal prijs! Jeroen combineert een lekker sappige varkensmignonette met een saus die hij op smaak brengt met zalige, gedroogde Belgische ham. Dagelijkse kost met de puntjes op de i!Instructies
1.000 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 bosje Wortel, tijm, 2 laurierblaadjes, rozemarijn, boter
2
Schil de wortelen en hou nog een paar centimeter van het loof eraan. Smelt een klont boter in een pan en leg de wortelen erin. Kruid ze met peper, zout, tijm, laurier en rozemarijn.
Water
3
Doe een scheut water bij de wortelen, zet een deksel op de pan en laat ze zachtjes garen.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
4
Smelt boter in een pannetje. Pel de sjalot, snijd ze in reepjes en stoof ze aan. Pel en plet de look, en voeg hem toe.
150 g Gandaham
5
Snijd de ham fijn en laat ze meestoven met de sjalot en de look.
0,1 l porto, zout, zwarte peper
6
Giet de porto erbij en breng de saus aan de kook. Kruid met peper en zout.
TIPWees spaarzaam met het zout want de ham smaakt al erg zout.
zout, zwarte peper, nootmuskaat, 2 eierdooiers, boter, melk
7
Giet de aardappelen af en voeg de eidooiers, een klont boter en een scheut melk toe. Kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Stamp de aardappelen tot puree.
0,3 l bruine fond
8
Voeg de fond toe aan de portosaus en laat verder koken.
4 varkensmignonet, boter, rozemarijn
9
Smelt een klont boter in grote pan. Kruid het vlees met peper en zout, en kleur het vlees aan beide kanten in de boter. Leg er een tak rozemarijn bij.
Salie
10
Haal de tijm, rozemarijn en laurier uit de saus. Snijd de salie fijn en voeg hem toe aan de saus.
11
Schep wat puree op een bord, lepel er wat gebakken wortelen en een varkensmignonette bij. Werk af met een paar lepeltjes saliesaus.